Στο 1 εκατ. η ταρίφα της φιλανθρωπίας

25.01.2010
Πάνω από 58 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν στο προχτεσινό τηλεοπτικό μαραθώνιο "Ελπίδας για την Αϊτή" που διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Τζορτζ Κλούνεϊ (Goeorge Clooney) με τη συνδρομή δεκάδων αστέρων του Χόλιγουντ, που ένωσαν τις φωνές τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πληγέντες του φονικού σεισμού.

Πάνω από 58 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν στο προχτεσινό τηλεοπτικό μαραθώνιο "Ελπίδας για την Αϊτή" που διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) με τη συνδρομή δεκάδων αστέρων του Χόλιγουντ, που ένωσαν τις φωνές τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πληγέντες του φονικού σεισμού.

Φυσικά, το νούμερο αυτό, δεν θα αποτελέσει το τελικό ποσό που θα δοθεί στους πληγέντες του φονικού σεισμού των 7 ρίχτερ που συγκλόνισε την Αϊτή πριν δύο εβδομάδες.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, το ποσό αυξάνει ώρα με την ώρα, και σε αυτό δεν έχουν περιληφθεί ακόμα οι προσφορές από μεγάλες εταιρίες και διεθνείς οργανισμούς ή τα ποσά που έδωσαν αρκετοί διάσημοι για το σκοπό αυτό.

Άλλωστε, στο δίωρο μαραθώνιο που μεταδόθηκε στις ΗΠΑ, με οικοδεσπότες τον Κλούνεϊ και τον γεννημένο στην Αϊτή μουσικό Γουΐκλιφ Τζιν ( Wyclef Jean) δεν έχουν προστεθεί ακόμα τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από αντίστοιχες τηλεοπτικές φιλανθρωπικές κινήσεις στον Καναδά.

Oι δωρεές, στον αντίστοιχο τηλεοπτικό μαραθώνιο που διήρκεσε μια ώρα, έφτασαν τα 9,4 εκατομμύρια καναδέζικα δολάρια, ενώ ένα φιλανθρωπικό κονσέρτο στο Μόντρεαλ, συγκέντρωσε 6,6 πρόσθετα εκατομμύρια δολάρια).

Όσον αφορά το τι συνέβη στον τηλεμαραθώνιο "Ελπίδας για την Αιτή", αλλά και την φιλανθρωπική ταρίφα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, στην οποία κατέληξαν οι διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές του Χόλιγουντ, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω διαφωτιστικό βίντεο: