Παραλίγο να καεί ζωντανός

06.11.2007
«Είχα άγιο», μας είπε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής που λίγο έλειψε να καεί ζωντανός μαζί με τη σύντροφό του έξω από την κατοικία τους στο Ψυχικό!

«Είχα άγιο», μας είπε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής που λίγο έλειψε να καεί ζωντανός μαζί με τη σύντροφό του έξω από την κατοικία τους στο Ψυχικό!

Σώθηκα κυριολεκτικά από θαύμα. Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψω αυτό που μου συνέβη, δήλωσε στο ΛΟΙΠΟΝ ο Γιώργος Τσούκαλης.

«Όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά και ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα», πρόσθεσε χωρίς να μπορεί να κρύψει το θυμό του αλλά και την ικανοποίησή του γιατί η περιπέτειά του αυτή δεν είχε άλλες συνέπειες πέρα από την καταστροφή του μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτου του.

Ο πιο γνωστός ίσως Έλληνας ντετέκτιβ μας περιέγραψε το δράμα που έζησε πριν από μερικά βράδια όταν επέστρεφε με τη σύζυγό του από μια μικρή εκδρομή στην Πελοπόννησο.

Έντρομος είδε το πανάκριβο αυτοκίνητό του να τυλίγεται στις φλόγες. «Όλα εξελίχτηκαν σε χρόνο-ρεκόρ και ένιωσα πως ήρθε το τέλος», μας είπε χαρακτηριστικά. Το ζεύγος Τσούκαλη είχε κάνει μια πολύ ευχάριστη διαδρομή και κανείς τους δεν φανταζόταν το κακό που τους περίμενε κυριολεκτικά έξω απο την πόρτα του σπιτιού τους στην Αθήνα.

Όπως είπε ο Γιώργος Τσούκαλης, όλα εξελίχτηκαν πολύ γρήγορα. «Φτάνοντας στην Αθήνα και λίγο πριν βγω από τη λεωφόρο με κατεύθυνση προς το σπίτι μου, έβλεπα διάφορους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα να μου κάνουν έντονα νοήματα δείχνοντας το αυτοκίνητο. Δεν έδωσα σημασία κι ούτε φαντάστηκα πως συνέβαινε κάτι κακό. Λίγο αργότερα και καθώς πάρκαρα, το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες. Πεταχτήκαμε αμέσως έξω και ζητήσαμε βοήθεια. Με λάστιχα από τους κήπους σβήσαμε, τελικά, τη φωτιά, που έκανε τεράστια ζημιά στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς, δεν πάθαμε τίποτα, γιατί ήταν τέτοια η έντασή της, που, όπως μας είπαν και οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν γινόταν τίποτα με έναν απλό πυροσβεστήρα... Άσε που ήταν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μαζί με διάφορα παραδοσιακά προϊόντα που φέρναμε από την Αρκαδία».

Σοκαρισμένος, αλλά ευτυχής που γλίτωσε έστω με μερικές υλικές ζημιές, ο Γιώργος Τσούκαλης μοιάζει να μην πιστεύει ακόμη ότι του συνέβη κάτι τέτοιο και απλά μακαρίζει την τύχη του και το φύλακα-άγγελό του, λέγοντας πως μάλλον ήταν πολύ τυχερός και γλίτωσαν εκείνος και η σύζυγός του τα χειρότερα. Β.Λ.