Η όπερα της πεντάρας

28.01.2010
Αν και από μικρός έχω συνδυάσει τα Χριστούγεννα με εντυπωσιακές παραστάσεις θεάτρου και μουσικής (εδώ, θα μου πείτε, και με χιόνι τα έχεις συνδυάσει, αλλά πού;), το Θέατρο «Παλλάς» παρουσίασε την «Όπερα της πεντάρας» λίγο αφότου ξεστολίσαμε το δέντρο!

Αν και από μικρός έχω συνδυάσει τα Χριστούγεννα με εντυπωσιακές παραστάσεις θεάτρου και μουσικής (εδώ, θα μου πείτε, και με χιόνι τα έχεις συνδυάσει, αλλά πού;), το Θέατρο «Παλλάς» παρουσίασε την «Όπερα της πεντάρας» λίγο αφότου ξεστολίσαμε το δέντρο! Το σπουδαιότερο έργο των Bertolt Brecht και Kurt Weill ερμηνευμένο από μια πολυπρόσωπη παραγωγή 80 ατόμων, την ομάδα Berliner Ensemble του ιστορικού θεάτρου της Γερμανίας, που είναι δημιούργημα του ίδιου του Brecht, αποτέλεσε ένα μοναδικό θεατρικό γεγονός.

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος σκηνοθέτης και πρωτοστάτης του πειραματικού θεάτρου, Robert Wilson, δημιούργησε μια παράσταση άψογα σχεδιασμένων σκηνών σε κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Όπως και σε κάθε πρεμιέρα που έχει πραγματοποιήσει το «Παλλάς» από την ανακαίνισή του, το «παρών» έδωσαν σπουδαία πρόσωπα της πόλης από την πολιτική ηγεσία, εκπρόσωποι των τεχνών καθώς και γνωστοί επιχειρηματίες.