"Βάνα, σε θέλω στη βιογραφία μου"!

08.11.2007
Η μεταφορά της ζωής της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού Καίτης Γκρέυ στη μικρή οθόνη συζητιόταν εδώ και καιρό. Πριν από λίγες μέρες, τελικά, δόθηκαν τα χέρια με τους παραγωγούς και από τον Οκτώβρη του 2008 ετοιμαστείτε να απολαύσουμε μια υπερπαραγωγή που αναμένεται ναπροκαλέσει!

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Η μεταφορά της ζωής της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού Καίτης Γκρέυ στη μικρή οθόνη συζητιόταν εδώ και καιρό. Πριν από λίγες μέρες, τελικά, δόθηκαν τα χέρια με τους παραγωγούς και από τον Οκτώβρη του 2008 ετοιμαστείτε να απολαύσουμε μια υπερπαραγωγή που αναμένεται να προκαλέσει!
Τι δήλωσε όμως αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ η ίδια η Καίτη Γκρέυ γι αυτή την εξέλιξη;

«Ειλικρινά, ένα όνειρο ζωής ολοκληρώνεται για μένα με αυτή την τηλεοπτική μεταφορά που με τόση λατρεία στο πρόσωπό μου γράφτηκε από τον Νίκο Νικόλιζα», μας είπε η ίδια με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή για να συνεχίσει: «Είχα στεναχωρηθεί πολύ όταν πριν από 10 χρόνια είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις και προχωρούσαμε, αλλά τελικά η ιδέα ναυάγησε».

Τι είναι αυτό που σας γεμίζει με βεβαιότητα ότι αυτήν τη φορά θα καταφέρουμε να απολαύσουμε την πολυτάραχη ζωή σας στη μικρή οθόνη;

«Έχει υπογραφεί ένα σημαντικό συμβόλαιο και επίσης εμπιστεύομαι τυφλά τους ανθρώπους και τον παραγωγό, τον κ. Παναγιωτάκη, εκ μέρους της PLD Productions, που έχει αναλάβει όλο αυτό το project. Με διαβεβαίωσε ότι ξεκινούν οι αρχικές προετοιμασίες με την επιλογή των ηθοποιών που θα με ενσαρκώσουν, τα σκηνικά και τα στούντιο όπου θα γίνουν τα γυρίσματα και άλλα πολλά Ετοιμαστείτε να δείτε μια υπερπαραγωγή για την οποία θα δουλέψουν δεκάδες άνθρωποι και η οποία μάλλον θα προβάλλεται από τον Αlpha».

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα;

«Μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι θα ακουστεί η πρώτη κλακέτα των γυρισμάτων. Από το φθινόπωρο του 2008 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτό το βιβλίο στην τηλεόραση. Ανυπομονώ πολύ, γιατί πιστεύω ότι θα γίνει σπουδαία δουλειά».

Θα προτείνετε κάποιες ηθοποιούς που ως φυσιογνωμίες πιστεύετε ότι ταιριάζουν με αυτά που εσείς ζήσατε;

«Φυσικά και θα πω κάποια ονόματα που πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Η ηθοποιός που θα με υποδυθεί θα πρέπει πέρα από ομοιότητες στην εμφάνιση να έχει και να εκπέμπει το πάθος και το δυναμισμό που έβλεπαν οι άντρες σε μένα. Και αυτά τα στοιχεία πιστεύω ότι τα έχει και με το παραπάνω η Βάνα Μπάρμπα. Για μένα είναι το απόλυτο θηλυκό.

Η Βάνα δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. Θυμάμαι πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν στα σκαριά να γίνει η βιογραφία μου σειρά, αλλά ματαιώθηκε, είχα ξαναπροτείνει εκείνη να με υποδυθεί».

Πώς είχε αντιδράσει η Βάνα τότε;

«Είχε ενθουσιαστεί. Ερχόταν στο σπίτι μου για να της δείξω φωτογραφίες μου παλιές, μου έστελνε λουλούδια, έδειχνε μεγάλο ζήλο. Είχε δοκιμάσει και περούκες ξανθές για να δούμε πόσο πολύ μου έμοιαζε. Ήταν υπέροχη. Και δεν σας κρύβω ότι είχε στεναχωρηθεί που δεν έγινε τελικά τότε η δουλειά. Ε, σήμερα, λοιπόν, την προσκαλώ μέσω του ΛΟΙΠΟΝ να με ενσαρκώσει και να είναι σίγουρη ότι τώρα θα γίνει πραγματικότητα αυτή η πολύ σημαντική δουλειά».

Είστε ένας θρύλος του ελληνικού τραγουδιού. Πώς κρίνετε όλα αυτά τα «τηλεοπτικά φαινόμενα» που βλέπουμε σήμερα, όπως η κ. Έφη Θώδη.

«Παλαιότερα είχαμε τη λογοκρισία, που δεν μας επέτρεπε να πούμε συγκεκριμένα τραγούδια. Σήμερα έχουμε περάσει στο αντίθετο άκρο. Η κατάσταση που επικρατεί έχει ξεφύγει από κάθε επιτρεπτό όριο. Κυριαρχεί ένα απόλυτο μπάχαλο στο τραγούδι. Λυπάμαι που το λέω, αλλά μήπως θα πρέπει να βγει κάποιος να τους μαζέψει όλους αυτούς που βλέπουμε και γελάμε;».