Η Κάθριν Τζάκσον καταθέτει μήνυση για τον θάνατο του Μάικλ

16.09.2010
Δεκαπέντε μήνες μετά τον θάνατο του "Βασιλιά της ποπ", η μητέρα του ανοίγει νέα μέτωπα, με μήνυση που καταθέτει εναντίον της εταιρείας διοργανώσεων συναυλιών AEG υποστηρίζοντας ότι είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για το τραγικό συμβάν της 25ης Ιουνίου 2009.

Δεκαπέντε μήνες μετά τον θάνατο του "Βασιλιά της ποπ", η μητέρα του ανοίγει νέα μέτωπα, με μήνυση που καταθέτει εναντίον της εταιρείας διοργανώσεων συναυλιών AEG υποστηρίζοντας ότι είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για το τραγικό συμβάν της 25ης Ιουνίου 2009.

Σύμφωνα με τη μήνυση που εκτός από την Κάθριν Τζάκσον (Katherine Jackson) υπογράφουν και τα τρία παιδιά του Μάικλ (Michael), Πρινς (Prince), Πάρις (Paris) και Μπλάνκετ (Blanket), η εν λόγω εταιρεία κατηγορείται ότι "τοποθέτησε τη διάθεσή της για τεράστια κέρδη πάνω από την υγεία και την ασφάλεια" του διάσημου τραγουδιστή.

"Όσα έκανε και δεν έκανε η AEG οδήγησαν τελικά στον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον στις 25 Ιουνίου 2009", γράφτηκε στη μήνυση, με την οποία η εταιρεία κατηγορείται για αμέλεια, καταπάτηση συμβολαίου και απάτη. Επίσημη δήλωση από την εταιρεία δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς ο εκπρόσωπός της υποστηρίζει ότι δεν έχει δει ακόμη τη μήνυση.

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 50 χρονών, έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του από μία κοπιαστική μέρα προβών, λίγες μόνο μέρες πριν από την πρεμιέρα μιας μεγάλης σειράς προγραμματισμένων συναυλιών.

Το γραφείο του ιατροδικαστή χαρακτήρισε επίσημα τον θάνατο του ποπ σταρ ως ανθρωποκτονία αποδίδοντάς τον στη χρήση ενός ισχυρού αναισθητικού, καθώς και άλλων ηρεμιστικών και αναλγητικών.

"Σκοπός αυτής της μήνυσης είναι να αποκαλύψουμε σε όλο κόσμο την αλήθεια σχετικά με αυτό που συνέβη στον Μάικλ Τζάκσον, μια για πάντα", υποστηρίζει το Μπράιαν Πάνις (Brian Panish), δικηγόρος της Κάθριν Τζάκσον, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα και με τον πατέρα του Μάικλ, Τζο (Joe).

Ο γιατρός Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr Conrad Murray), ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του διάσημου τραγουδιστή είχε προσληφθεί από την AEG για την φροντίδα του.

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, ο Μάικλ Τζάκσον εμφανιζόταν "λιώμα", ζαλισμένος και αποπροσανατολισμένος τις τελευταίες μέρες πριν από τον θάνατό του, χωρίς όμως κανείς να δώσει σημασία στα συμπτώματα αυτά, γεγονός που είχε τα γνωστά αποτελέσματα. "Η εταιρεία δεν ανέβαλε τις πρόβες μη θέλοντας να βγει εκτός προγράμματος", αναφέρεται συγκεκριμένα.

Με τη μήνυση η οικογένεια διεκδικεί επίσης μεγάλη αποζημίωση για τις συναισθηματικές ζημιές που υποστηρίζει ότι προκλήθηκαν στον μεγάλο γιο του Τζάκο, ο οποίος είδε τον πατέρα του να πεθαίνει με άσχημο τρόπο, γεγονός που του άφησε ένα τεράστιο τραύμα που δύσκολα μπορεί να γιατρευτεί. Η συνέχεια αναμένεται στα δικαστήρια.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα