Athina Fair 2009

06.11.2009
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Athina Fair, η έκθεση που ανέδειξε τη γοητεία της ωρολογοποιίας και έφερε το ρολόι σε επαφή με τον καταναλωτή, άνοιξε τις πόρτες της, στις 30 Οκτωβρίου 2009, με ένα λαμπρό event.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Athina Fair, η έκθεση που ανέδειξε τη γοητεία της ωρολογοποιίας και έφερε το ρολόι σε επαφή με τον καταναλωτή, άνοιξε τις πόρτες της, στις 30 Οκτωβρίου 2009, με ένα λαμπρό event. Μετά την απόλυτη επιτυχία της Athina Fair 2008 η διοργάνωση ευελπιστεί να ξεπεράσει φέτος τον... εαυτό της και να παρουσιάσει το συναρπαστικό της αντικείμενο στην πιο λαμπερή εκδοχή του. Ρολόγια για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, από τη μεγάλη πλειοψηφία των brands που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, περίμεναν τους επισκέπτες της έκθεσης το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στο «Helexpo Palace», στη Λεωφόρο Κηφισίας 39, στο Μαρούσι.

Φέτος η Athina Fair, εκτός από τα αριστουργήματα της ωρολογοποιίας, προσέφερε και μια μοναδική εμπειρία στους εραστές του ρολογιού, που είχαν την τύχη να μυηθούν σε μία από τις πιο βασικές διακοσμητικές τέχνες στην ωρολογοποιία, τη χαρακτική, από εξειδικευμένο τεχνίτη της ελβετικής manufacture Jaeger-LeCoultre. Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούσαν να παρακολουθήσουν και τη συναρμολόγηση του πιο πολύπλοκου μηχανισμού της ιαπωνικής Seiko, του Spring Drive. Ωστόσο, εκτός από τα στενά όρια της τεχνικής, τις εντυπώσεις «έκλεψε» η έκθεση φωτογραφίας του Michael Muller, ο οποίος επισκέφθηκε τα νησιά Gallapagos και φωτογράφισε την άγρια θαλάσσια ζωή που προστατεύει το Ίδρυμα Charles Darwin σε συνεργασία με την ελβετική ωρολογοποιία IWC.

Η Athina Fair 2009 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Τα εγκαίνια της τριήμερης έκθεσης, που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 19:00, τέλεσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Θανάσης Καφέζας. Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου έπεσε η αυλαία της φετινής Athina Fair, με περισσότερους από 17.000 επισκέπτες, κληρώνοντας 10 ρολόγια για τους κατόχους εισιτηρίων, μια ευγενική προσφορά των brands που συμμετείχαν στην έκθεση.