Μόδα στη διαπασών

05.11.2007
Αυτήν τη φορά όσο η καρδιά της μόδας χτυπούσε στο Ζάππειο (έκφραση του δελτίου Τύπου!), εγώ προτίμησα να πάω στο Παρίσι! Προς Θεού, δεν ήταν θέμα σνομπισμού.

Αυτήν τη φορά όσο η καρδιά της μόδας χτυπούσε στο Ζάππειο (έκφραση του δελτίου Τύπου!), εγώ προτίμησα να πάω στο Παρίσι! Προς Θεού, δεν ήταν θέμα σνομπισμού. Αντίθετα, στεναχωρήθηκα και με το παραπάνω που έχασα τα shows του Μάκη Τσέλιου, τον οποίο εκτός από φίλο εκτιμώ και ως σχεδιαστή, αλλά και του Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος με κέρδισε μόνο και μόνο από την πρόσκλησή του! Βέβαια και Kathy Heyndels, Deux Hommes, Δάφνη Βαλέντε και άλλοι μεγάλοι Έλληνες σχεδιαστές ήταν από τα shows στα οποία είχα την «υποχρέωση» να παρευρεθώ, αλλά ας όψεται το «Ritz»!

Πέραν της φοβερής «όπως έμαθα» επίδειξης του John Varvatos, τον οποίο τιμήσαμε με τρεις παρακαλώ εκδηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα (αλλά χαλάλι, αφού ήρθε ένας τόσο μεγάλος σχεδιαστής στη χώρα μας, του αξίζει!), ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η έκθεση με αφιέρωμα στον Billy Bo, αλλά και η έκθεση γλυπτών του καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Νίκου-Γιώργου Παπουτσίδη. Από κοσμικές παρουσίες είδαμε copy-paste (έκφραση τύπου computer geek) τις ίδιες που βλέπουμε από το πρώτο fashion week με μια essence (έκφραση τύπου haute cuisine) των φρέσκων προσώπων που απασχολούν τη showbiz (Ανανιάδη, Τάμτα κ.ά.). Α, και μια παρατήρηση... Κύριε Κωστέτσο μου, σιγά με τη μουσική, μου έβαλες τον Βιβάλντι στη διαπασών και η κοσμική κυρία που μου μετέφερε τις εντυπώσεις της από το show σας ήταν που ήταν κουφή λόγω ηλικίας αποκουφάθηκε και πέντε μέρες τώρα φωνάζει!