Δεν θα παίξω ξανά θέατρο

16.07.2007
Σαν βόμβα έπεσε η είδηση ότι η Μιμή Ντενίση εγκαταλείπει το θεατρικό σανίδι έπειτα από 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Για ποιο λόγο όμως η γνωστή ηθοποιός πήρε αυτή την απόφαση;

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Από τη στιγμή που στη ζωή της Μιμής Ντενίση μπήκε η κόρη της, η ηθοποιός πάντα ήθελε να βρίσκεται δίπλα της. Τώρα λοιπόν που η Μαριτίνα μεγαλώνει η Μιμή αισθάνεται ότι θα πρέπει να βρίσκεται περισσότερο χρόνο κοντά της. Έτσι, έδωσε προτεραιότητα στη Μαριτίνα, αλλά και στο θεατρικό εργαστήρι που έχει ανοίξει εδώ και λίγα χρόνια και πήρε τη στενάχωρη για εκείνη απόφαση να εγκαταλείψει το θέατρο. Η Μιμή Ντενίση εκτός από πολύ όμορφη γυναίκα είναι και πανέξυπνη! Αυτό βέβαια δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς, αφού το γνωρίζει όλη η Ελλάδα.

Το χάρισμά της αυτό την έκανε να ξεχωρίσει και να έχει διάρκεια σ' ένα χώρο όπως το θέατρο που δυστυχώς λίγοι μπορούν να απολαύσουν μια πετυχημένη καριέρα, ειδικά όπως αυτή της Μιμής μιας ντίβας και πρωταγωνίστριας! Η ίδια εκμυστηρεύτηκε στο στενό της περιβάλλον ότι ο κύκλος της ως ηθοποιός του θεάτρου κλείνει σιγά σιγά. Φυσικά, όλοι προσπάθησαν να τη μεταπείσουν, αφού θεωρούν πως δεν πρέπει να αφήσει μια τέτοια καριέρα τόσο νωρίς, μιας και ο κόσμος την αγαπάει και την ακολουθεί σε κάθε της βήμα. Εκείνη όμως, σοφή όπως πάντα, απαντάει πως το καλύτερο είναι να αφήνει κάποιος κάτι όταν έχει φτάσει στο ζενίθ του. Αυτό που την ενδιαφέρει και έχει ως άμεση προτεραιότητα στα σχέδιά της είναι να αφιερώσει ακόμα περισσότερο χρόνο στην κόρη της Μαριτίνα και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, που πάντα έχουν να κάνουν με τον καλλιτεχνικό χώρο, συγκεκριμένα με το θέατρο και την υποκριτική. «Αφήνω προς το παρόν το θέατρο και ίσως να επιστρέψω στο μέλλον με μία και μόνο παράσταση ως αποχαιρετιστήρια για το κοινό μου», δήλωσε η γνωστή ηθοποιός απαντώντας στην ερώτηση αν τελικά θα εγκαταλείψει το σανίδι.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως θα εγκαταλείψει και το χώρο του θεάτρου οριστικά. Εκτός από το θέατρο «Ιλίσια-Ντενίση», που έχει στην κατοχή της, θέλει να αποκτήσει και άλλες τρεις σκηνές, στις οποίες θα ανεβάζει έργα με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές της σχολής της. Μάλιστα, η ίδια έχει εντοπίσει κάποιες αίθουσες τις οποίες συζητάει να αποκτήσει στο Γκάζι και στου Ψυρρή. Τέλος, σκέφτεται να δημιουργήσει και καλοκαιρινά σεμινάρια υποκριτικής, για μαθητές λυκείου που θέλουν να ακολουθήσουν το χώρο του θεάτρου.