Η Σέριλ Κόουλ κατηγορείται για ρατσισμό

05.10.2010
Η απόφασή της να "κόψει" από το επόμενο στάδιο του X Factor μια ομολογουμένως ταλαντούχα υποψήφια από την Αφρική, άναψε φωτιές για την 27χρονη τραγουδίστρια που κατηγορείται ευθέως για ρατσιστικά κίνητρα.


Η απόφασή της να "κόψει" από το επόμενο στάδιο του X Factor μια ομολογουμένως ταλαντούχα υποψήφια από την Αφρική, άναψε φωτιές για την 27χρονη τραγουδίστρια που κατηγορείται ευθέως για ρατσιστικά κίνητρα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας όπου ο κάθε κριτής προετοιμάζει τους υποψηφίους της ομάδας του στο "σπίτι" του, έτσι ώστε να φτάσουν στην τελική φάση όσοι εκείνος επιλέξει ως πιο ικανούς, η Σέριλ Κόουλ (Cheryl Cole) έδειξε κόκκινη κάρτα στη 18χρονη Γκάμου Νέγκου (Gamu Nhengu).

Όπως μπορείτε να δείτε και στο πρώτο κομμάτι του βίντεο που ακολουθεί, η νεαρή κοπέλα από τη Ζιμπάμπουε είχε καταπλήξει κριτές και κοινό από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της στο τάλεντ σόου.

Όμως, στο επεισόδιο της Κυριακής όπου η Γκάμου τραγούδησε ενώπιον της Σέριλ Κόουλ και του συνεργάτη της, ράπερ Will.i.am, όπως βέβαια και τα υπόλοιπα κορίτσια της ομάδας, τα πράγματα δεν είχαν αίσιο τέλος για εκείνη.

Εκεί, και παρόλο που όπως μπορείτε να δείτε στο δεύτερο μέρος του βίντεο που ακολουθεί, η Κόουλ παραδέχτηκε ότι η ερμηνεία της κοπέλας ήταν συγκλονιστική, αποφάσισε να μην της επιτρέψει να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Η απόφασή της αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, που εστίαζαν κυρίως στα υποτιθέμενα ρατσιστικά της κίνητρα.

"Είσαι πραγματικά αξιολάτρευτη", είπε στην Γκάμου η Σέριλ, "έχεις μια υπέροχη φωνή. Όμως, το ζήτημα είναι αν έφερες το μαγικό συστατικό μιας σταρ που σας είπα από χθες ότι έψαχνα".

Με αυτά τα λόγια κοινοποίησε την απόφασή της και σχεδόν αυτόματα το ίντερνετ -πρώτο από τα υπόλοιπα μέσα- γέμισε σχόλια εναντίον της. Ανάμεσα στα πιο "χτυπητά" ξεχωρίζουμε το εξής: "Η Σέριλ είναι τελείως παράλογη. Επειδή, δηλαδή, η Αφρική σε κόλλησε ελονοσία, πρέπει να ξεσπάσεις επάνω στην καημένη την Γκάμου;"

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα γκρουπ που σε χρόνο μηδέν δημιουργήθηκαν στο Facebook με τίτλους: "Μισώ την Σέριλ Κόουλ! Είναι ρατσίστρια" και "Η Γκάμου Νέγκου θα έπρεπε να προχωρήσει" απέκτησαν άμεσα αμέτρητους οπαδούς, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες στεναχώρησε ακόμη περισσότερο την Σέριλ Κόουλ, η οποία ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από τον τρομερό αντίκτυπο που είχε μία τόσο απλή για εκείνη κίνηση.

Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργούν τα "συστήματα" σε τέτοια παιχνίδια υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις των κριτών δεν είναι και τόσο... δικές τους, αφού είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν -τουλάχιστον- χονδρικά τις αποφάσεις της παραγωγής.

Όπως και να είναι, όμως, το γεγονός παραμένει, ότι δημιουργήθηκε μεγάλη αρνητική δημοσιότητα γύρω από το όνομα της γενικά συμπαθούς -ιδιαίτερα μετά το άσχημο διαζύγιό της από τον Άσλεϊ Κόουλ (Ashley Cole) και την περιπέτεια με την υγεία της- τραγουδίστριας. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα καταλαγιάσει...

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα