Αποδράστε μαζί τους

10.07.2007
Αντιηλιακό, πετσέτες, μαγιό, σπρέι για τα κουνούπια, ένας τελευταίος έλεγχος αν έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα της παραλίας και πλώρη για την εξόρμησή μας. Πού θα πάμε;
Αντιηλιακό, πετσέτες, μαγιό, σπρέι για τα κουνούπια, ένας τελευταίος έλεγχος αν έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα της παραλίας και πλώρη για την εξόρμησή μας. Πού θα πάμε; Στο.. άγνωστο με βάρκα την ελπίδα είναι η επιλογή κάποιων, που δεν προγραμματίζουν τον ταξιδιωτικό προορισμό των διακοπών τους, αλλά επιλέγουν κάπου που γνωρίζουν ότι θα είναι καλά. Σε στάνταρ μέρη, όπου έχουν βρεθεί και στο παρελθόν, είναι η επιλογή άλλων, που δεν θέλουν να ψάχνουν και να ψάχνονται! Όπου και να πας όμως, η Ελλάδα έχει μαγευτικές τοποθεσίες που καλύπτουν όλα τα... γούστα και αυτό μας επιβεβαιώνουν τόσο ο Γιώργος Λιάγκας, που επιλέγει τις ακτές του Ιονίου, όσο και η ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου, που προτιμά τη Σαμοθράκη.

Γιώργος Λιάγκας
Επιλέγει Ιόνιο Αγαπημένοι προορισμοί: Παξοί και κροατικές ακτές

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Star τα σαββατοκύριακα Γιώργος Λιάγκας επιλέγει τα νησιά του Ιονίου για καλοκαιρινό προορισμό του. Το φουσκωτό του είναι το απαραίτητο... αξεσουάρ, διότι με αυτό όχι μόνο μπορεί να απολαμβάνει τις διακοπές του, αλλά και τις μαγευτικές παραλίες.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ταξιδιωτικός προορισμός εντός των συνόρων;

«Οι Παξοί. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τις μαγευτικές παραλίες, να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις πραγματικά. Μακριά από την πίεση και το άγχος».

Τι το ξεχωριστό έχουν και σε έχουν «κερδίσει»;

«Θεωρώ ότι οι Παξοί και οι Αντίπαξοι έχουν τις καλύτερες παραλίες που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα. Είναι ονειρικές».

Αναχωρώντας από την Αθήνα για τις διακοπές, τι παίρνεις μαζί σου;

«Όχι πολλά πράγματα. Οι διακοπές είναι για ξεκούραση και χαλάρωση. Και από τη στιγμή που έχω και το φουσκωτό μου, τα πράγματα είναι πιο απλά ακόμη. Προτιμώ να έχω 3-4 μαγιό και μερικά T-shirts, διότι αυτά είναι απολύτως αναγκαία στο φουσκωτό».

Τι δεν λείπει από τη βαλίτσα σου;

«Επειδή δεν χρειάζομαι πολλά πράγματα, δεν νομίζω ότι υπάρχουν στάνταρ αντικείμενα που βάζω στη βαλίτσα μου. Εκείνο, πάντως, που θα πάρω 100% είναι κάμποσα βιβλία. Διότι μόνο στις διακοπές υπάρχει χρόνος για να απολαύσω το διάβασμα?».

Εκτός συνόρων ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός;

«Οι δαλματικές ακτές της Κροατίας. Οι δαντελένιες αυτές ακτές είναι μια εικόνα μοναδική, μαγική. Οι κροατικές ακτές είναι εντυπωσιακές, ενώ έχουν και αρκετά γραφικά χωριά, τα οποία σε κερδίζουν και σε κάνουν να μην μπορείς να τα ξεχάσεις».

Οι ημερομηνίες που συνήθως επιλέγεις για διακοπές;

«Στους Παξούς θέλω να πηγαίνω περί τα τέλη Ιουλίου, ενώ τον Αύγουστο προτιμώ τις δαλματικές ακτές».

Δέσποινα Μοίρου
Και εντός και εκτός: Επιλέγει Σαμοθράκη και Ταϊλάνδη

Οι εικόνες που έχει από τα παιδικά της χρόνια στη Σαμοθράκη είναι βαθιά χαραγμένες στο μυαλό της ηθοποιού Δέσποινας Μοίρου και για το λόγο αυτό επιλέγει να επιστρέφει εκεί. Δεν είναι, ωστόσο, ο μόνος προορισμός της στις διακοπές, αφού και η Μυτιλήνη καλύπτει τις εν Ελλάδι απαιτήσεις της, ενώ, όταν αποφασίζει να ξεκουραστεί εκτός συνόρων, η Ταϊλάνδη είναι η πρώτη της επιλογή.

Ποιος είναι ο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός εντός των συνόρων;

«Η Σαμοθράκη είναι η πρώτη μου επιλογή και ο Μόλυβος στη Μυτιλήνη ο δεύτερος».

Τι το ξεχωριστό έχουν και σε έχουν «κερδίσει»;

«Στη Σαμοθράκη έχω μεγαλώσει. Από μικρό παιδί θυμάμαι το νησί, το οποίο παραμένει παρθένο και οι άνθρωποι αγνοί. Τον Μόλυβο τον χαρακτηρίζω σαν? Πήλιο με θάλασσα! Συνδυάζει τo βουνό με τη θάλασσα με τον καλύτερο τρόπο και σε ?γεμίζει?».

Αναχωρώντας από την Αθήνα για τις διακοπές,τι παίρνεις μαζί σου;

«Τα απολύτως απαραίτητα! Είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής κι έτσι δεν προγραμματίζω σχεδόν ποτέ τις διακοπές. Μπορεί να ξυπνήσω το πρωί και, αν δεν έχω υποχρεώσεις, να πω: "Ήρθε η ώρα να πάω κάπου", οπότε θα βάλω στη βαλίτσα τα απαραίτητα και θα ξεκινήσω!».

Τι δεν λείπει από τη βαλίτσα σου;

«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα λείπουν βιβλία! Πάντα επιλέγω να έχω μαζί μου μερικά βιβλία για να γεμίζουν οι ώρες μου ουσιαστικά».

Εκτός συνόρων ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός;

«Η Ταϊλάνδη και κυρίως τα νησιά Πι-πι! Είναι ιδανικός προορισμός, διότι εκεί μπορείς να βρεις ανθρώπους μονίμως πολύ χαμογελαστούς με μια διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία. Αλλά και διότι εκεί μπορείς να κάνεις και? αποτοξίνωση στο κρέας! Τρως ψάρια, κάτι που δεν συνηθίζω να κάνω στην Ελλάδα».

Οι ημερομηνίες που συνήθως επιλέγεις για διακοπές;

«Επειδή δεν προγραμματίζω τις διακοπές μου, δεν υπάρχουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Κάθε εποχή, πάντως, μπορεί να είναι ιδανική για να απολαύσεις τις ομορφιές της Ελλάδας».