Η Σούζαν Μπόιλ τραγούδησε για τον Πάπα

17.09.2010
Όπως είχε ανακοινωθεί αρκετούς μήνες πριν, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος (Pope Benedict XVI) επισκέφτηκε τη Σκοτία και η ταλαντούχα τραγουδίστρια, που ξεχώρισε στο τηλεοπτικό σόου "Βρετανία έχεις Ταλέντο", τραγούδησε προς τιμή του.

Όπως είχε ανακοινωθεί αρκετούς μήνες πριν, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος (Pope Benedict XVI) επισκέφτηκε τη Σκοτία και η ταλαντούχα τραγουδίστρια, που ξεχώρισε στο τηλεοπτικό σόου "Βρετανία έχεις Ταλέντο", τραγούδησε προς τιμή του.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση, η Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle) στάθηκε ενώπιων του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της πραγματοποιώντας ένα μεγάλο της όνειρο.

Με την ερμηνεία της σε δύο χαρακτηριστικούς εκκλησιαστικούς ύμνους το 49χρονο "ασχημόπαπο με τη συγκλονιστική φωνή", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται συνήθως, κατάφερε να συγκινήσει τους 65.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Μπελαχιούστον πάρκ της Γλασκόβης για να παρακολουθήσουν το προγραμματισμένο κήρυγμα του υψηλού επισκέπτη.

Η Σούζαν Μπόιλ ήταν μια απλή, ανύπαντρη, άνεργη γυναίκα από το Μπλάκμπουρν της Ανατολικής Σκοτίας, μέχρι που έγινε παγκοσμίως γνωστή πέρσι τον Απρίλιο, καταπλήσσοντας κοινό και κριτές με τη συγκλονιστική της ερμηνεία στο τηλεοπτικό σόου "Βρετανία έχεις ταλέντο".

Μπορεί τελικά να τερμάτισε δεύτερη στον διαγωνισμό, αλλά κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, αποφέροντας τεράστια έσοδα στον παραγωγό της Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell) τα οποία τον έκαναν να ξεπεράσει στην διεθνή κατάταξη ακόμη κι αυτό το ζεύγος Μπέκαμ (Beckham). Βέβαια, μαζί με την τεράστια έκθεση της Μπόιλ ήρθε και η υπερβολική προσοχή των media, το βάρος της οποίας είχε μάλλον αρνητικά αποτελέσματα για την ίδια, αφού δεν μπόρεσε να το σηκώσει, φτάνοντας συχνά στα όρια της κατάρρευσης.

Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση στη ζωή της Σούζαν Μπόιλ. Μπορεί τo πρώτο άλμπουμ της τραγουδίστριας "I Dreamed A Dream" (Ονειρεύτηκα ένα Όνειρο) να σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, η ίδια όμως σήμερα ζει με... ψίχουλα, όπως αποκαλύπτει ο αδελφός της.

Σύμφωνα με τον Τζέρι Μπόιλ (Gerry Boyle), τον έλεγχο της ομολογουμένως μεγάλης περιουσίας της αδελφής του έχει μια ομάδα επαγγελματιών επενδυτών, ξεχωριστή από τα άτομα που διαχειρίζονται την εικόνα της Μπόιλ εκ μέρους της δισκογραφικής εταιρίας "SyCo" του Σίμον Κόουελ, στην οποία ανήκει και η Σούζαν. Η ομάδα αυτή, λοιπόν, έχει αποφασίσει πως το ποσό των 500 λιρών (600 ευρώ περίπου) την εβδομάδα είναι αρκετό και τόσα της δίνουν.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα