Νίκος Πηλιούρης: "Η θεία μου γουστάρει τις μικρές ηλικίες"

06.07.2007
«Δεν έχω ζητήσει ποτέ βοήθεια ούτε από την Άννα ούτε από τον Νίκο», υποστήριξε ο ανιψιός της διάσημης σταρ, γιος της Λίας και του μουσικού Ιωάννη Πηλιούρη. Ο 27χρονος Νίκος Πηλιούρης με αφοπλιστική ειλικρίνεια μας αποκάλυψε ποιες είναι οι σχέσεις του με τη διάσημη θεία του αλλά και το νονό του Νίκο Καρβέλα.

Από τη Ρενέ Σαραντινού

Ο νεαρός γιος της αδελφής της απόλυτης Ελληνίδας σταρ, ο Νίκος Πηλιούρης, συνεργάζεται με το «Fame Studio» του ΑΝΤ1, ασχολείται με τα ντέμο, είναι ηχολήπτης και διδάσκει παραγωγή ραδιοφώνου. Τον συναντήσαμε και μας μίλησε για τη σχέση της μητέρας του με την αδελφή της, ενώ δεν δίστασε να «καρφώσει» γλυκά τη θεία του Άννα Βίσση για την ηλικία της και τη μουσική που λανσάρισε, με αποτέλεσμα όπως μας είπε η ελληνική μουσική να καταλήξει να γίνει... μπουζοκοπόπ!

Πώς είναι οι σχέσεις σας με τη μητέρα σου;

«Πολύ καλές. Είναι περισσότερο φίλη παρά μητέρα. Τη φωνάζω μαμά και άλλοτε Λία, όταν είναι με τους φίλους της, για να αισθάνεται οικεία. Τη λέω και "μητέρα" όταν έχω χιουμοριστική διάθεση. Η Λία είναι και γιαγιά. Έχω μια αδερφή 30 χρόνων που έχει ένα παιδάκι 4 ετών».

Σε επηρέασε το γεγονός ότι είστε καλλιτεχνική οικογένεια;

«Φυσικά. Ο πατέρας μου είναι τα τελευταία 35 χρόνια μουσικός διαφημίσεων. Εδώ και πολλά χρόνια ό,τι μουσική άκουγες στο ραδιόφωνο ήταν του Πηλιούρη και η φωνή της Λίας. Εγώ σπούδασα 7 χρόνια στην Αγγλία μουσική. Είμαι παθιασμένος με αυτό. Συνθέτω, τραγουδάω, ενορχηστρώνω. Είμαι αφιερωμένος στη μουσική. Στην Ελλάδα, όμως, είναι δύσκολα τα πράγματα».

Το λες εσύ αυτό; Με εκπλήσσεις... Με θεία την Άννα Βίσση και νονό τον Νίκο Καρβέλα;

«Μου αρέσει να καταφέρνω πράγματα μόνος μου. Προτιμώ να ψάχνομαι μόνος μου».

Αυτό που λες είναι περίεργο. Μήπως δεν έχετε καλές σχέσεις με τη θεία σου και τον Νίκο Καρβέλα;

«Καλές, αλλά αραιές».

Δηλαδή;

«Επικοινωνώ μία φορά το μήνα με την Άννα. Τον Καρβέλα θα τον δω μία φορά το εξάμηνο, αν περάσω από το σπίτι. Παλιότερα ήμασταν πιο δεμένοι ως οικογένεια. Τα σαββατοκύριακα μαζευόμασταν και τρώγαμε όλοι μαζί. Τώρα έχει "σπάσει" αυτό. Όποτε κάτσει και άμα κάτσει».

Με την ξαδέρφη σου τη Σοφία, που έχετε σχεδόν την ίδια ηλικία, πώς είναι οι σχέσεις σας;

«Μιλάμε μία φορά το μήνα και όταν της τηλεφωνώ. Πάντως, παρακολουθώ την πορεία της, γιατί και αυτή το παλεύει! Θέλει να γίνει ηθοποιός, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και απ’ όσο ξέρω αυτόν τον καιρό γυρίζει κάποιο σίριαλ, ενώ παράλληλα ασχολείται με το μόντελινγκ. Εγώ είμαι ο άνθρωπος που προσπαθεί να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Δεν είμαστε όλοι μαζί πια. Είμαστε χωρισμένοι σε ζευγαράκια».

Αληθεύει ότι η σχέση της μητέρας σου με τη θεία σου δεν είναι η καλύτερη και μάλιστα στο παρελθόν δεν μιλιόντουσαν καν;

«Όχι. Η μία είναι στην ποπ ελληνική σκηνή, η άλλη είναι πιο κλασική, πιο έντεχνη, πιο ποιοτική. Άλλα έχει η μία, άλλα η άλλη. Η Άννα κατάφερε να είναι νούμερο ένα και να την έχουν σαν θεά και η Λία κατάφερε να έχει το σεβασμό του κόσμου με την ποιότητα που προσφέρει».

Τι άνθρωπος είναι η θεία σου και πώς την αποκαλείς;

«Τη λέω Άννα. Το θεία το λέω για να γελάσουμε. Δεν μου άρεσε κάποια χρόνια που ερμήνευε κάποια βαριά λαϊκά τραγούδια, καθαρά για τα λεφτά και μόνο. Δεν μου αρέσει η μουσική που κυκλοφορεί και κυριαρχεί στην Ελλάδα. Ήταν μέρος αυτής της μουσικής. Επηρέασε πολλούς δημιουργούς και καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα, στο μπουζουκοπόπ!».

Σε έχει βοηθήσει η Άννα;

«Με έχει βοηθήσει σε ένα πράγμα. Πριν από δύο χρόνια κάναμε κάποια remixes μαζί. Τα dance που έκανε δεν μου άρεσαν ποτέ. Μου έδωσε μια ευκαιρία να δείξω στη δισκογραφική της εταιρεία τη δουλειά μου, αλλά δεν οδήγησε πουθενά, δεν πήγε παρακάτω».

Τι σε ενοχλεί σε ό,τι γράφεται στον Τύπο για εκείνη;

«Δεν προσέχω καν τα δημοσιεύματα, δεν τα διαβάζω. Απλώς της τηλεφωνώ να δω τι ισχύει».

Παράξενο που δεν κάνετε παρέα με την Άννα...

«Η αλήθεια είναι ότι γουστάρει τις μικρές ηλικίες, ακούει νεανική μουσική και ντύνεται νεανικά. Είναι άτομο που δεν έχει ωριμάσει, είναι παιχνιδιάρα».

Σχόλιο για την ηλικία της, εσύ που τη γνωρίζεις, έχεις κάνει ποτέ;

«Μόνο που τη λέω "θεία", μου λέει να το κόψω! Γιατί, για να είμαι εγώ σε αυτή την ηλικία, σου λέει ο άλλος, αυτή θα πρέπει να είναι... τόσο».

Ποια είναι η γνώμη σου για το γάμο;

«Έδωσα την ευχή μου στη μητέρα μου όταν επρόκειτο να παντρευτεί. Μου τηλεφώνησε ζητώντας μου την άδεια. Τον είδα και συμφώνησα. Την οδήγησα μάλιστα στην εκκλησία».