Με την ευλογία της Μεγαλόχαρης!

17.08.2007
Η Παναγιά είναι η ελπίδα για όλους τους ανθρώπους, ακόμα και γι αυτούς που η ζωή τους τα έχει χαρίσει όλα! Στη Μεγάλη Μητέρα έχουν καταφύγει πολλά ονόματα της showbiz, όταν συνέβη κάτι δυσάρεστο στη ζωή τους. Δεκάδες είναι οι επώνυμοι και οι επώνυμες που ανεβαίνουν κάθε χρόνο τα σκαλοπάτια της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, ή αλλού προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθειά Της ή να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και σας αποκαλύπτει τάματα και φυλαχτά αγαπημένων προσώπων της showbiz, που η πίστη τους στο Θεό τους έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους.

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Στην «αγκαλιά» της Θεομάνας...
Στη θαυματουργή Παναγία της Τήνου κατέφυγε πριν από μερικά χρόνια η Ελένη Δήμου η οποία έχει χτίσει και εκκλησάκι στο σπίτι της για να Την παρακαλέσει να βοηθήσει τον άντρα της να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά κι εκείνη ποτέ δεν ξεχνάει το Δεκαπενταύγουστο, όπου κι αν βρεθεί, να ανάψει μια λαμπάδα στη Μεγαλόχαρη.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος με τη γυναίκα του Βένια έχουν πάει στην Τήνο και άναψαν λαμπάδα στη χάρη Της, ευχαριστώντας Την που τον βοήθησε να ξεπεράσει κάποια προβλήματα υγείας.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Άντζελα Γκερέκου πριν από μερικά χρόνια ζήτησαν τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης για να κάνουν πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρό τους. Με δάκρυα στα μάτια, Της ζήτησαν να τους βοηθήσει ν αποκτήσουν ένα παιδί. Κι Εκείνη άκουσε την προσευχή τους. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα, καθώς η Άντζελα Γκερέκου έφερε στον κόσμο το πανέμορφο κοριτσάκι τους. Το διάσημο ζευγάρι όμως χρειάστηκε να κάνει και πάλι τάμα στη Μεγαλόχαρη όταν το μωρό τους αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Και πάλι η δυνατή πίστη τους τούς βοήθησε κι όλα πήγαν καλά. Έτσι, λίγο καιρό μετά, εκπλήρωσαν το τάμα τους βαφτίζοντας τη μικρούλα στον Ιερό ναό της Μεγαλόχαρης και ονομάζοντάς τη Μαρία.

Το ζευγάρι πολλές φορές ταξιδεύει στην Τήνο κι ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του την Παναγία για το Θείο Δώρο, ενώ η Άντζελα Γκερέκου αθόρυβα συνεισφέρει οικονομικά σε εκκλησίες της αγαπημένης της Κέρκυρας. Όπως συζητιέται από ντόπιους στο πανέμορφο νησί, έχει διαθέσει ένα μεγάλο ποσό για να φτιαχτεί ο τρούλος μιας εκκλησίας. Πολλές φορές έχει επισκεφτεί την Τήνο η Μαίρη Χρονοπούλου για να ζητήσει από την Παναγία να τη βοηθήσει στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και λίγα χρόνια και μάλιστα, κάποια στιγμή έστειλε και το τάμα της, που είναι ένα πανάκριβο περιδέραιο.

Από εκείνους που επισκέπτονται συχνά το νησί της Παναγιάς είναι η Άντζελα Δημητρίου και ο Λευτέρης Πανταζής, καθώς και οι δυο έχουν κάνει τάματα στη Χάρη της όταν ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα.

Την Τήνο έχουν επισκεφτεί επίσης ο Γιώργος Αλκαίος και ο Στράτος Τζώρτζογλου για να εκπληρώσουν κάποια τάματά τους, ενώ και η Άννα Φόνσου πάντα προστρέχει στη Χάρη Της. Μάλιστα, έχτισε κι ένα εκκλησάκι της Παναγίας της Ενώτριας στο σπίτι της, στο Σκαλάδο της Τήνου, στο οποίο γαληνεύει η ψυχή της.

Πριν από μερικά χρόνια, η Λένα Παπαδοπούλου όπως λένε πηγές του καλλιτεχνικού χώρου είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ζήτησε βοήθεια από την Παναγία. Όλα πήγαν καλά κι από τότε σχεδόν κάθε χρόνο η τραγουδίστρια ανάβει μια μεγάλη λαμπάδα στη Μεγαλόχαρη.

Στην Τήνο, όμως, πήγε και ο Γιώργος Λεμπέσης για να προσευχηθεί όταν κάποιο κοντινό του πρόσωπο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Όταν όλα πήγαν καλά, ο τραγουδιστής δεν ξέχασε το τάμα του στη Μεγαλόχαρη και χάρισε στο ναό ένα πανάκριβο δαχτυλίδι.

Όπως λέγεται και η Ελένη Μενεγάκη προσέτρεξε στη Χάρη Της όταν αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας πολύ δικού της προσώπου. Και σ' αυτή την περίπτωση βοήθησε η Παναγία κι η πανέμορφη tv persona δεν ξεχνάει ποτέ τη Μεγαλόχαρη. Μάλιστα, όπως λέγεται, βοήθησε οικονομικά στην αναστήλωση του τρούλου μιας εκκλησίας στην Κάρυστο, όπου διαμένουν συγγενείς της.

Η Δήμητρα Λιάνη είχε επισκεφτεί την Τήνο όταν ήταν άρρωστος ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ συχνά πηγαίνει στην Παναγία τη Χρυσοβαλάντου στην Κηφισιά, καθώς είναι γνωστό πόσο πολύ πιστεύει στα Θεία.

Πολλές φορές έχει επισκεφτεί τη Μεγαλόχαρη η Ελένη Πετρουλάκη για να την ευχαριστήσει που σώθηκε από θαύμα σε τροχαίο ατύχημα. Από την πρώτη στιγμή εκπλήρωσε το τάμα της και έφερε στο ναό δυο χρυσές εικόνες της Παναγίας.

Στην Τήνο πήγε όπως λέγεται και ο Νίκος Νταμπίζας για να ευχαριστήσει την Παναγία που του έσωσε τη ζωή όταν συνέβη το φοβερό τροχαίο ατύχημα που τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Χιλιάδες είναι οι φράσεις που έχουν γράψει οι πιστοί στο βιβλίο του ναού της Παναγίας στην Τήνο, ευχαριστώντας τη Μεγαλόχαρη που έκανε το θαύμα της. Μια φράση όμως συγκινεί ιδιαίτερα, γιατί δείχνει για άλλη μια φορά το μεγαλείο της ψυχής και την πίστη που είχε στο Θεό μια πολυαγαπημένη σταρ που δεν φεύγει ποτέ από τη σκέψη μας. Ο λόγος για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που είχε επισκεφτεί πολλές φορές τη Μεγαλόχαρη, θέλοντας να την αξιώσει να γίνει μητέρα. Κι όταν γέννησε το Γιάννη, έσπευσε στην Τήνο να εκπληρώσει το τάμα της, ενώ έγραψε στο βιβλίο του ναού: «Το παιδί μου, μου το χάρισε η Μεγαλόχαρη».

Βόηθα Παναγιά μου...
Πολλές φορές, σύμφωνα με πηγές της showbiz, έχει ζητήσει τη βοήθεια Της Μεγαλόχαρης και ο Γιάννης Πάριος και μάλιστα, εδώ και χρόνια επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί τη Μονή Λογοβάρδος Ζωοδόχου Πηγής, στην πατρίδα του, την Πάρο. Μάλιστα θεωρεί ότι η Παναγία έκανε το θαύμα της και τον έσωσε κάποτε σ' ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Όμως και ο Γιάννης Πλούταρχος πιστεύει πολύ στα Θεία και επισκέπτεται συχνά τη Μονή του Ιωάννου του Προδρόμου, λίγο πιο έξω από τη Λιβαδειά. Όλα ξεκίνησαν από ένα τάμα που έκανε η μητέρα του δημοφιλούς τραγουδιστή όταν είχε προβλήματα με την εγκυμοσύνη της. Τότε έταξε το αγέννητο παιδί της στον Άη Γιάννη κι έτσι ο σημερινός τραγουδιστής κατάφερε όχι μόνο να ζήσει, αλλά και να γίνει μεγάλος και τρανός.

Η μεγάλη κυρία του τραγουδιού, η Μαρινέλα, έχει κάνει το δικό της τάμα, γι αυτό κάθε Μεγάλη Πέμπτη βρίσκεται πάντα στη Μονή του Οσίου Ποταπίου, στο Λουτράκι, για να προσευχηθεί για την υγεία της και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Όμως και η Καίτη Γαρμπή με τον Διονύση Σχοινά πιστεύουν πολύ στην Παναγία και σ' Αυτήν προστρέχουν όταν θέλουν να γαληνέψει η ψυχή τους, ή να Την παρακαλέσουν για κάτι. Ο Διονύσης Σχοινάς επισκέπτεται συχνά το μοναστήρι του «Άξιον Εστί» στο Αιγάλεω, ενώ η γυναίκα του έχει βοηθήσει οικονομικά να χτιστεί μια εκκλησία στην ίδια περιοχή. Επίσης, η Καίτη Γαρμή έχει πάντα επάνω της εδώ και χρόνια ένα κομμάτι Τίμιο Ξύλο που την προστατεύει από το κακό μάτι.

Βαθιά πίστη έχει και ο Σταμάτης Γονίδης, που εκτός από το κομποσκοίνι-φυλαχτό που φοράει στο χέρι του, εκπλήρωσε ένα τάμα του κι έχτισε ένα μικρό εκκλησάκι στο σπίτι του στο Λαγονήσι, ενώ όποτε βρεθεί στην αγαπημένη του πατρίδα, την Κύθνο, κάνει πάντα μια επίσκεψη στον πνευματικό του, σ' ένα μικρό μοναστήρι του νησιού.

Κάτι να τους φυλάει
Το κομποσκοίνι που του χάρισε πριν από μερικά χρόνια ο πνευματικός του στο μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας, στο Άγιον Όρος, δεν αποχωρίζεται από τον καρπό του ο Αντώνης Ρέμος, αλλά και μια εικονίτσα του προστάτη του Αγίου Αντωνίου που την έχει επί μονίμου βάσεως στην τσάντα του, ή στην τσέπη του. Μάλιστα, έχει τύχει να επιστρέψει στο σπίτι του επειδή είχε ξεχάσει στο κομοδίνο του το κομποσκοίνι και ένιωθε ανασφάλεια.

Την ίδια αδυναμία έχει και ο Λευτέρης Πανταζής, που δεν αποχωρίζεται ποτέ το κομποσκοίνι που φοράει στο χέρι του, αλλά και το φυλαχτό που έχει πάρει από το Άγιο Όρος.

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν από μερικά χρόνια ο Νίκος Κουρκούλης, τον έκανε να στραφεί στα Θεία. Από τότε, ένα κομποσκοίνι που του χάρισε ένας καλόγερος από το Άγιο Όρος κοσμεί το χέρι του, δίνοντάς του δύναμη και σιγουριά.

Την ίδια ασφάλεια νιώθουν φορώντας τα κομποσκοίνια τους από το Άγιον Όρος και ο Μανώλης Μητσιάς, ο Νίκος Βέρτης, ο Γιώργος Μαζωνάκης αλλά και η Έλενα Ράπτη, η οποία δεν το έχει βγάλει από τον καρπό της εδώ και μερικά χρόνια που της το έφερε δώρο ένας αγαπημένος της φίλος από το Άγιο Όρος.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πιστεύει βαθιά και γι αυτό δεν έχει μόνο ένα κομποσκοίνι να τον φυλάει από τη γλωσσοφαγιά, αλλά δύο. Ακόμη και στην Αμερική που πήγε, το πρώτο πράγμα που φρόντισε να βάλει στη βαλίτσα του ήταν τα δύο αυτά κομποσκοίνια, που τα έχει πάντα μαζί του από 17 χρόνων.

Η Αθηνά Τσιλύρα φυλάει πάντα στην τσάντα της ένα κομποσκοίνι που το χάρισε ένας μοναχός στη μητέρα της, ενώ η Νεφέλη Ορφανού δεν ξεχνάει ποτέ να φορέσει το βαφτιστικό της σταυρό.

Η όμορφη πρωταθλήτριά μας, η Μιρέλα Μανιάνι, δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα μικρό εικόνισμα της Παναγίας που της το χάρισε πριν από μερικά χρόνια η γυναίκα του προπονητή της.«Πιστεύω ότι χωρίς αυτό κάτι δεν μου πάει καλά», έχει πει.

Όμως, και η Ελένη Φιλίνη δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα σταυρουδάκι που της χάρισε ο πατέρας της λίγο πριν πεθάνει και θεωρεί ότι την έχει προστατέψει σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου φοράει από τα δεκατρία της χρόνια ένα σταυρουδάκι της γιαγιάς της. «Αισθάνομαι ότι είναι ένα με μένα», τονίζει.

Ένα σταυρό-φυλαχτό, τον οποίο κουβαλάει μαζί του εδώ και δέκα χρόνια, δώρο του πατέρα του, δεν αποχωρίζεται ποτέ ο Γιώργος Τσαλίκης, ενώ και ο Πάνος Κιάμος έχει έναν ξύλινο σταυρό από το Άγιο Όρος που τον φοράει συνεχώς για να παίρνει δύναμη. Επίσης, η Ζωή Λάσκαρη δεν αποχωρίζεται τον χρυσό σταυρό της, ενώ πολύ συχνά επισκέπτεται τη Μονή του Αγίου Αθανασίου, λίγο έξω από την Αθήνα.

Ο Σαρμπέλ πάντα έχει στην τσέπη του το σταυρό που του έδωσε ο παππούς του λίγο πριν πεθάνει, ένα οικογενειακό κειμήλιο που πιστεύει ότι τον έχει βοηθήσει σε όλες τις δύσκολες φάσεις της ζωής του.

Η Άντζυ Σαμίου δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα χαϊμαλί που της έδωσε μια καλόγρια από μοναστήρι της Φθιώτιδας.

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει για φυλαχτό -και δεν το αποχωρίζεται ποτέ- μία μικρή εικόνα της Παναγίας, φιλοτεχνημένη σε μονή του Αγίου Όρους.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει πάντα στο καμαρίνι του προσωπογραφίες αγίων και προσεύχεται πριν βγει στην πίστα, όπως και ο Τόλης Βοσκόπουλος, που έχει πολλές εικόνες αγίων σε μια γωνιά του καμαρινιού του. Το ίδιο και η Πέγκυ Ζήνα, αλλά και η Νάνσυ Αλεξιάδη, που το φυλαχτό της είναι μια εικόνα της Παναγίας.