Οι εκλείψεις επηρεάζουν την κάλπη

07.09.2007
Η Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007, ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, είναι μια αρκετά δύσκολη ημέρα σύμφωνα με την αστρική διαμόρφωση του ουράνιου θόλου.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Οι εκλογές αυτές θυμίζουν αρκετά το Μάρτιο του 2004, καθώς πραγματοποιούνται στον ίδιο άξονα Παρθένου - Ιχθύων. Αυτήν τη φορά, όμως, από την αντίθετη κατεύθυνση. Λαμβάνουν χώρα στο χρονικό διάστημα της επιρροής των εκλείψεων που προηγήθηκαν, η πρώτη σεληνιακή στις 28 Αυγούστου και η δεύτερη ηλιακή στις 11 Σεπτεμβρίου. Εκείνο που παρατηρεί κανείς είναι μια πολλαπλή δυσαρμονία μεταξύ του Ήλιου (Παρθένος), του Άρη (Δίδυμοι), του Δία και του Πλούτωνα (Τοξότης) και του Ουρανού (Ιχθύες). Κατά έναν περίεργο τρόπο την περίοδο των εκλογών όλοι αυτοί που αναφέρουμε σχηματίζουν μεταξύ τους δυσαρμονικές όψεις ακρίβειας. Σαφώς τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ο αιφνιδιασμός, η σύγχυση, η ανατροπή και η απώλεια.

Ο Ήλιος αντιτίθεται στον Ουρανό και ο Άρης αντιτίθεται στον Πλούτωνα. Σχηματίζεται ένας μεγάλος Σταυρός στα Μεταβλητά Ζώδια, ο οποίος δηλώνει πως όποιος και αν καταφέρει να κερδίσει αυτές τις εκλογές θα έχει πολύ δύσκολη διετία μπροστά του. Αν υπολογίσουμε και την πρόσφατη εγκατάσταση του Κρόνου στο ζώδιο της Παρθένου, όπως και τις παράπλευρες δυσκολίες του Δία από τον Τοξότη, τότε το σύνολο των δυσαρμονιών ανεβαίνει στον αριθμό έξι. Δηλαδή, τα έξι από τα δέκα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αμοιβαίες μεταξύ τους δυσαρμονικές όψεις. Η Σελήνη την Κυριακή στις 16 του μήνα βρίσκεται στο Σκορπιό. Αυτό δείχνει ότι θα μετακινηθούν ψήφοι της προηγούμενης εκλογής και ότι θα υπάρχουν οργανωμένα παρασκήνια.

Η Αφροδίτη είναι μεν στο Λέοντα, αλλά σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα, που είναι στον Υδροχόο. Αυτό σημαίνει ότι πολλά αισθήματα ιθυνόντων που εμπλέκονται στον προεκλογικό αγώνα θα διαψευστούν. Τέλος, ο Ερμής είναι στο Ζυγό, ο οποίος τη φορά αυτή σώζει λίγο την κατάσταση, καθώς διατηρεί μια καλή όψη με τον Άρη και τον Δία. Πιθανολογώντας πάντα και γνωρίζοντας τα ζώδια και τις ημερομηνίες γεννήσεως όλων των πολιτικών αρχηγών, μπορούμε να πούμε ότι όλοι μεν θα δώσουν τον αγώνα στον υπερθετικό βαθμό, αλλά κανείς απ όλους δεν θα νιώσει δικαιωμένες τις προσδοκίες του.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που ανήκει στην Παρθένο και έχει Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω, στις 14 Σεπτεμβρίου έχει τα γενέθλιά του και μπορεί να ενισχύεται αρκετά από τη Σελήνη που θα είναι στο Σκορπιό στις 16 Σεπτεμβρίου και την Αφροδίτη στο Λέοντα, αλλά βάλλεται από τον Άρη που είναι στους Διδύμους, τον Πλούτωνα που είναι στον Τοξότη και κυρίως από τον Ουρανό απέναντι από το ζώδιό του, στους Ιχθύς. Η δυσαρμονία Άρη, Ουρανού και Πλούτωνα έχει να κάνει με αναταράξεις και γεγονότα τα οποία δεν είναι ευχάριστα ή εύκολα. Αλλά και από την άλλη πλευρά και ο Γιώργος Παπανδρέου, που ανήκει στους Διδύμους και έχει Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, βάλλεται από αυτήν τη γενικότερη πλανητική δυσαρμονία.

Οι επιρροές που θα δεχτούν και οι δύο έχουν να κάνουν περισσότερο με τα προσωπικά τους συμφέροντα παρά με την τύχη του κόμματος που αντιπροσωπεύουν. Στην περίπτωση του κ. Παπανδρέου ο Άρης στο ζώδιό του του δίνει μια υπεροχή, αλλά η δυσαρμονία του Άρη με τόσους πλανήτες δείχνει ότι θα ταλαιπωρηθεί και θα απογοητευτεί ή θα δυσκολευτεί ενδεχομένως από δικούς του ανθρώπους. Είτε αυτοί ανήκουν στο περιβάλλον του είτε αποτελούν μέρος των ψηφοφόρων του. Στο ζώδιο των Διδύμων συναντάμε και τον Αλέκο Αλαβάνο, του οποίου η Σελήνη βρίσκεται στο Λέοντα και ο Άρης στην Παρθένο μαζί με τον Κρόνο. Αιχμηρά τα πράγματα και γι αυτόν. Η Αλέκα Παπαρήγα ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού και έχει Αφροδίτη στο Σκορπιό και Άρη στο Λέοντα. Η Σελήνη την ημέρα των εκλογών στο ζώδιό της τη βοηθάει αρκετά.

Ο Στέλιος Παπαθεμελής ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου και έχει Σελήνη στο Σκορπιό και Άρη στους Ιχθύς. Θα δώσει τον αγώνα του αλλά και γι αυτόν οι δυσκολίες για την επιτυχία είναι αστρολογικά όψιμες.

Τέλος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα και, φυσικά, δέχεται εύνοια από τη διερχόμενη Αφροδίτη. Το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο γι αυτόν θα είναι λίγο καλύτερο από την προηγούμενη φορά, προβλέπεται να έχει σχετική κούραση και αρκετή δυσαρέσκεια για κάποια αναμενόμενα αποτελέσματα σε σχέση με τη συναισθηματική και υλική κατάθεση κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Με δυο λόγια, βγαίνει ένα καινούργιο σκηνικό στην επόμενη Βουλή των Ελλήνων.

Πάντως, το περίεργο είναι ότι οι προηγούμενες εκλογές είχαν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια Πανσελήνου, όπου η Σελήνη βρισκόταν στο ζώδιο της Παρθένου. Σύμφωνα λοιπόν με την όλη πλανητική δομή και την προσωπική μου παρατήρηση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τόσο οι προηγούμενες όσο και οι φετινές εκλογές δεν επιλέχτηκαν τυχαία χρονικά. Πιστεύω, δηλαδή, πως πέρα από όποιες πολιτικές σκοπιμότητες η κατάληξη ημερομηνίας πραγματοποίησής τους και τις δύο φορές είχε και άλλο είδος συμβουλευτικής αγωγής... το οποίο και ακολουθήθηκε!