ΕΜΜΥ αλά ελληνικά

16.07.2007
Μια φαντασμαγορική βραδιά γεμάτη αστέρια, λάμψη και χαμόγελα ήταν η ενδέκατη συνεχόμενη διεξαγωγή των τηλεοπτικών βραβείων «Πρόσωπα 2007» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το «ΤV Έθνος».

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Και φέτος όλοι οι λαμπεροί ήρωες της μικρής οθόνης ήταν παρόντες στον τηλεοπτικό απολογισμό της σεζόν 2006-2007. Το «ΤV Έθνος» και ο διευθυντής του κ. Αντώνης Πρέκας, που είχαν και την ευθύνη της διοργάνωσης, κατάφεραν να ενώσουν και πάλι όλα τα τηλεοπτικά αστέρια. Η κρατική τηλεόραση που είχε αναλάβει την αναμετάδοση ήταν πανέτοιμη, όπως και το κοινό στο «Cine Κεραμεικός» για να υποδεχθούν τη «θεά» Ελένη Μενεγάκη. Η ωραία Ελένη ήταν όπως όλοι περίμεναν απαστράπτουσα και απογείωσε γρήγορα τη βραδιά.

Ο κ. Πρέκας, ανοίγοντας τη βραδιά, τόνισε: «Στην τηλεόραση χρεώνουν τα μύρια όσα κακά και μάλιστα κάποιοι από αυτούς που φταίνε γι αυτά. Όμως, η όποια κριτική πρέπει να γίνεται με αγάπη κι εμείς είναι ότι αγαπάμε την τηλεόραση».

Μεγάλοι νικητές
Με επτά βραβεία ανά χείρας η παρέα του «Παρά πέντε» και ο δημιουργός τους Γιώργος Καπουτζίδης δεν θα μπορούσαν να μην πετάνε στους επτά ουρανούς.

Από κοντά βρέθηκε η «Τελευταία παράσταση», που έφυγε με πέντε αγαλματίδια, όλα από την επιτροπή.

Τρία βραβεία κέρδισε το «50-50» και ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε το βραβείο α ανδρικού ρόλου και το βραβείο του αγαπημένου ηθοποιού, ενώ o Πυγμαλίων Δαδακαρίδης το βραβείο β ανδρικού ρόλου.

Δύο βραβεία για την «Ντάλια» Σμαράγδα Καρύδη, για τον α γυναικείο ρόλο από την κριτική επιτροπή, αλλά και αγαπημένης ηθοποιού από το κοινό.

Η νίκη της «Βέρας στο δεξί» έναντι του «Έρωτα» και της «Μαρίας της άσχημης», η οποία εξέπληξε που έφυγε από τη βραδιά με μόλις ένα βραβείο, αυτό της καλύτερης πρωτότυπης μουσικής του Σταμάτη Κραουνάκη.

Σίγουρα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το βραβείο αγαπημένης ελληνικής εκπομπής που μοιράστηκαν το «Super Star» με τη Χριστίνα Λαμπίρη και ο Ηλίας Μαμαλάκης με τo «Μπουκιά και συχώριο».

Η Όλγα Τρέμη, που για πρώτη φορά κερδίζει το βραβείο της αγαπημένης παρουσιάστριας ειδήσεων από το κοινό, κάτι που επιβεβαιώνει και την πρωτοκαθεδρία της στην AGB.

φάνηκαν «δυνατοί παίκτες» και φέτος ο Νίκος Χατζηνικολάου, που αναδείχθηκε πάλι αγαπημένος παρουσιαστής ειδήσεων, αλλά και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, αγαπημένος σπορκάστερ, ενώ και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με την Ελένη Μενεγάκη πήραν για μια ακόμη χρονιά τον «τίτλο» του αγαπημένου παρουσιαστή και της αγαπημένης παρουσιάστριας αντίστοιχα.

Ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου διακρίθηκε όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις πολλαπλές βραβεύσεις που έχει αποσπάσει σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς του εξωτερικού.

Οι «Singles 2» κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου δραματικής σειράς, το οποίο έκλεψαν μέσα από τα χέρια της «Βέρας στο δεξί», που είχε διακριθεί πέρυσι και ήταν υποψήφια και φέτος.

Οι κριτικοί έδειξαν την προτίμησή τους και στον Σπύρο Παπαδόπουλο έναντι της Σεμίνας Διγενή, όσον αφορά στην καλύτερη μουσική εκπομπή.

Ο χορός κέρδισε το τραγούδι, αφού το «So you think you can dance» έβγαλε εκτός παιχνιδιού το «Dream Show», το «Μega Star» και άλλες μουσικές εκπομπές.

Τα βραβεία του κοινού
Αγαπημένη κωμική σειρά: «Στο παρά πέντε» (Μega)
Αγαπημένη δραματική σειρά: «Της αγάπης μαχαιριά» (ΑΝΤ1)
Αγαπημένος παρουσιαστής εκτός ειδήσεων: Γρηγόρης Αρναούτογλου (Μega)
Αγαπημένη παρουσιάστρια εκτός ειδήσεων: Ελένη Μενεγάκη (Αlpha)
Αγαπημένος παρουσιαστής ειδήσεων: Νίκος Χατζηνικολάου (Alpha, Αlter)
Αγαπημένη παρουσιάστρια ειδήσεων: Όλγα Τρέμη (Μega)
Αγαπημένη καθημερινή σειρά: «Βέρα στο δεξί» (Μega)
Αγαπημένη ελληνική εκπομπή: «Super Star» με τη Χριστίνα Λαμπίρη (Star), και «Μπουκιά και συχώριο» με τον Ηλία Μαμαλάκη (Μega)
Αγαπημένο τηλεπαιχνίδι: «Deal» με τον Χρήστο Φερεντίνο (ΑΝΤ1)
Αγαπημένη ηθοποιός ελληνικής σειράς: Σμαράγδα Καρύδη από το «Παρά Πέντε» (Μega)
Αγαπημένος ηθοποιός ελληνικής σειράς: Πέτρος Φιλιππίδης από το «50-50» (Μega)
Αγαπημένος σπορκάστερ: Χρήστος Σωτηρακόπουλος (Μega)
Αγαπημένη ξένη σειρά: «Στην εντατική» (Star)