Χρήστος Μενιδιάτης: "Ο πατέρας μου διέγνωσε το ταλέντο μου"!

07.12.2009
Είναι από τους νέους καλλιτέχνες που διαγράφουν τα δικά τους σταθερά βήματα στο λαϊκό τραγούδι, κερδίζοντας την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Ο Χρήστος Μενιδιάτης, γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη, αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ πως δεν ήταν όνειρό του να γίνει τραγουδιστής, αλλά σήμερα νιώθει τυχερός που κάνει τελικά αυτό που αγαπάει περισσότερο από καθετί άλλο!

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι από τους νέους καλλιτέχνες που διαγράφουν τα δικά τους σταθερά βήματα στο λαϊκό τραγούδι, κερδίζοντας την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Ο Χρήστος Μενιδιάτης, γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη, αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ πως δεν ήταν όνειρό του να γίνει τραγουδιστής, αλλά σήμερα νιώθει τυχερός που κάνει τελικά αυτό που αγαπάει περισσότερο από καθετί άλλο!

Ησουν έτοιμος να ξεκινήσεις τις εμφανίσεις σου στο ίδιο νυχτερινό κέντρο με τη Δέσποινα Βανδή, αλλά τελικά τα σχέδια άλλαξαν... Τι ακριβώς συνέβη;

«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα που τελικά δεν ξεπεράστηκε από την πλευρά της επιχείρησης και οι εμφανίσεις ακυρώθηκαν 2-3 μέρες πριν από τα εγκαίνια. Ήταν κάτι αναπόφευκτο, για το οποίο δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Έτσι, διαλύθηκε τελικά το σχήμα».

Υπήρξαν φήμες ότι η Δέσποινα Βανδή δεν ήθελε να μπει το όνομά σου στην αφίσα; Αληθεύει κάτι τέτοιο;

«Όχι, αυτό δεν ισχύει. Δεν ίσχυσε ποτέ κάτι τέτοιο. Άλλωστε, όταν μια συνεργασία ξεκινάει, το θέμα της αφίσας και της διαφήμισης γενικά έχει ξεκαθαριστεί από πριν. Έτσι έγινε και σ’ εμάς. Δεν υπήρχε κάποια εκκρεμότητα ή κάτι το οποίο άλλαξε την πορεία. Δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτή η φήμη».

Επομένως, τώρα μένεις εκτός κάποιου σχήματος.

«Ναι, αλλά είχα ανάγκη να ξεκουραστώ. Δουλεύω συνέχεια τα τελευταία τρία χρόνια. Φέτος το χειμώνα, λοιπόν, ήταν να μην εμφανιστώ κάπου. Προέκυψε όμως η πρόταση με τη Δέσποινα Βανδή και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Τώρα, πάντως, είμαι σε φάση ξεκούρασης. Κάνω κάποιες εμφανίσεις και από τον Ιανουάριο θα εμφανίζομαι στη Θεσσαλονίκη. Όπως καταλαβαίνεις, είναι και περίοδος γιορτών και θέλω να τις περάσω με τους δικούς μου ανθρώπους».

Η γυναίκα σου σε ζηλεύει; Πώς αντιμετωπίζει τη δική σου δημοσιότητα;

«Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία κάθε ανθρώπου παίζει η στάση και η συμπεριφορά του ανθρώπου που έχει στο πλευρό του. Αν η γυναίκα μου ζήλευε ή μου δημιουργούσε πρόβλημα, δεν θα ήμασταν μαζί. Η δουλειά μου είναι πολύ απαιτητική και προϋποθέτει θυσίες και από εμένα και από εκείνη».

Είναι στα σχέδιά σας ένα παιδί;

«Όχι στα άμεσα, αλλά θα έρθει κι αυτό κάποια στιγμή!».

Μεγάλωσες με ένα διάσημο πατέρα, τον Μιχάλη Μενιδιάτη. Πώς διαχειρίστηκες τότε τη δημοσιότητά του και πώς είναι οι σχέσεις σας σήμερα;

«Με τον πατέρα μου έχουμε μια πολύ ζεστή, δεμένη σχέση. Έχουμε ιδιαίτερη επαφή και βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου στα επαγγελματικά μου, με το δικό του διακριτικό τρόπο».

Έπαιξε ρόλο στην καριέρα σου ότι ήσουν ο γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη;

«Αρχικά σίγουρα έπαιξε ρόλο. Αν δεν ήμουν ο γιος του Μενιδιάτη και δεν ζούσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν πιστεύω ότι θα ακολουθούσα αυτόν το δρόμο. Σίγουρα όμως όλα αυτά τα βήματα και όλη αυτή η επιρροή, λόγω του ότι μεγάλωσα σε μια τέτοια οικογένεια, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο».

Όταν ήσουν μικρός, τι ονειρευόσουν να γίνεις;

«Όταν με ρωτούσαν τι επάγγελμα ήθελα να κάνω, κατά καιρούς έλεγα διάφορα, εκτός όμως από τραγουδιστής. Σίγουρα δεν ήθελα να γίνω τραγουδιστής, γιατί μου έλειπε ο πατέρας μου, όταν έφευγε τα βράδια, και αυτό με στεναχωρούσε. Το είχα πάρει λίγο αρνητικά. Να όμως που ήρθαν τα πράγματα διαφορετικά και όχι μόνο έγινα τραγουδιστής, αλλά αισθάνομαι και πολύ τυχερός, γιατί έχω ως επάγγελμα κάτι που αγαπώ πάρα πολύ».

Το ότι έχεις ταλέντο στο τραγούδι το κατάλαβε ο πατέρας σου πρώτος;

«Ναι, το διέγνωσε ο μπαμπάς. Μου έλεγε ότι με πολλή δουλειά το ταλέντο που έχω θα μπορούσε να εξελιχθεί».

Είσαι υπέρ της συμμετοχής των νέων στα μουσικά ριάλιτι;

«Ναι? Δεν είμαι καθόλου κατά. Ίσα ίσα που μέσα από αυτά τα talent shows έχουν βγει κάποια παιδιά πολύ αξιόλογα, που κάνουν και πολύ αξιόλογες πορείες. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά, με πολύ ταλέντο, απλώς οι γρήγοροι ρυθμοί της εποχής μας δεν αφήνουν πάντα το ταλέντο κάποιων να φανεί σε βάθος χρόνου».

Τι είναι αυτό που σε κρατάει στα πόδια σου, όταν κινδυνεύεις να καβαλήσεις καλάμι;

«Κοίτα, το ότι μεγάλωσα ως ο γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη με έκανε ταυτόχρονα να απομυθοποιήσω πολλά πράγματα. Έννοιες, όπως η αναγνωρισιμότητα, η αγάπη του κόσμου, τις γνώρισα από μικρή ηλικία μέσα από τον πατέρα μου. Πίστεψέ με, όλο αυτό με βοήθησε να στέκομαι πολύ καλά στα πόδια μου και να μην κινδυνεύω να χάσω τα μυαλά μου και να πετάω στα σύννεφα».

Υπάρχουν φιλίες στο δικό σας χώρο ή επικρατούν οι ίντριγκες που ακούμε συχνά στα σχήματα;

«Όχι τώρα πια. Κατ’ αρχήν τα περισσότερα παιδιά είναι αρκετά μορφωμένα, με υπόβαθρο, σκέφτονται ανοιχτά και αρχίζουμε να έχουμε την αντίληψη ότι το καλό το δικό μας δεν εξαρτάται από το κακό του άλλου. Σίγουρα υπάρχουν φιλίες και μέσα στη μικρή διαδρομή που έχω κάνει έχω γνωρίσει αξιόλογα άτομα και έχω καλές σχέσεις με όσους έχω συνεργαστεί. Ωστόσο, η φιλία χρειάζεται πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί. Έχω πραγματικές φιλίες από τότε που ήμουν μικρός, έχω όμως και φιλίες με ανθρώπους μέσα από το χώρο, τους οποίους έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια».

Λόγω της οικονομικής κρίσης, έχεις παρατηρήσει μείωση στα μεροκάματα;

«Ναι, φυσικά. Αλίμονο! Πόσο μάλλον στο δικό μας χώρο, τον οποίο, όπως είναι λογικό, θα χτυπήσει μια ενδεχόμενη κρίση. Εφόσον ο κάθε άνθρωπος δίνει από το υστέρημά του για τη διασκέδασή του, όταν αυτό μειώνεται, τότε σίγουρα έχει αντίκτυπο και σ’ εμάς. Πάντως, υπάρχει μια λογική και οι τιμές στη διασκέδαση να μειώνονται».

Οι φίλοι σου τι λένε για σένα; Ποια είναι τα ελαττώματα και ποια τα προτερήματά σου;

«Οι φίλοι μου, λόγω της δουλειάς μου, με ?κοροϊδεύουν?. Πάντα βρίσκουν κάτι από το οποίο θα καταπιάνονται και μου το κοπανάνε. Αυτό το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό και μου αρέσει πάρα πολύ. Κάτι μπορεί να κάνω που δεν τους αρέσει ή να πω και να το κρίνουν με το δικό τους τρόπο. Αρχικά, όταν έβγαινα στην τηλεόραση σε κάποιες εκπομπές, ήμουν πολύ σφιγμένος και ντροπαλός, είχα πάρα πολύ τρακ, κάτι που δεν ταίριαζε με την προσωπικότητά μου και τη συμπεριφορά μου στη ζωή μου κι εκείνοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς μπορώ να εμφανίζομαι στην τηλεόραση τόσο διαφορετικός».

Για την προσωπική σου ζωή ξέρουμε λίγα πράγματα. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι είσαι παντρεμένος και πολύ ευτυχισμένος. Μίλησέ μας για τη σύζυγό σου. Είναι η γυναίκα που ονειρεύτηκες;

«Βέβαια, και είμαι πολύ τυχερός! Με τη Νάνσυ είμαστε παντρεμένοι εδώ και δύο χρόνια και γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Έχουμε μια σχέση πολλών ετών και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Έχω βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο συμπορεύομαι και με κέρδισε από την αρχή η συμπεριφορά της. Μου δίνει όλα αυτά που θέλω».

Θυμάσαι στιγμιότυπα με σημαντικούς ανθρώπους στο τραγούδι που συνεργάστηκαν με τον πατέρα σου;

«Από μικρός είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους-θρύλους. Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, γιατί ήταν όλοι οι μεγάλοι τραγουδιστές, συνθέτες και δημιουργοί εκείνης της εποχής. Το μόνο που θυμάμαι ακόμα και σήμερα είναι οι φιγούρες τους. Ειδικά τον Στέλιο Καζαντζίδη, που είχε έρθει σπίτι μας και μιλούσε με τον πατέρα μου...Άνθρωποι-θρύλοι, που όσο περνάνε τα χρόνια, καταλαβαίνω πόσο σημαντικοί είναι».