Γ. Γαλάτης: "Με τρέμουν γι αυτό δεν με καλούν"!

05.11.2007
Ο Γιάννης Γαλάτης κάθε άλλο παρά πικραμένος δηλώνει που δεν τον κάλεσαν να δείξει ρούχα του στην εβδομάδα μόδας. «Τους καταλαβαίνω που δεν με καλούν. Με φοβούνται και με τρέμουν»!

Ο Γιάννης Γαλάτης κάθε άλλο παρά πικραμένος δηλώνει που δεν τον κάλεσαν να δείξει ρούχα του στην εβδομάδα μόδας. «Τους καταλαβαίνω που δεν με καλούν. Με φοβούνται και με τρέμουν»! Όμως, σε απάντηση όλων αυτών που τον άφησαν απέξω, ετοιμάζει μια έκπληξη, την οποία μοιράστηκε μαζί μας.

Τι ακριβώς ετοιμάζετε ως απάντηση στην εβδομάδα μόδας;

«Ετοιμάζω μια επίδειξη μόδας έκπληξη. Πρόκειται για συλλεκτικά φορέματα, που έχουν γράψει ιστορία. Η έκπληξη είναι ο χώρος που θα τα εκθέσω. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί στη Ραφήνα οι εργασίες αποπεράτωσης ενός καινούργιου οικήματος, το οποίο είναι πιστή αντιγραφή του αριστουργηματικού σπιτιού που είχε φτιάξει ο Τσίλερ στην Τατοϊου και Πεσματζόγλου. Ήταν το οίκημα με το οποίο έχουν συνδεθεί οι εξορμήσεις του βασιλιά Όθωνα. Το έχω φτιάξει με πολύ μεράκι και με σπάνια υλικά. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι από πωρόλιθο Ρόδου».

Από πού εμπνευστήκατε το χάπενινγκ αυτό; Είχατε κάποια μούσα;

«Έμπνευσή μου είναι οι κομψές γυναίκες, αυτές που λέμε σήμερα fashion icons, και θα το αφιερώσω πρώτα απ όλα στις 7 κομψότερες Ελληνίδες, αυτές που εγώ έχω ξεχωρίσει για το στυλ τους. Και ασφαλώς, αυτή θα είναι η απάντησή μου και σε όσους φοβούνται τη δουλειά και την ιστορία μου και δεν με καλούν στην εβδομάδα μόδας ποτέ».

Ποιες είναι αυτές οι 7 Ελληνίδες κατά τη γνώμη σου;

«Η Σάντρα Λυκιαρδοπούλου, η Αναστάζια Σαρακάκη, η Αλίκη Λιβανού, η Ζωή Καλετσέκ, η Βάσω Παπανδρέου, την οποία αγαπώ πολύ, η Νατάσσα Καραμανλή, στην οποία έχω ράψει και 2-3 ταγιέρ, και, βέβαια, η Άννα Διαμαντοπούλου».

ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ