Ψηφοδέλτια αστέρων

07.09.2007
Πρόσωπα από το τραγούδι, την τηλεόραση, τον αθλητισμό διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού εξαργυρώνοντας την αναγνωρισιμότητά τους. Ας ρίξουμε μια ματιά στους καινούργιους επώνυμους υποψήφιους

Πρόσωπα από το τραγούδι, την τηλεόραση, τον αθλητισμό διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού εξαργυρώνοντας την αναγνωρισιμότητά τους. Ας ρίξουμε μια ματιά στους καινούργιους επώνυμους υποψήφιους που επιθυμούν να διαβούν το κατώφλι της Βουλής ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού. Παλιά έβλεπες έναν διάσημο στα έδρανα της Βουλής κι αίφνης η περίπτωσή του αποτελούσε θέμα συζήτησης... Η εποχή της «τηλεοπτικής Σελήνης» έφερε τη μετεξέλιξη του τηλεαστυνόμου Θεοχάρη και να που η επόμενη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου δεν αποκλείεται να βρίθει από celebrities.

Γιάννης Βούρος: Η συμμετοχή της ΑΕΚ στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, θα μπορούσε να πει κανείς, αφού, όπως είναι γνωστό, ο ηθοποιός είναι και φανατικός ΑΕΚτζής. Εκτός όμως από τις ψήφους των φιλάθλων της ομάδας, αναμένεται να πάρει και αυτούς της συναδέλφου του Ελένης Κούρκουλα. Ο Γιάννης Βούρος κατεβαίνει υποψήφιος στη Β Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.

Κώστας Τουρνάς: Το προφητικό άσμα της δεκαετίας του 70, όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής κυριαρχούσε με το συγκρότημα Poll, έλεγε: «Άνθρωπε, αγάπα, τη φωτιά σταμάτα». Σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ και δίνει ένα ιδανικό σύνθημα στον αμετανόητο μακρυμάλλη ρόκερ που επιμένει με όπλο του το ήθος! Πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Τουρνάς, πολιτικοποιημένος και συνδικαλιστής επί χρόνια με το σωματείο των τραγουδιστών, όπου έχει διατελέσει και πρόεδρος, ζητάει πλέον κάτι πιο ουσιαστικό ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β Αθηνών ποντάροντας στην αναγνωρισιμότητά του.

Γιώργος Γερολυμάτος: Το δυνατό χαρτί της Δημοκρατικής Αναγέννησης του Στέλιου Παπαθεμελή στη Β Αθηνών είναι ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος. Ήπιος, μετρημένος, χαμηλών τόνων και πολύ αγαπητός, αναμένεται να δώσει, αν εκλεγεί, άλλη «νότα» στη Βουλή.

Φωτεινή Πιπιλή: Από τα δημοσιογραφικά γραφεία και τα τηλεοπτικά πλατό στην τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα στη Βουλή; Γνωστή στους Αθηναίους από την ενασχόλησή της με τις νομαρχιακές εκλογές, η Φωτεινή Πιπιλή διεξάγει τον προεκλογικό της αγώνα με σπασμένο πόδι, αλλά πάντα χαμογελαστή.

Λίλα Καφαντάρη: Η γνωστή ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών πήρε τη μεγάλη απόφαση: με όπλο της τη συνδικαλιστική της πορεία θα δοκιμάσει να είναι υποψήφια στην Α Αθηνών παρέα με τη Λιάνα Κανέλλη εκπροσωπώντας το ΚΚΕ.

Βασίλης Λέκκας-Κακατες: Άλλη μια υποψηφιότητα-έκπληξη. Ο γνωστός τραγουδιστής επιχειρεί να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στη Βουλή. Συμμετέχει με το ΚΚΕ και είναι βέβαιο ότι θα θελήσει να περάσει μέρος του ρομαντισμού του στην ξύλινη γλώσσα της πολιτικής. Αγαπημένο παιδί του Μάνου Χατζιδάκι, λάτρης της θάλασσας, πολιτικοποιημένος, ο τραγουδιστής δοκιμάζει τη δύναμή του στη Β Αθηνών.

Αργύρης Ντινόπουλος: Δημοσιογράφος, δήμαρχος, υποψήφιος υπερνομάρχης και τώρα υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αργύρης Ντινόπουλος μετά την επιτυχημένη μετάβασή του από το χώρο της δημοσιογραφίας στην τοπική αυτοδιοίκηση τώρα επιχειρεί και την είσοδό του στη Βουλή.

Τάσος Μητρόπουλος: Ο πάλαι ποτέ φόβος και τρόμος των αντίπαλων εστιών επιχειρεί να κερδίσει ένα ακόμη ντέρμπι στη ζωή του. Πολιτογραφημένος βέρος Πειραιώτης και νεοδημοκράτης, ο βετεράνος επιθετικός του Ολυμπιακού ευελπιστεί να μεταπηδήσει στα βουλευτικά έδρανα. Παραμένει ερωτηματικό, βέβαια, το πώς θα τα βρίσκει με τον αρχηγό του Κώστα Καραμανλή, που είναι δηλωμένος φανατικός Παναθηναϊκός.

Αννα Μπιθικώτση-Οικονομίδου: Η κόρη του μεγάλου Γρηγόρη Μπιθικώτση δεν αρνήθηκε να πει «ναι» στην πρόκληση της πολιτικής. Εδώ και χρόνια, άλλωστε, δεν έχει κρύψει τις πολιτικές της ανησυχίες και αναζητήσεις. Μένει να φανεί εάν θα καταφέρει να προσθέσει μια ακόμη ιδιότητα στο βιογραφικό της δίπλα σε αυτά που λένε καλλιτέχνης, ποιήτρια και στιχουργός.

Γιώργος Λιάγκας: Το πάλαι ποτέ αγαπημένο παιδί του Σταμάτη Μαλέλη έκανε την έκπληξη. Εκεί που άκουγες ότι εκτός από σπουδές στο Πολυτεχνείο έχει ασχοληθεί και με πιάνο και ένιωθες έκπληξη για τον άνκορμαν του νεανικού δελτίου του Star ξαφνικά προέκυψε η υποψηφιότητά του υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Πείρα έχει και από ραδιόφωνο και τηλεόραση, οπότε δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί σε περίπτωση εκλογής του στον καθωσπρεπισμό που χαρακτηρίζει τη Βουλή.

Βίκυ Λέανδρος: Από το δήμο στη Βουλή επιθυμεί να μεταβεί και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Πειραιά. Την υποψηφιότητά της δέχθηκε με πολύ θετικά σχόλια και ο ξένος Τύπος, όπου αναφέρεται ότι η προσφορά της θα είναι μεγάλη στα θέματα πολιτισμού στην περίπτωση βέβαια που εκλεγεί. Η Βίκυ Λέανδρος είναι υποψήφια στην Α Πειραιώς με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Τάνια Ιακωβίδου: Από τον «Όμορφο κόσμο το πρωί» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον «όμορφο κόσμο της Βουλής» επιθυμεί να βρεθεί η τηλεπαρουσιάστρια Τάνια Ιακωβίδου, που είναι υποψήφια με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη στην Αττική. Η παρουσιάστρια ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα από το Τηλεάστυ.

Λουκία Παπαδάκη: Άλλη μια επώνυμη και δυναμική ηθοποιός διεκδικεί την υποστήριξη των ψηφοφόρων στη Β Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που περιμένουμε από τη γνωστή ηθοποιό, αν μπει τελικά στο Κοινοβούλιο, είναι να επιμένει να λέει αλήθειες, ακόμη και όταν γίνεται δυσάρεστη σε κάποιους, όπως έκανε και με τις τοποθετήσεις της στο πάνελ του Αlter.

Εφη Σαρρή: Αναμφισβήτητα πρόκειται για την απόλυτη έκπληξη των φετινών εκλογών. Είναι υποψήφια στη Β Αθηνών με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το ενδιαφέρον, βέβαια, στην περίπτωση της αοιδού του άσματος «Τι είχαμε, τι χάσαμε σ' το λέω σε ξεχάσαμε» είναι εάν θα υιοθετήσει το απόλυτο sexy look της σε περίπτωση εκλογής της και στα βουλευτικά έδρανα.