Βίκυ Καγιά: "Ένας καφές με άλλαξε για πάντα"

09.12.2009
Είναι γλυκιά, όμορφη, λαμπερή, μα πάνω απ’ όλα τολμηρή! Δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα, χωρίς να τη νοιάζει αν ο νέος δρόμος που κάθε φορά επιλέγει να ακολουθήσει είναι στρωμένος μόνο με ρόδα

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Είναι γλυκιά, όμορφη, λαμπερή, μα πάνω απ’ όλα τολμηρή! Δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα, χωρίς να τη νοιάζει αν ο νέος δρόμος που κάθε φορά επιλέγει να ακολουθήσει είναι στρωμένος μόνο με ρόδα ή και με αγκάθια! Βλέπετε, τα δύσκολα δεν τρομάζουν τη Βίκυ Καγιά... Ίσως γι’ αυτό άλλωστε να έχει καταφέρει μέχρι τώρα τόσα πολλά πράγματα στη ζωή της.

Το «Next top model» βρίσκεται πια καιρό στον αέρα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

«Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά και είμαστε ενθουσιασμένοι. Νομίζω πως στην κριτική επιτροπή έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή χημεία, τα κορίτσια από βδομάδα σε βδομάδα μεταμορφώνονται και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, η παραγωγή είναι σούπερ... Τι άλλο να θέλαμε;».

Βλέπω πως είσαι πολύ ενθουσιασμένη...

«Ναι, γιατί όλοι μας έχουμε την ευκαιρία με αυτό το πρότζεκτ να ασχολούμαστε με κάτι που αγαπάμε τρελά και γνωρίζουμε καλά. Τώρα, αν εννοείς τα σχόλια που ακούγονται στα μεσημεριανά, τι να κάνουμε; Δεν ξέρω, τελικά, αν υπάρχει τρόπος που να μπορείς να τα αποφύγεις. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να μην τους προκαλείς και τους ερεθίζεις».

Με την τοποθέτησή σου για τα κορίτσια τι ακριβώς εννοούσες;

«Αυτό που εννοούσα πραγματικά είναι πως ένας γιατρός χρειάζεται να τελειώσει ένα πανεπιστήμιο, όπως κι ένας δικηγόρος κι ένας οικονομολόγος. Ένα μοντέλο δεν χρειάζεται να πάει στο πανεπιστήμιο για να γίνει μοντέλο. Μπορεί να γίνει με την ομορφιά της και μόνο, γιατί είναι ευλογημένη από τον Θεό. Τώρα, αν η ίδια θέλει να σπουδάσει, να μάθει γλώσσες, ακόμα καλύτερα. Θα έχει περισσότερα όπλα στα χέρια της. Αυτό εννοούσα! Πού είναι το φοβερό και έγινε όλος αυτός ο ντόρος;».

Ανησυχείς μήπως μέσα από αυτές τις εκπομπές διαμορφώνεται λάθος εικόνα για σένα προς τα έξω;

«Πολλές φορές νιώθω πως βγαίνει προς τα έξω μια εικόνα που δεν είναι... εγώ, που δεν είναι η Βίκυ».

Είσαι από τους ανθρώπους εκείνους που γράφουν τις όποιες κριτικές στα... παλιά τους τα παπούτσια;

«Καθόλου, γιατί κάποιες μπορεί να είναι κακοπροαίρετες. Υπάρχουν όμως κι εκείνες που έχουν βάση και, αν θες να γίνεις καλύτερος, οφείλεις να τις λαμβάνεις υπόψη σου. Αυτό λέω και στα κορίτσια: "Κορίτσια, πρέπει να είμαστε αυστηροί μαζί σας, γιατί θα βγείτε στον κόσμο του μόντελινγκ κι εκεί θα σας απορρίψουν και θα σας στεναχωρήσουν, οπότε πρέπει σιγά σιγά να αρχίσετε να σκληραίνετε". Κι εγώ στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ και μου στοίχιζε και έκλαιγα. Έτσι κατάφερα όμως να σταθώ στα πόδια μου και να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου».

Σας έχουν κατηγορήσει επίσης πως «κανιβαλίζετε» με τα σχόλιά σας τα κορίτσια και πως με αγενείς κρίσεις και επικρίσεις προσπαθείτε να κάνετε... σόου.

«Με τα σχόλια που κάνουμε πιστεύω πως δεν κανιβαλίζουμε κανέναν, ούτε είμαστε αγενής ούτε σόου κάνουμε. Σχόλια όπως "μήπως τρως πολλά σουβλάκια" ή "γιατί φόρεσες τη ζακετούλα της γιαγιάς σου" τις περισσότερες φορές είναι... χιούμορ. Οι προθέσεις μας απέναντι στα κορίτσια είναι μόνο αγνές και αγαπησιάρικες. Θέλουμε να βγουν από το "Next top model" και να είναι πραγματικά οι καλύτερες».

Όλους αυτούς τους μήνες που συνεργάζεσαι με τον ΑΝΤ1 υπήρξαν στιγμές που να απογοητεύθηκες από τη στάση του καναλιού απέναντί σου;

«Όχι, καθόλου. Και όλα αυτά που έχουν ακουστεί κατά καιρούς βγήκαν στον αέρα με μια απίστευτη υπερβολή. Ήμουν στη Νέα Υόρκη, με πήραν από το κανάλι και μου ανακοίνωσαν ότι δεν θα είμαι φέτος στον "Καφέ" και ότι προτιμούν να είμαι στο "Next top model". Συμφώνησα κι εγώ και αυτό ήταν όλο! Άλλωστε, το ήξερα από τα καλλιστεία ότι ο ΑΝΤ1 θα είχε φέτος το "Next top model" και το φανταζόμουν ότι μπορούσε να μου γίνει κάποια κρούση».

Βλέποντας τη φετινή χρονιά όπως διαμορφώνεται στα πρωινά, είσαι ανακουφισμένη που η τύχη σου σε βοήθησε και δεν παρέμεινες στην πρωινή ζώνη;

«Όντως είμαι πολύ ανακουφισμένη, γιατί, κακά τα ψέματα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μας ταιριάζουν λιγότερο ή περισσότερο. Η εμπειρία αυτή του "Καφέ" με άλλαξε για πάντα. Δεν θα είμαι ποτέ ξανά η ίδια. Έβλεπα τα πράγματα πιο ρομαντικά, είχα μια αφέλεια... Στον "Πρωινό καφέ" έμαθα τι σημαίνει στ’ αλήθεια τηλεόραση και πώς λειτουργεί. Μετά τον "Καφέ" είδα με άλλα μάτια την τηλεόραση και άρχισα να φαντάζομαι σε αυτή νέα καριέρα».

Τι σε δίδαξε ο «Καφές»;

«Να είμαι σε... ετοιμότητα».

Η τηλεόραση;

«Το ότι αν δεν είσαι 100% ο εαυτός σου και αν δεν είσαι συνεπής στις αξίες σου και σε αυτά που πιστεύεις πραγματικά, δεν θα μπορέσεις να φτάσεις πολύ μακριά».

Θα έκανες ξανά πρωινό;

«Αυτή τη στιγμή δεν το νομίζω... Όμως, έχω μάθει να μη λέω μεγάλες κουβέντες. Στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».

Πιστεύεις ότι κάποιοι σε περιμένουν στη γωνία ό,τι κι αν κάνεις, ότι κι αν πεις;

«Ναι, και είναι λογικό. Από την πασαρέλα βρέθηκα στην ταινία του Νίκου Περράκη, από εκεί πέρασα στο θέατρο, από το θέατρο πήγα στον "Πρωινό καφέ", οπότε είναι αναμενόμενες και αυτού του είδους οι αντιδράσεις. Όμως, τέτοιες ευκαιρίες δεν τις πετάς από το παράθυρο. Δεν λες "όχι" ούτε στον Περράκη ούτε στον Σταμάτη Φασουλή ούτε στον "Καφέ". Πας και ό,τι βγει... Μου αρέσει να τολμώ. Ποτέ δεν λειτούργησα εκ του ασφαλούς, οπότε, δεν με νοιάζουν και αυτοί που μπορεί να με περιμένουν στη γωνία».

Σε απασχολεί τι ακούγεται για σένα και την εκπομπή σχεδόν καθημερινά;

«Όχι, δεν με απασχολούν σε σημείο τέτοιο που να πεις ότι θα μου... χαλάσουν την ημέρα ή τη διάθεσή μου. Όμως, μερικά πράγματα όπως και να τα δεις είναι παρατραβηγμένα και ξεπερνούν τα όρια».

Όπως ας πούμε τα σχόλια που έγιναν μετά τη δήλωσή σου πως τα κορίτσια που κάνουν μόντελινγκ δεν χρειάζονται πτυχία και γνώσεις;

«Ναι, σε αυτό αναφέρομαι. Που βγήκαν και είπαν ότι εγώ είπα στα κορίτσια να είναι αμόρφωτα. Είναι ποτέ δυνατόν; Πώς θα μπορούσα να εννοώ κάτι τέτοιο; Ίσα ίσα και με την πορεία μου και με τον τρόπο που υπάρχω όλα αυτά τα χρόνια και λειτουργώ θέλω να πιστεύω πως δεν πρεσβεύω τέτοια εικόνα».

Να υποθέσω πως έχεις μάθει να μην πτοείσαι από τις σκληρές ή άδικες κάποιες στιγμές κριτικές;

«Η Βίκυ δεν πτοείται από κάτι τέτοια. Γιατί έχω ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου πολλές φορές από το μηδέν. Έχω φάει πολλά χαστούκια και έχω μάθει να παλεύω. Δεν το βάζω κάτω, γι’ αυτό και έκανα αυτή την πορεία στο μόντελινγκ. Με τη δουλειά μου είμαι πολύ αυστηρή! Ως άνθρωπος όμως είμαι ευαίσθητη και θέλω να αγαπάω και να με αγαπάνε. Όταν πρέπει, όμως, να γαλουχήσεις νέους επαγγελματίες, είναι μεγάλη ευθύνη και είναι επικίνδυνο. Πρέπει να είσαι αυστηρός μέχρι τέλους, για να μην τους πάρεις στο λαιμό σου».

Πολλοί σας κατηγόρησαν πως έχετε πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο σας στο «Next top model».

«Μα πρέπει να παίρνουμε σοβαρά το ρόλο μας. Έχουμε στα χέρια μας νέα κορίτσια και είναι πολύ επικίνδυνο αυτό».

Το «Next top model» το χαίρεσαι πολύ. Τόσο που σου φαίνεται απίστευτα. Να υποθέσω πως χάρηκες τόσο και τη θητεία σου στον «Πρωινό καφέ»;

«Πάρα πολύ... Ό,τι και να έγινε εγώ πέρασα καταπληκτικά στον "Καφέ". Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε μια τελείως τρελή σεζόν, που γινόταν της κακομοίρας, και όντως τα περάσαμε σούπερ. Βέβαια, δεν μπορώ να σου πω ότι το πρωινό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου. Το "Next top model" όμως είναι».