Όλοι εναντίον όλων!

18.12.2009
H σοουμπίζ ποτέ δεν κοιμάται ή, για να είμαστε ακριβείς, ποτέ δεν ηρεμεί. Οι κόντρες καλά κρατούν και αρκετοί celebrities βρίσκονται με το... όπλο παρά πόδας. Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες διαμάχες του 2009, ποιων επωνύμων οι σχέσεις εξομαλύνθηκαν και ποιων βρίσκονται στο χειρότερο σημείο; Μέχρι να τελειώσει η χρονιά έχουμε να δούμε πολλά ακόμη...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

H σοουμπίζ ποτέ δεν κοιμάται ή, για να είμαστε ακριβείς, ποτέ δεν ηρεμεί. Οι κόντρες καλά κρατούν και αρκετοί celebrities βρίσκονται με το... όπλο παρά πόδας. Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες διαμάχες του 2009, ποιων επωνύμων οι σχέσεις εξομαλύνθηκαν και ποιων βρίσκονται στο χειρότερο σημείο; Μέχρι να τελειώσει η χρονιά έχουμε να δούμε πολλά ακόμη...

«Yπερεκτιμημένη»
Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που έδωσε πρόσφατα η Βάνα Μπάρμπα στην Ελένη Μενεγάκη σε συνέντευξή της στο ΛΟΙΠΟΝ. Η Βάνα αναφέρθηκε στη «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» και όταν ήταν καλεσμένη της Κατερίνας Καραβάτου στο «Κους Κους». «Μερικοί είναι πολύ υπερεκτιμημένοι στην τηλεόραση. Η Μενεγάκη, αν δεν είχε τον άντρα της διευθυντή στον ΑΝΤ1 και κουμπάρο τον Κωστόπουλο, να τη στηρίζει κάνοντάς της εξώφυλλα, θα ήταν ένα τίποτα», είπε η Βάνα και σ’ εκείνο σημείο επενέβη η Καραβάτου λέγοντας πως τα περιοδικά ασχολούνται με την Ελένη για τον απλούστατο λόγο ότι πουλάει. Η Ελένη βέβαια δεν έδωσε καμία απάντηση, αλλά, όταν έτυχε να συναντηθούν με τη Βάνα σε κοινωνική εκδήλωση, δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Διαμάχη λόγω Μάνου Χατζιδάκι
Το «έλα να δεις» έγινε στα τέλη Αυγούστου στις «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη, όπου θα παρουσιάζονταν έργα του Μάνου Χατζιδάκι από τον Μάριο Φραγκούλη, ενώ θα έδινε συναυλία και η Άννα Βίσση.

Ο θετός γιος του μουσικοσυνθέτη Γιώργος Χατζιδάκις ζήτησε την αποχώρηση του τενόρου αλλά και του Μουσικού Συνόλου «Μάνος Χατζιδάκις», ενώ σε επιστολή του μίλησε με σκληρά λόγια για τη δημοφιλή Ελληνίδα τραγουδίστρια. «Η χαρά μου μετατράπηκε σε απογοήτευση και θλίψη, όταν είδα να συνδέεται η συναυλία μας και να παρουσιάζεται από κοινού με τη συναυλία της Άννας Βίσση (!), που "αν μη τι άλλο" δείχνει άγνοια αλλά και έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι και τη θέση του στον ελληνικό πολιτισμό». Η απάντηση της Άννας δεν άργησε να έρθει και μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Η τραγουδίστρια, αφού έδειξε το τατουάζ με στίχους από το κομμάτι «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» του Χατζιδάκι, είπε και αυτά που ήθελε: «Το γράμμα, όπως συντάχθηκε, ήταν λίγο έως αρκετά αγενές ως προς το πρόσωπό μου και ρατσιστικό... Τέλος πάντων... Είναι γελοίες καταστάσεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ο ένας καλλιτέχνης να βγαίνει και να υποτιμά τον άλλο. Δεν είναι όμορφο και δεν θα το έκανα ποτέ. Ο Γιώργος Χατζιδάκις δεν ξέρω αν κάνει καλά έτσι όπως εκπροσωπεί τον πατέρα του. Ο Μάνος Χατζιδάκις ανήκει στον κόσμο. Τόσο πολύ αποστείρωση καταντάει λίγο δήθεν».

Κόντρα με «Νόημα»
Ήταν πριν από 5 χρόνια όταν με λαμπερά χαμόγελα ο Γιώργος Θεοφάνους και η Πέγκυ Ζήνα ανακοίνωναν τη συνεργασία τους στο «Νόημα». Ένα δίσκο που, όπως ήταν αναμενόμενο, σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Σήμερα συνθέτης και τραγουδίστρια δεν θέλουν ο ένας να βλέπει τον άλλο ούτε ζωγραφιστό. «Ακόμη και το ωραιότερο τραγούδι να μου έγραφε ο κύριος Θεοφάνους δεν θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ μαζί του», δήλωσε το περασμένο καλοκαίρι η Πέγκυ. Φυσικά, η απάντηση του γνωστού μουσικοσυνθέτη και κριτή του «X-Factor» δεν άργησε να έρθει. Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μες στην καλή χαρά» δήλωσε πως σε αντίθεση με τη διαφωνία του πριν από χρόνια με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου για επαγγελματικούς λόγους, αυτή τη φορά διαφώνησαν με την Πέγκυ Ζήνα σε προσωπικό επίπεδο και ουδέποτε πλέον θα ξανασυνεργαστεί μαζί της.

Σόου στα τηλεπαράθυρα
Πολύ πρόσφατη είναι η κόντρα της Άντζελας Δημητρίου με τον Βασίλειο Κωστέτσο, που ξεκίνησε μάλλον με πρωτοβουλία της τραγουδίστριας. Καλεσμένη στην εκπομπή του Βασίλη Δρυμούση, η «Λαίδη» έκανε ειρωνικά σχόλια για το σχεδιαστή. «Ο Βασίλειος, o οποίος ντύνει ποια; Να σου πω εγώ. Τη Σάσα Μπάστα. Δεν έχεις καταλάβει ότι ο Βασίλειος ντύνει μόνο τις μεγάλες κυρίες;». Άμεση ήταν η απάντηση του Βασίλειου: «Η Άντζελα Δημητρίου ξεχνάει το λόγο για τον οποίο σταμάτησα να την ντύνω. Τσαμπατζούδες εγώ δεν θέλω. Θα μπορούσε να έρθει να πληρώσει το λογαριασμό που έχει κάνει στο μαγαζί μου».

Ποιος είδε την Άντζελα και δεν τη φοβήθηκε. Οργισμένη η τραγουδίστρια, απείλησε με μήνυση, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι θα κάνει αγωγή 1 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση. «Θέλω να ενημερώσετε τον Βασίλειο ότι σήμερα θα πάει ο δικηγόρος μου στο μαγαζί του για να πάρει όλα τα τιμολόγια για τα χρήματα που λέει ότι του χρωστάω», δήλωσε η «Λαίδη» στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη». Η συνέχεια στο... σόου ήρθε από τον Βασίλειο, ο οποίος στο «Super Star» στρογγύλεψε λίγο τα πράγματα. «Με τεράστια έκπληξη είδα τις δηλώσεις της Άντζελας για μένα και έμεινα άναυδος, γιατί δύο μέρες πριν είχα δώσει μια συνέντευξη, που όχι μόνο την υπερασπίστηκα γιατί της αξίζει, αλλά είπα τα καλύτερα λόγια. Αντ’ αυτού, εισέπραξα ειρωνεία. Αν την πείραξε το "τσαμπατζού", ήταν πάνω στη συναισθηματική μου φόρτιση. Ήταν αδόκιμο το "τσαμπατζού" από εμένα και δεν της αξίζει».

Το βιβλίο έφερε την ένταση!
Είναι γνωστό πως ο Νίκος Μουρατίδης δεν αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω! Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Ελεονώρας Μελέτη, η οποία σχολίασε καυστικά μέσα από την εκπομπή της το νέο βιβλίο του κριτή του «X-Factor» που αναφέρεται σε ερωτικές ιστορίες αντρών. Η απάντηση του ραδιοφωνικού παραγωγού ήταν άμεση: «Κουρεύτηκε και έχουν πάρει τα μυαλά της αέρα», είπε σε συνέντευξή του, ενώ σε κάποια σχόλιά του τη χαρακτήρισε «ανικανοποίητη», χωρίς να αναφέρεται επακριβώς κάπου. Και αν νομίζετε πως το θέμα τελείωσε κάπου εκεί, κάνετε λάθος. «Εύχομαι στον Νίκο Μουρατίδη να βρει έναν καλό σύντροφο», ήταν το σχόλιο της Ελεονώρας μέσω της εκπομπής της. Από τότε ούτε να δουν ο ένας τον άλλο...

Επίθεση διαρκείας
Άλλη μια κόντρα "έστω και υπόγεια" ήταν αυτή του Αντώνη Κανάκη από τους «Ράδιο αρβύλα» με το ζεύγος Ευαγγελάτου - Στεφανίδου. Μάλιστα, συνεργάτες του άνκορμαν θεωρούν πως η διαρκής επίθεση του Κανάκη στο πρόσωπο του Ευαγγελάτου είχε σαν συνέπεια το ροκάνισμα της θέσης του στο κανάλι με την κατάληξη που είχαμε πριν από μερικές ημέρες. Την περασμένη άνοιξη κι ενώ ο σταθμός αλλά και ο δημοσιογράφος έκαναν προσπάθεια να ανέβουν τα νούμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο Αντώνης Κανάκης το είχε χαρακτηρίσει ειρωνικά ως «το πιο αισιόδοξο που υπάρχει στον πλανήτη Γη», ενώ για τον Ευαγγελάτο είχε πει πως αρέσκεται στην καταστροφολογία. Ακολούθησαν και άλλα σχόλια, όπως «κεντρική Λόλα», λόγω της τηλεοπτικής σειράς που προβαλλόταν πριν από το δελτίο. Εκ των πραγμάτων αλλά και λόγω απόστασης, καθώς ο Αντώνης Κανάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, οι δύο πλευρές δεν έχουν πλέον καμία σχέση.