Μπαλκόνια στο Αιγαίο

12.07.2007
Η Ελλάδα κρύβει πολλές ομορφιές, κάθε γωνιά της έχει τη δική της χάρη? Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σημεία της που πραγματικά εξηγούν γιατί είναι ξεχωριστή.

Η Ελλάδα κρύβει πολλές ομορφιές, κάθε γωνιά της έχει τη δική της χάρη? Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σημεία της που πραγματικά εξηγούν γιατί είναι ξεχωριστή. Γιατί όσοι την περιδιαβαίνουν τη λατρεύουν, την αγαπούν. Έχει τόπους εξαιρετικούς, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι γίνεται με τους νόμους της βαρύτητας! Βλέποντας σπιτάκια χτισμένα στο χείλος του γκρεμού να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, να είναι φυσικά «μπαλκόνια» στο Αιγαίο, η ανάσα σου κόβεται. Πού βρίσκονται, όμως, αυτά; Η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα νησιά, αλλά και σε αρκετά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας, μπορείς να βρεις φυσικά μπαλκόνια, που «βλέπουν» στο απέραντο γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών. Εμείς ?με πολύ δυσκολία? κάναμε μια επιλογή και βγάλαμε μια δεκάδα από φυσικά «μπαλκόνια», που προσφέρουν μοναδικό θέαμα.

Το Top-10

1) Ημεροβίγλι - Σαντορίνη
2) Τριαντάρος - Τήνος
3) Βράχος Χοζοβιώτισσας - Αμοργός
4) Χώρα - Φολέγανδρος
5) Αγ. Κήρυκος - Ικαρία
6) Όλυμπος - Κάρπαθος
7) Μονή Παναχράντου -Άνδρος
8) Χώρα- Ανάφη
9) Κύμη- Εύβοια
10) Μακρινίτσα -Πήλιο

Δίχως αυτό, βέβαια, να σημαίνει ότι ο καθένας από μας δεν μπορεί να έχει τη δική του γωνιά ή το δικό του βράχο που θα του προσφέρουν μοναδικές εικόνες, τις οποίες θα κουβαλά μαζί του για πάντα