Τη σκαπούλαρε η Έιμι Γουάινχαουζ

20.01.2010
"Απαλλαγή υπό όρους" είναι η ετυμηγορία για την εκκεντρική τραγουδίστρια στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για βίαιη επίθεση.

"Απαλλαγή υπό όρους" είναι η ετυμηγορία για την εκκεντρική τραγουδίστρια στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για βίαιη επίθεση.

"Ένοχη" απάντησε σήμερα η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) στις κατηγορίες ότι είχε επιτεθεί μεθυσμένη σε διευθυντή θεάτρου κατά τη διάρκεια οικογενειακής θεατρικής παράσταση τα Χριστούγεννα και της ζητήθηκε να πληρώσει στο θύμα της το ποσό των 185 λιρών (211,91 ευρώ) ως αποζημίωση. Ο δικαστής την απάλλαξε υπό όρους, που σημαίνει ότι αποφεύγει περαιτέρω τιμωρία, αρκεί να μείνει μακριά από μπελάδες για δύο χρόνια.

"Αυτό, βέβαια, μπορεί να είναι πιο δύσκολο από οποιαδήποτε ποινή, γιατί θα χρειαστεί να μείνεις στον ίσιο δρόμο για δύο ολόκληρα χρόνια", είπε ο δικαστής Πίτερ Κράμπτρι (Peter Crabtree) στην Γουάινχαουζ, της οποίας τα μπλεξίματα με τον νόμο, συχνά επισκίασαν τη βραβευμένη με Γκράμμι μουσική της.

Η 26χρονη τραγουδίστρια αποδέχτηκε τις κατηγορίες για αναταραχή και κοινή επίθεση κατά τη διάρκεια της παράστασης της παντομίμας "Σταχτοπούτα" με πρωταγωνιστή τον Μίκι Ρούνεϊ (Mickey Rooney) στις 19 Δεκεμβρίου. Η μικροσκοπική ερμηνεύτρια παραδέχτηκε ότι νωρίτερα εκείνο το βράδυ είχε πιει 6 βότκες με κόλα.

Στις βρετανικές παραστάσεις παντομίμας, το κοινό παραδοσιακά ενθαρρύνεται να είναι θορυβώδες, να φωνάζει προς τη σκηνή και να συμμετέχει στα τραγούδια. Οι εισαγγελείς όμως, υποστήριξαν ότι η συμπεριφορά της Έιμι εκείνη τη βραδιά ξεπέρασε τα συνήθη όρια της απλής συμμετοχής του κοινού.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Τζούλιαν Βίκερι (Julian Vickery) είπε ότι η Γουάινχαουζ "σήκωνε τη φωνή της στο πνεύμα της παντομίμας", κατά τη διάρκεια της παράστασης στο "Milton Keynes Theater". Σε συνέντευξη, "παραδέχτηκε ότι κάποια μέλη του κοινού μπορεί να την βρήκαν ενοχλητική και μάλιστα κάποιος της ζήτησε να ησυχάσει", είπε.

Ο δικηγόρος είπε ότι κάποια στιγμή, η Γουάνχαουζ έφυγε από την αίθουσα για να πάει στην τουαλέτα και περνώντας από το μπαρ, ζήτησε από τον διευθυντή Ρίτσαρντ Πάουντ (Richard Pound) ακόμη ένα ποτό. Ο Βίκερι είπε ότι η ντίβα ένιωσε "πληγωμένη και ντροπιασμένη και πατροναρισμένη", όταν ο Πάουντ πρότεινε να πιει καλύτερα ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια της ζήτησε να φύγει.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Γουάινχαουζ "χωρίς να το σκεφτεί πολύ, άρπαξε τα μαλλιά του και τα τράβηξε".

Σήμερα, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και μια σκουρόχρωμη φούστα, με τα μαλλιά της τραβηγμένα στη γνωστή ψηλή "κυψέλη", παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι όντως είχε επιτεθεί στον Πάουντ.

Ο δικαστής απεφάνθη ότι "προφανώς ήταν το αλκοόλ που έπαιξε τον ρόλο του" στο περιστατικό. Είπε ότι σύμφωνα με μια ιατρική αναφορά, από εκείνη την ημέρα και μετά, η τραγουδίστρια είχε προσπαθήσει πολύ να ελέγξει το θέμα του ποτού.

"Βλέπω ξεκάθαρα ότι έχεις κάνει προσπάθεια να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου με το αλκοόλ όπως και κάποια άλλα που μπορεί να έχεις, άρα γι' αυτό θα πρέπει να σου αναγνωριστεί", είπε ο δικαστής.

Το κατηγορητήριο που εκδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα στις 23 Δεκεμβρίου, δεν βγήκε με το πατρικό της όνομα, αλλά με αυτό του συζύγου της Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ, δηλαδή ως Έιμι Σίβιλ (Amy Civil).

Η τραγουδίστρια εκτινάχθηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το βραβευμένο με Γκράμμι άλμπουμ της "Back to Black" το 2006, αλλά στη συνέχεια η μουσική της επισκιάστηκε από διάφορα μπλεξίματά της με ναρκωτικά, με τον νόμο, και από έναν θυελλώδη γάμο που κατάληξε σε διαζύγιο τον περασμένο χρόνο.

Η Γουάινχαουζ αθωώθηκε πέρσι από μία ακόμη ανάλογη κατηγορία. Είχε κατηγορηθεί για επίθεσή της σε θαυμαστή που είχε ζητήσει να την φωτογραφίσει σε έναν φιλανθρωπικό χορό. Ο δικαστής είπε ότι δεν μπορούσε να είναι σίγουρος ότι το χτύπημα ήταν σκόπιμη.