Χαμένοι και κερδισμένοι του 2009

15.01.2010
Επιτέλους, πάει ο παλιός ο χρόνος... Και ήρθε ο νέος με φόρα, φέρνοντας πολλά νέα όνειρα, πολλές νέες ελπίδες, πολλά νέα χαμόγελα για όλους μας.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Επιτέλους, πάει ο παλιός ο χρόνος... Και ήρθε ο νέος με φόρα, φέρνοντας πολλά νέα όνειρα, πολλές νέες ελπίδες, πολλά νέα χαμόγελα για όλους μας. Επειδή παραδοσιακά ο πρώτος μήνας του νέου έτους είναι ο μήνας του απολογισμού, είπαμε κι εμείς να κάνουμε αυτή την εβδομάδα τον δικό μας. Ποια τηλεαστέρια, λοιπόν, εύχονται να μην αλλάξει απολύτως τίποτα στην τηλεοπτική τους πορεία και ποια παρακαλάνε το 2010 να κάνει το... θαύμα του;

Γιούρι Γκέλερ: Τι κι αν όλοι περίμεναν πως θα έρθει στη χώρα μας και, εκτός απο όλα τα κουταλάκια του... σερβίτσιου, θα καταφέρει να λυγίσει και τα μηχανάκια της AGB; Ο πολυσυζητημένος μένταλιστ είναι στους χαμένους του 2009, αφού το σόου του ΑΝΤ1, «Ο διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ», όχι μόνο δεν έσκισε σε τηλεθεάσεις, αλλά αμφισβητήθηκε και η αληθοφάνειά του.

Χριστίνα Λαμπίρη: Μπορεί το 2009 να της χάρισε απλόχερα προσωπική ευτυχία και να την είδαμε πρόσφατα να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του αγαπημένου της Θανάση Αδαμόπουλου, τα πράγματα όμως δεν ήταν το ίδιο ευχάριστα και στα επαγγελματικά της. Έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια συνεχούς επιτυχίας το «Super Star» φέτος δεν είχε την καλή πορεία των προηγούμενων ετών.

Ελένη Μενεγάκη: Όλοι πίστευαν πως και το 2009 θα είναι η χρονιά της, αφού τον Ιούνιο μας αποχαιρέτησε από την πρώτη θέση. Η ωραία Ελένη της Κάντζας βρέθηκε να αντιμετωπίζει ξαφνικά και μια πρωτοφανή επίθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης προς το πρόσωπό της και την καριέρα της. Η Ελένη ακόμα δεν έχει καταλάβει καλά καλά τι της έχει συμβεί, γι’ αυτό και φαίνεται να μην έχει βρει τους τρόπους της... αντεπίθεσης, που θα της χαρίσουν και πάλι την πρωτιά.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Αναμφισβήτητα είναι από τους τηλεοπτικά χαμένους του 2009. Έζησε μια πολύ δύσκολη χρονιά, δέχτηκε απίστευτες επιθέσεις από τα μέσα, βλέποντας ξαφνικά τους πάντες να τον αμφισβητούν και να δημιουργούν γύρω του ένα αρνητικό κλίμα. Κάπως έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να πάει για λίγο σπίτι του, να ξεκουραστεί, αλλά και να σκεφτεί τα επόμενα βήματά του.

«Δέστε τους»: Ξεκίνησαν λίγους μήνες πριν με πολλές υποσχέσεις και πολλές ιδέες. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε φτάσει σχεδόν στη μέση της σεζόν και απ’ ό,τι δείχνουν τα μηχανάκια της AGB έμειναν στις υποσχέσεις, αφού δεν κατόρθωσαν να πείσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Βάσια Λόη: Από εκεί που ήταν τηλεοπτικά ελεύθερη και ωραία κάθε σαββατοκύριακο και η «φοβέρα» της AGB δεν τη... σκίαζε με τίποτα, βρέθηκε ξαφνικά να κολυμπάει στα βαθιά τηλεοπτικά νερά της μάχης της καθημερινής μεσημεριανής ζώνης. Να αγωνιά αν θα τα καταφέρει να φτάσει στην ακτή ή αν κάποια στιγμή βουλιάξει! Ναι, η Βάσια Λόη είναι απο τις χαμένες του 2009.

Φώτης Σεργουλόπουλος - Μαρία Μπακοδήμου: Τους υποδέχτηκαν στο Star μετά βαΐων και κλάδων. Τους πίστεψαν πολύ και τους πολιόρκησαν στενά για να τους αποκτήσουν. Η μετεγγραφή, όμως, του Φώτη και της Μαρίας στο κανάλι της Κηφισιάς στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία! Ναι μεν έχουν φρεσκάδα και διαθέτουν ένα πιο trendy και νεανικό τηλεοπτικό στυλ, όμως το «Φώτης και Μαρία Live» δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να αγκομαχά στους πίνακες τηλεθέασης. Σύμφωνα μάλιστα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, είναι σχεδόν βέβαιο πως το κανάλι δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση της συνεργασίας τους στο τέλος της σεζόν.

Κερδισμένοι...

Σπύρος Χαριτάτος - Γιώργος Καραμέρος:
Να που τα αουτσάιντερ γίνονται φαβορί, με τρελές επιδόσεις καθημερινά στους πίνακες τηλεθέασης. Αναμφισβήτητα ο Σπύρος και ο Γιώργος με την τρελή επιτυχία του «10 με 1 μαζί» είναι από τους πλέον κερδισμένους της χρονιάς που μας πέρασε.

Βίκυ Καγιά: Τόσο πέρυσι όσο και φέτος της... έσουραν τα εξ αμάξης! Παρ’ όλα αυτά, μετά το περσινό στραπάτσο που έπαθε αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ», φέτος με το «Next top model» κατάφερε να αποκτήσει και πάλι την τηλεοπτική της λάμψη. Ε, όπως και να το κάνουμε, η παρουσίαση του ριάλιτι των μοντέλων της πάει, το έχει.

Κατερίνα Καραβάτου: Σίγουρα το 2009 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για το «Κους κους» της. Μάλιστα, θα λέγαμε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά, αφού η μεσημεριανή εκπομπή του Alpha δίνει καθημερινά μάχη για να τα καταφέρει και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όμως, η δύση του 2009 και η ανατολή του 2010 βρίσκει στους κερδισμένους την Κατερίνα, αφού κατάφερε να βάλει ένα νέο τηλεοπτικό στοίχημα στην καριέρα της. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των υπευθύνων του Alpha κι έτσι με το νέο έτος τη βλέπουμε να παρουσιάζει το πολυσυζητημένο «Μια νύφη για το γιο μου».

Φαίη Σκορδά: Αυτή η τηλεοπτική χαρά που ζει φέτος η ξανθιά παρουσιάστρια είναι κάτι παραπάνω από ανέλπιστη. Ποιος να της το ’λεγε πως πριν από 3 περίπου χρόνια που έμπαινε στο τηλεοπτικό παιχνίδι θα κατάφερνε, όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά και να κόβει καθημερινά πρώτη το νήμα της τηλεθέασης. Η Φαίη Σκορδά έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει, γιατί το 2009 βγήκε κερδισμένη.

Λάκης Λαζόπουλος: Χρειάζεται να πούμε πως ο Λάκης είναι ο μεγάλος νικητής της χρονιάς που μας πέρασε; Ή πως ο δαιμόνιος και τετραπέρατος Λάκης ανήκει στην κατηγορία εκείνη των τηλεοπτικών σταρ που εύχονται το 2010 να μην αλλάξει τίποτα γι’ αυτούς; Όχι βέβαια. Πάντα τέτοια!

Ελεονώρα Μελέτη: Είναι νέα, ωραία και μπορεί η τηλεοπτική της τύχη να άργησε να της χαμογελάσει, αλλά από πέρυσι της χαμογελάει διάπλατα. Η «Πρωινή Μελέτη» πάει... γάντι στην Ελεονώρα. Η ξανθιά παρουσιάστρια του Star τείνει να αποδειχθεί η πιο επιτυχημένη επιλογή και μετεγγραφή του Σταμάτη Μαλέλη.

Τατιάνα Στεφανίδου: Όσα χρόνια κι αν συνεχίζεται η επιτυχία, πάντα έχει μια απίστευτη γλύκα. Για την ακρίβεια, είναι η ίδια γλύκα με αυτήν που είχε όταν την είδαμε για πρώτη φορά. Έτσι, όσα χρόνια κι αν έρχεται πρώτη, δεν λέει να χορτάσει την επιτυχία της, και καλά κάνει.

Κάτια Δανδουλάκη: Τελικά, η τηλεόραση την αγαπάει. Και την αγαπάει πιστά, αφού κάθε φορά που επιστρέφει στην τηλεόραση εκείνη την υποδέχεται με μεγάλη αγάπη. Έτσι, η μεγάλη απόφαση της γνωστής ηθοποιού να γυρίσει πάλι στα πλατό και μετά τη «Βέρα στο δεξί» για ακόμα μία φορά να πει «ναι» στην πρόκληση του καθημερινού στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Και δεν μιλάμε για όποια κι όποια επιτυχία, αλλά για μια που τάραξε για τα καλά τα νερά της απογευματινής τηλεοπτικής ζώνης με τη «Ζωή της άλλης»!