Από τις Άλπεις στη Χερσόνησο

11.07.2007
Δεκαέξι καλλονές και ένας μαγευτικός προορισμός. Στην ξακουστή πλέον Χερσόνησο οι φιναλίστ των ελβετικών καλλιστείων προετοιμάστηκαν για τη μεγάλη βραδιά.

Η Ελβετία φημίζεται για τα ρολόγια της, τις τράπεζες, τα σικάτα χειμερινά θέρετρα και το τυρί! Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι εκεί, στις Άλπεις και στα καταπράσινα λιβάδια τους, γεννιούνται και μεγαλώνουν πανέμορφα κορίτσια που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά και το class. Οι διοργανωτές επέλεξαν το ξενοδοχείο της γνωστής αλυσίδας «Robinson» ως το ιδανικότερο σκηνικό ανάμεσα στους top προορισμούς της Ευρώπης. Και πραγματικά αποτελεί ένα στολίδι ανάμεσα στα «μουντά» resorts της περιοχής. Όλο το ξενοδοχείο χόρευε στους ρυθμούς των μοντέλων.

Όπου έκαναν εμφάνιση, οι υπόλοιποι πελάτες «αναστατώνονταν» και μαζεύονταν για να παρακολουθήσουν. Βέβαια, το αστείο ήταν ότι το ξενοδοχείο είχε κυρίως οικογένειες και, όπως καταλαβαίνετε, οι σύζυγοι κυκλοφορούσαν μόνιμα με γυαλιά ηλίου, διότι η παντόφλα παραμόνευε! Την τελευταία μέρα το «Lyttos Robinson Club» τους αφιέρωσε το πάρτι που οργανώνει κάθε Παρασκευή στους χώρους της πισίνας. Ήταν και η μόνη ημέρα που είχαν σχετικά χαλαρό πρόγραμμα. Όλες τους ήταν εντυπωσιασμένες από την Κρήτη και περιμένουν πώς και πώς μέχρι να ξαναρθούν, αλλά αυτήν τη φορά για διακοπές, αν και όπως μας είπαν μακάρι όλες τους οι φωτογραφήσεις να γίνονταν σε τόσο μαγευτικά μέρη. Δυνατή μουσική και αμέτρητα πυροτεχνήματα γέμισαν με χρώμα και ελπίδα τον ουρανό της Χερσονήσου και τα μάτια των υποψηφίων. Ελπίδα να αναδειχθούν ως οι ομορφότερες γυναίκες της Ελβετίας. Αλλά και ελπίδα για να ξαναζήσουν αυτές τις υπέροχες στιγμές στην Ελλάδα, όπως μου εκμυστηρεύτηκε λίγο πριν από το ξημέρωμα μία από της υποψήφιες, καθώς ξαπλωμένη στην κρύα άμμο κοιτούσε τον ήλιο να εμφανίζεται δειλά μέσα από τη θάλασσα.

Στον Παράδεισο με τις καλλονέςΜια βόλτα στα 200 στρέμματα του ξενοδοχείου «Lyttos Robinson Club» και θα έπεφτες σε κάποια από τις υποψήφιες. Ειδικά η πισίνα είχε γίνει ο φυσικός τους χώρος. Άλλες έκαναν ηλιοθεραπεία, άλλες έτρεχαν πάνω κάτω και άλλες πόζαραν με τα αποκαλυπτικά, αλλά κατά τα άλλα σεμνά (δυστυχώς!) μαγιό ανεβάζοντας κι άλλο τη θερμοκρασία. Κλασικοί ξένοι τουρίστες, που, αντί να εκτιμήσουν την καταπληκτική μπλε (τονίζω μπλε!) θάλασσά μας, κάνουν μπάνιο στην πισίνα. ΟΚ, είναι τεραστίων διαστάσεων και ανάμεσα από φοίνικες, αλλά η αίσθηση της ζεστής άμμου δεν πιστεύω ότι συγκρίνεται. Βέβαια, πιστεύω ότι άλλαξαν γνώμη όταν έκαναν φωτογράφηση στη μαρίνα με τον ήλιο να δύει, που, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ήταν φανταστική και άκρως ατμοσφαιρική. Αλλά εκτός από ρομαντισμό είχαμε και δράση. Οι κοπέλες έπαιξαν beach volley και μετά οι πιο classy πήραν τις ρακέτες τους και κατευθύνθηκαν στα γήπεδα του tennis. Τώρα για το tennis πήγανε, για τους δασκάλους του tennis πήγανε δεν ξέρω, πάντως με το μπαλάκι μια χαρά τα πήγανε! Η απορία μου, βέβαια, ήταν πώς με τόσους μεγάλους μπουφέδες που είχε το ξενοδοχείο δεν πήραν ούτε κιλό όλες αυτές τις μέρες. Κάτι πρέπει να συμβαίνει με τα μοντέλα από τη γέννησή τους (πώς είναι με τα παιδιά indigo καμία σχέση, αντί για μυαλό, έχουν σώμα!). Τρώνε, τρώνε, αλλά ούτε κυτταρίτιδα ούτε ψωμάκια. Τα βράδια οι διοργανωτές τις είχαν περιορισμένες, γιατί τις ξυπνούσαν πρωί πρωί. Βέβαια, ένα ποτό στο pool bar, το οποίο το βράδυ γίνεται στέκι, αφού εκτός από μουσική έχει και shows από το προσωπικό του ξενοδοχείου, τους το επέτρεπαν. Αν και από την υπερένταση της ημέρας ήταν από μόνες τους show!

Χαριτωμένα και απρόοπτα n Λίγο πριν από την επίσημη φωτογράφηση των κοριτσιών μια κοπέλα εμφανίστηκε στον τόπο του shooting με μέλι στα μαλλιά. Ο στυλίστας έμεινε άφωνος! «Τα μαλλιά μου είναι τόσο ξερά, που βάζω σχεδόν καθημερινά μια φυσική μάσκα από μέλι», δικαιολογήθηκε η μικρή. «Θα τα λούζεις κάθε μέρα και θα χρησιμοποιείς μια θρεπτική μάσκα», τη μάλωσε ο κομμωτής. «Ούτε τζελ ούτε σπρέι ούτε κερί!». Ευτυχώς, το μέλι είχε κάνει δουλειά και με ένα λούσιμο η κόμη της νεαρής ήταν πάλι top fit.

Τα χτυπήματα στην πόρτα του δωματίου 172 ήταν πολύ δυνατά. Η ώρα ήταν 6.30 το πρωί και η μακιγιέζ Μαρσίρα έστρωνε το μεϊκάπ στο πρόσωπο μιας φιναλίστ. Ένας ένοικος του ξενοδοχείου με πιτζάμα και νυσταγμένο βλέμμα διαμαρτυρόταν.

«Είναι δυνατόν να περπατούν στους διαδρόμους με τα τακούνια τόσο πρωί;». Ο θόρυβος από τα δωδεκάποντα ξύπνησε τα παιδιά του και, φυσικά, τον ίδιο που είχε έρθει να ξεκουραστεί. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να βγάλουν φιρμάνι και να απαγορεύσουν τα ψηλοτάκουνα πριν από τις 10 το πρωί!

Την ώρα του μεσημεριανού ένα ακόμη παράπονο έφτασε στ’ αφτιά των διοργανωτών. Αυτήν τη φορά από τρεις μεγάλες κυρίες. Διαμαρτυρήθηκαν γιατί τα κορίτσια κάθονταν στο τραπέζι με καυτά σορτς και το σουτιέν από το μαγιό τους.

«Οι άντρες μας δεν έχουν μάτια πια για τίποτα άλλο!» γκρίνιαζαν ευγενικά. Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι με το που σηκώθηκαν οι κυρίες από το τραπέζι τους οι σύζυγοι μέσα από τα γυαλιά ηλίου τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χωρίς περιορισμούς τις καλλονές.

Δυστυχώς, η ευτυχία δεν κρατάει πολύ και με το που επέστρεψαν οι γυναίκες τους συμμαζεύτηκαν.