Υπηρέτες επώνυμων αφεντάδων

06.07.2007
Είναι οι άνθρωποι που φροντίζουν όλες τις καθημερινές υποχρεώσεις και δουλειές στα πιο επώνυμα και χλιδάτα νοικοκυριά της ελληνικής σόουμπιζ. Ποιοι είναι τα πιο ιδιότροπα «αφεντικά» και ποιοι προσλαμβάνουν μπέιμπι σίτερ για τα γατάκια τους; Τις απαντήσεις μας δίνει ο κ. Παναγιώτης Άνταμς, στου οποίου το γραφείο ευρέσεως προσωπικού απευθύνονται όλοι οι διάσημοι για να τους δώσει την ιδανικότερη Φιλιππινέζα ή τον πιο κατάλληλο Ινδό για το σπίτι τους!

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Έχεις μεγάλο ταλέντο στα αεροδρόμια!

Για την Άννα Βίσση... η Νονίτα
Καταγωγή: Φιλιππίνες
Ηλικία: 40 χρόνων
Αμοιβή: 1.200 ευρώ το μήνα

Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ έχει δύο οικιακές βοηθούς. Η μία είναι για τις δουλειές του σπιτιού και η άλλη, η Νονίτα, που είναι οικονόμος και μαγείρισσα. Ουσιαστικά είναι το δεξί της χέρι, την παίρνει πάντα μαζί της στα συχνά ταξίδια που κάνει, ακόμη και στο Λονδίνο, αλλά και όταν πηγαίνει για shopping σε διάφορες χώρες. Την εμπιστεύεται απόλυτα.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Όταν η Άννα Βίσση έτρεχε την περίοδο της Eurovision και ήταν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο check in για Λονδίνο, κατά λάθος κατευθύνθηκε όμως στην έξοδο που ήταν για Ρώμη. Τότε έβαλε τις φωνές η Νονίτα: «Άννα, πού είσαι;» κι έτσι η Άννα ακούγοντάς την άλλαξε πύλη τελευταία στιγμή και επιβιβάστηκε τελικά στο σωστό αεροπλάνο, που είχε καθυστερήσει την πτήση για χάρη της.

Μπέιμπι σίτερ για γατιά

Για την Άντζελα Δημητρίου... η Νατάσα
Καταγωγή: Ουκρανία
Ηλικία: 28 χρόνων
Αμοιβή: 50 ευρώ την ημέρα

Από το γραφείο του κ. Άνταμς η Άντζελα δεν ζήτησε μια τυπική οικιακή βοηθό που να τη βοηθάει στη μαγειρική, αφού ξέρει η ίδια να περιποιείται τον εαυτό της και τους καλεσμένους της. Έτσι, ζήτησε μια κοπέλα-φύλακα άγγελο για τα δυο της αγαπημένα γατάκια.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Η Άντζελα Δημητρίου πρόσεξε στην αρχή να πάρει μια κοπέλα που να κάνει μπέϊμπι σίτινγκ στα δυο της γατάκια. Η Νατάσα λοιπόν κοιμάται σε ένα δωμάτιο στο ίδιο κρεβάτι με τα γατάκια της «Λαίδης».

Σιδερώνοντας με το χορό της κοιλιάς

Για τον Λευτέρη Πανταζή... η Ταμίκα
Καταγωγή: Ινδία
Ηλικία: 25 χρόνων
Αμοιβή: 1.000 ευρώ το μήνα

Ο αγαπητός ΛεΠα του ελληνικού τραγουδιού προτίμησε την Ταμίκα, την οποία πριν προσλάβει το 2001 ως οικιακή βοηθό ήταν επαγγελματίας χορεύτρια oriental. «Όταν απευθύνθηκε στο γραφείο μου ο Λευτέρης Πανταζής», μας είπε ο κ. Άνταμς, «το πρώτο κριτήριο επιλογής της κοπέλας ήταν να είναι Ασιάτισσα και στο ζώδιο Τοξότης! Εκείνη φροντίζει την πλουσιότατη γκαρνταρόμπα ? σιδερώνει πριν από κάθε εμφάνισή του τα ρούχα που φοράει, αλλά και του επιλέγει κάθε φορά ποιο είναι το πιο κατάλληλο ρούχο ανάλογα με την περίσταση». Πέρα από το «δύσκολο» έργο των ρούχων, η Ταμίκα έχει αναλάβει επίσης να μαγειρεύει στον τραγουδιστή. Μάλιστα, έχει μάθει κάποιες ανατολίτικες και ποντιακές σπεσιαλιτέ, για τις οποίες ο Λευτέρης ξετρελαίνεται.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Όταν ο Λευτέρης προσκαλεί φίλους στο σπίτι, ανεβαίνει η Ταμίκα πάνω στο τραπέζι και χορεύει oriental αποκλειστικά για να ευχαριστήσει τους «υψηλούς» καλεσμένους του!

Αντζελα, εχθρός της πείνας

Για τον Θέμο... η Άντζελα
Καταγωγή: Ουκρανία
Ηλικία: 28 χρόνων
Αμοιβή: 1.000 ευρώ το μήνα

Αρχικά ο Mr «Όλα» ζήτησε μια κοπέλα που να ξέρει να μαγειρεύει τους πιο πρωτότυπους γαστρονομικούς συνδυασμούς. Η Άντζελα φάνταζε ως η ιδανική λύση.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Η Άντζελα κάθισε δοκιμαστικά ένα μήνα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι καταπληκτική μαγείρισσα, με αποτέλεσμα ο Θέμος να πάρει 10 κιλά. Αυτό ήταν αρκετό για να τηλεφωνήσει στο γραφείο του κ. Άνταμς και να ζητήσει άλλη κοπέλα, που σχεδόν να μην ξέρει να φτιάχνει ούτε αβγά μάτια! Έτσι έγινε, αλλά τις πρώτες τέσσερις μέρες ο Θέμος πέθανε της πείνας και γι’ αυτό ζήτησε από τον κ. Άνταμς ξανά πίσω την Άντζελα.

Του ’καψε το κοστούμι

Για τον Τόλη Βοσκόπουλο... η Σβετλάνα
Καταγωγή: Ρωσία
Ηλικία: 25 χρόνων
Αμοιβή: 1.500 ευρώ το μήνα

Ο Τόλης είναι πάντα ανοιχτοχέρης και καλόκαρδος. Ενώ είχαν συμφωνηθεί ως αμοιβή για τη Σβετλάνα τα 1.000 ευρώ, εκείνος αφού εκτίμησε τις ικανότητές της της δίνει 1.500 κάθε μήνα.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Σε μια παράσταση που έδινε με την αγαπημένη του σύζυγο στο «Ακροπόλ» τότε, το «Ήρθες σαν όνειρο», η Σβετλάνα βρισκόταν στα παρασκήνια και του σιδέρωνε το κοστούμι της παράστασης, ενώ την ίδια στιγμή χτυπούσε επίμονα το κινητό του τραγουδιστή. Πήγε να το σηκώσει, αλλά ξέχασε το σίδερο πάνω στο κοστούμι, το έκαψε κι έτσι η παράσταση ακυρώθηκε, αφού ήταν και το μοναδικό που υπήρχε.

Η βρεφονηπιοκόμος του πρωθυπουργού
Την περίοδο που η «πρώτη κυρία» Νατάσα ήταν έγκυος στα δίδυμα συνεργάτες του πρωθυπουργού απευθύνθηκαν στο γραφείο του κ. Άνταμς για μια αξιόλογη, εχέμυθη μπέιμπι σίτερ για τα δίδυμα που περίμεναν. Η ιδανική υποψήφια που θα περνούσε από κάστινγκ θα έπρεπε να είναι Ελληνίδα και να έχει σπουδές στον τομέα της βρεφοκομίας. Η 42άχρονη νηπιαγωγός με προϋπηρεσία 10 χρόνων εργάζεται μέχρι σήμερα στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Μπάτλερ με γνώσεις ραπτικής

Για τον Ηλία... ο Ρούμπι
Καταγωγή: Φιλιππίνες
Ηλικία: 35 χρόνων
Αμοιβή: 1.500 ευρώ το μήνα

Όταν είχε πάει στο γραφείο του κ. Άνταμς ο Ηλίας Ψινάκης, είχε ζητήσει αποκλειστικά έναν άντρα μπάτλερ από τις Φιλιππίνες με μυϊκή δύναμη που θα τον βοηθούσε σε κάθε χειρωνακτική εργασία, αλλά και «θα του έδινε ένα τριαντάφυλλο στο κρεβάτι όταν ξυπνάει»! Όταν έχει καλεσμένους στο σπίτι ο Ηλίας, τον Ρούμπι βοηθάει μια ακόμη οικιακή βοηθός, που φροντίζει να αγοράζει σχεδόν όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν εκείνη την ημέρα.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Ο Ρούμπι ήταν ενημερωμένος από την πρώτη μέρα ότι πρέπει να φανεί αντάξιος σε κάθε περίσταση, γιατί ο διάσημος μάνατζερ μπορεί να είναι και πολύ απαιτητικός εργοδότης! Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να περπατήσει για δύο μέρες σπιθαμή προς σπιθαμή Πειραιά και Κολωνάκι πριν από ένα χρόνο προκειμένου να βρει το ασορτί μαντίλι με μοβ νερά για ένα κοστούμι του Ηλία, που λίγες ώρες πριν από την έναρξη του «Dream Show» δεν είχε βρει. Ο Ρούμπι βρήκε το ύφασμα και έκατσε και έραψε το μαντίλι μόνος του σε χρόνο ρεκόρ. Μπορεί να το έβγαλε λίγο μεγαλύτερο σε διάσταση, αλλά ο Ηλίας του το αναγνώρισε!

Διαιτητής για τα μάτια του

Για τον Σταμάτη Γονίδη... η Ροξάνα
Καταγωγή: Ρωσία
Ηλικία: 23 χρόνων
Αμοιβή: 900 ευρώ το μήνα

Τον πρώτο καιρό οι φίλοι του Σταμάτη τον επισκέπτονταν για να δουν τον ίδιο, από τότε όμως που προσέλαβε τη Ροξάνα τον επισκέπτονται αποκλειστικά για εκείνη! Κανείς δεν μπορεί να μην τη χαζέψει, αφού πρόκειται για μια καλλονή 1,80 μ. ύψους, που είναι εσωτερική οικονόμος και τακτοποιεί σχεδόν όλες τις δουλειές τους σπιτιού.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Μια μέρα συναντήθηκαν στο σπίτι του Σταμάτη η πρώην φιλενάδα του και η νυν. Έγινε μια παρεξήγηση, άναψαν τα αίματα και μεσολάβησε η Ροξάνα για να ηρεμήσει τα πνεύματα! Εκείνη έπαιξε το ρόλο του διαιτητή με τον αγώνα να τον κερδίζει η νυν σύντροφος του αγαπημένου καλλιτέχνη.

Ξέρει και το φιλί της ζωής

Για τον Σάκη Ρουβά... η Τατιάνα
Καταγωγή: Ουκρανία
Ηλικία: 30 χρόνων
Αμοιβή: 1.000 ευρώ το μήνα

Συμπατριώτισσα της Ρουσλάνα, η πανέμορφη Τατιάνα αγαπάει το αφεντικό της και του προσφέρει ό,τι της ζητήσει! Από το 2002 είναι η αποκλειστική οικονόμος του Σάκη και όλα μοιάζουν να περνάνε από τα χέρια της. Από την προσεγμένη διατροφή του, τις δουλειές του σπιτιού μέχρι και τον πάντα έτοιμο σάκο με τα ρούχα γυμναστηρίου του τραγουδιστή.

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Πριν από λίγους μήνες δύο φανατικές θαυμάστριες του Σάκη έστησαν αντίσκηνο στο πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από το σπίτι του, προκειμένου να συναντήσουν το είδωλό τους. Το πρωί μία από τις fans όταν είδε τον Σάκη να βγαίνει, από το τρακ και τον ενθουσιασμό της λιποθύμησε. Εκείνη τη στιγμή η Τατιάνα μεσολάβησε να βρει ξανά τις αισθήσεις της η κοπέλα και να φωνάξει τη μητέρα της.

Η μαγείρισσα του φλαμπέ

Για τη Δέσποινα Βανδή... η Ινόκα
Καταγωγή: Φιλιππίνες
Ηλικία: 32 χρόνων
Αμοιβή: 1.500 ευρώ το μήνα

Η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει τρεις οικιακές βοηθούς από τις Φιλιππίνες. Μία είναι για την καθαριότητα, μία είναι οικονόμος-μαγείρισσα, η οποία λέγεται Ινόκα, αλλά και μια ως μπέιμπι σίτερ για την κόρη της Μελίνα. Η Ινόκα, λοιπόν, φροντίζει μία μέρα πριν από κάθε επίσημο δείπνο που οργανώνει η Δέσποινα για τους «χρυσούς» καλεσμένους της να πάρει έναν προς έναν τηλέφωνο και να τον ρωτήσει τι θα επιθυμούσε να φάει!

Περιστατικό «έκτακτης ανάγκης»: Σύμφωνα με τον κ. Άνταμς, όταν είχε καλέσει η Δέσποινα τον Φοίβο και άλλους στενούς συνεργάτες της και το μενού προέβλεπε φιλετάκια φλαμπέ με σοβινιόν η νεαρή Φιλιππινέζα ξεχάστηκε από τη δουλειά και έκαψε το φαγητό του διάσημου συνθέτη. Έτσι, εκείνη τη βραδιά ο Φοίβος την έβγαλε με ομελέτα και πατάτες! Η Δέσποινα φυσικά και δεν αντέδρασε, αφού την αγαπάει πολύ και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε να τη διώξει γι’ αυτή την κακιά στιγμή.