Στον αστερισμό των διακοπών

09.07.2007
Δεν μας φτάνει η ζέστη, έχουμε και τις πλανητικές επιρροές που μας βασανίζουν. Ποιο ζώδιο θα βρει φέτος το καλοκαίρι το ταίρι του; Είναι ιδανικοί οι μήνες της θερινής ραστώνης για να κάνετε επαγγελματικά σχέδια για το χειμώνα; Ιούλιο και Αύγουστο ευνοούνται Κριοί , Παρθένοι και Αιγόκεροι, ενώ ο Σεπτέμβρης είναι καλύτερος για Καρκίνους, Λέοντες και Σκορπιούς. Μάθετε τι μας επιφυλάσσουν οι κινήσεις των άστρων και προετοιμαστείτε για τα καλύτερα. Άλλωστε, όπως επιμένει και ο μετρ της αστρολογίας Κώστας Λεφάκης, τα χειρότερα μπορούμε να τα προλάβουμε αν γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε. Καλό ερωτικό καλοκαίρι με τους πλανήτες στο πλευρό σας!

ΚΡΙΟΣ
Δυνατές πλανητικές επιδράσεις υπόσχονται μια θετική πορεία το καλοκαίρι του 2007. Στον έρωτα οι προθέσεις είναι μάλλον συγκεχυμένες και πολλά θα εξαρτηθούν από δικές σας πρωτοβουλίες.

Αν καταφέρετε να βγείτε αλώβητοι από αισθηματικά περιστατικά αλλά και περιστασιακές επαγγελματικές δυσκολίες από τις αρχές του καλοκαιριού, τότε θα έχετε εξασφαλίσει ένα διασκεδαστικό και ταξιδιάρικο Ιούλιο, έτσι ώστε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στην εργασία, στις σπουδές ή και στη συνέχιση του παραγωγικού έργου που έχετε ήδη αρχίσει. Κατά έναν περίεργο τρόπο θα πάνε καλύτερα τα οικονομικά σας, αλλά δεν σας κρύβω ότι θα μεσολαβήσουν εμπόδια και δυσκολίες αναφορικά με τις συναλλαγές και τις πρακτικές σας υποθέσεις. Ο έρωτας θα παίξει μαζί σας κι εσείς θα οδηγηθείτε σε λίγο παρακινδυνευμένες διαδρομές. Οι πιο φιλόδοξοι θα βρείτε νέους τρόπους να εντυπωσιάσετε τον περιβάλλοντα κόσμο και να διακριθείτε για ακόμη μια φορά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Για να εκτιμήσετε σωστά όσα θα συμβούν το καλοκαίρι, καλό θα ήταν να φανείτε προσεκτικοί στις επιλογές σας. Σίγουρα θα βρείτε τρόπους για να απολαύσετε τις χαρές και νέες τακτικές για να λύνετε τα προβλήματα.

Το καλοκαίρι θα δώσει οικονομική, ψυχολογική και βιολογική έμφαση. Δεν θα λείψουν αναστατώσεις και υποχρεώσεις οικονομικές ή κοινωνικές, αλλά είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να ανακουφιστείτε από δυσκολίες του παρελθόντος και ασύμφορες σχέσεις του παρόντος. Φροντίστε για όλο σχεδόν το καλοκαίρι να είναι επαρκές για τις ανάγκες σας και τα όποια οικονομικά σας εφόδια και προφυλαχτείτε από τους υπαρξιακούς σας προβληματισμούς, που θα δημιουργήσουν, αργά ή γρήγορα, μια νέα σειρά επιτακτικών αναγκών για συναισθηματική και ψυχολογική έκφραση. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ζήσετε καλύτερα, ενώ ο Άρης θα συμβάλει στην ανανέωσή σας και θα σας οδηγήσει σε τόπους αναψυχής. Ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να κάνετε ένα μεγάλο άλμα, από την ευστοχία του οποίου θα αλλάξετε τον τρόπο ή τις συνθήκες αλλά και το ρυθμό της ζωής σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Η επιρροή της Αφροδίτης θα σας βοηθήσει να δεχτείτε νέες ιδέες στην οικογένεια, στις σχέσεις, στη δουλειά και, αν χρειαστεί, να κάνετε κάποια θυσία. Πάντως, αυτό το καλοκαίρι θα καταλάβετε ακόμα κι εσείς οι ρεαλιστές ότι αγαπάτε τα όνειρα.

Το φετινό καλοκαίρι θα σας δώσει μια ξεχωριστή αίσθηση χαράς, αν όχι συνεχώς, σε τακτικές δόσεις. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες γύρω από την επαγγελματική και την οικογενειακή σας ζωή υποχωρούν. Λίγο έως αρκετά, αλλά το σημαντικό είναι ότι αποδεικνύεστε ανθεκτικοί στα βάσανα. Οι απολαύσεις μπορεί να μην είναι άφθονες, αλλά, έτσι κι αλλιώς, εδώ και καιρό ζείτε πιο πολύ με την ψυχή. Θα πρέπει να οργανώσετε υποχρεώσεις και συναλλαγές και να προνοήσετε για δυσάρεστα απρόοπτα. Τον Ιούλιο, αφού οργανώσετε τα οικονομικά σας, καλό είναι να δραπετεύσετε κάπου για διακοπές, εξασφαλίζοντας ξεκούραση και ανανέωση. Τον Αύγουστο σας περιμένει πολλή δουλειά. Είναι μια σημαντική περίοδος, που θα συμβάλει στην αύξηση της τύχης και σε ένα είδος επένδυσης που θα κάνετε κάπου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ήρθε ο καιρός για να πάρετε τις αποφάσεις που είχατε αναβάλει τόσες φορές. Θα δεχτείτε όλη τη βοήθεια, την υποστήριξη και τις ευκαιρίες που σας χρειάζονται για να έχετε επιτυχία. Θα αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη διαύγεια τις αισθηματικές σας ανάγκες και θα πετύχετε το σκοπό σας.

Χαρακτηριστικές θα είναι οι αντιθέσεις. Μπροστά ξετυλίγεται ένας μάλλον επεισοδιακός Ιούλιος, ο οποίος θα αντικατασταθεί από έναν αισθαντικό και ταξιδευτή Αύγουστο. Οι πιο φιλόδοξοι θα έχετε πολλά να συζητήσετε και να καταστρώσετε, που θα μπουν σε εφαρμογή το φθινόπωρο. Πρέπει όμως να αντέξετε τις ταλαιπωρίες στις οποίες θα σας υποβάλουν οι σχέσεις σας με τους άλλους και ίσως θα πρέπει να ξεπεράσετε μερικά ταμπού σας. Σκεφτείτε λίγο καλύτερα τα οικονομικά σας δεν είναι καιρός για σπατάλες. Πάρτε μια σταθερή στάση απέναντι στον έρωτα και ξεκαθαρίστε τα πράγματα στον αισθηματικό τομέα. Η φυσική σας κατάσταση θα είναι καλή, όπως και η τύχη χαρακτηριστική σε ό,τι σχετίζεται με την επικοινωνία, τις συναλλαγές και την αξιοποίηση νέων γνωριμιών ή επαγγελματικών προτάσεων.

ΛΕΩΝ
Ήρθε το τέλος μιας δύσκολης διετίας και η αρχή μιας αποκατάστασης. Έχετε σύμμαχο την Αφροδίτη, καθώς αυτή φιλοξενείται στο ζωδιακό σας χώρο. Έτσι, σας προστατεύει από απογοητεύσεις, επουλώνει τραύματα και σας εφοδιάζει με νέο υλικό για ό,τι έχετε χάσει.

Ένα κουραστικό και δύσκολο καλοκαίρι σας περιμένει. Μπορείτε όμως να πετύχετε κάποιες ικανοποιήσεις στην αισθηματική σφαίρα και την οικονομική κατάσταση που επιδιώκετε. Η εργασία σας θα έχει αρχικά κάποια προβλήματα, ενώ οι σχέσεις σας, προσωπικές και κοινωνικές, θα σας απασχολήσουν έντονα τον Ιούλιο. Μόλις στα μέσα Αυγούστου αλλάζει το σκηνικό, δίνοντας και το γενικό πρόσταγμα στις εξελίξεις των βασικών τομέων της ζωής σας στη διάρκεια του επικείμενου φθινοπώρου. Προσπαθήστε να βρείτε διεξόδους βάζοντας μια τάξη στις υποχρεώσεις σας και χαλιναγωγώντας τις επιθυμίες σας. Ακολουθήστε τα γεγονότα και μην πιέζετε το χρόνο όταν δεν πρέπει. Προπάντων μην κάνετε λάθη με τα οικονομικά σας. Τέλος, προφυλαχτείτε από τις ψευδαισθήσεις σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο στόχος αυτό το καλοκαίρι είναι να βρείτε τον παλιό καλό σας εαυτό. Την ισορροπία στις σχέσεις και στον έρωτα. Τόσο η τύχη όσο και η σύμπτωση θα σας υποδείξουν τις κατευθύνσεις.

Ίσως είναι πολύ ερωτικό καλοκαίρι ή εξαιρετικά κοινωνικό, εξαρτάται κατά πού θα στρέψετε το ενδιαφέρον σας. Τα επεισόδια και τα εξωτερικά γεγονότα δεν θα λείψουν, αλλά έχετε και ευχέρεια και τύχη να τα διεκπεραιώνετε καλύτερα. Οι περισσότεροι πλανήτες γίνονται φυσικοί σας σύμμαχοι και νέοι άνθρωποι φαίνεται να εισβάλουν στη ζωή σας. Αυτή η περίοδος θα παίξει με την καρδιά σας και ένας καινούργιος έρωτας θα είναι ό,τι καλύτερο έχει να σας χαρίσει η ζωή. Άλλωστε, φέτος τονίζεται λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο ο αισθησιασμός σας και η επιλογή της ερωτικής επικοινωνίας στηρίζεται στη ναρκισσιστική αναζήτηση ηδονής, όπου με τη φαντασία θα κατακτήσετε το έτερον ήμισυ. Επεισόδια που αφορούν εκκρεμότητες και υποχρεώσεις, αλλά και ερωτικός χαρακτήρας τον Ιούλιο, ενώ ο Αύγουστος σας ωθεί να επιχειρήσετε καθολική ανανέωση αποφασιστικά.

ΖΥΓΟΣ
Θα καταφέρετε να αποκτήσετε πολλά από αυτά που επιθυμείτε και η έκπληξη θα είναι να πραγματοποιήσετε ακόμα και ανέφικτα όνειρα. Πάντως, ήρθε ο καιρός για να δείξετε αποφασιστικότητα.

Το κοινωνικό και συναισθηματικό περιβάλλον σας φαίνεται να παίζει κυριαρχικό ρόλο στα ερωτικά. Θα δώσετε περιθώρια ανάπαυλας στον εαυτό σας και θα γίνετε επιεικής μαζί του. Αν και οι δυσκολίες έχουν ένα γενικότερο χαρακτήρα, εσείς θα βρείτε τρόπους να παρακάμψετε και να δημιουργήσετε συχνές οάσεις μέσα στην έρημο των προβλημάτων που σας περιβάλλουν. Πάντως, το καλύτερο τμήμα αυτής της εποχής θα διακυμανθεί μεταξύ αρχών Ιουλίου και τέλος Αυγούστου. Γενικότερα, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα και πρακτικού και ψυχολογικού χαρακτήρα και ίσως ο κόσμος της φαντασίας και των επιθυμιών σας να σας εμποδίσουν ως προς τις σαφείς επιδιώξεις σας. Διεξόδους, όμως, μπορείτε να βρείτε και γενικότερα από εκεί και πέρα να βάλετε στόχους νέους και αργότερα να επιμεληθείτε καλύτερα και τα οικονομικά σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το καλοκαίρι κλείνει μια διετή δυσκολία, που ταλάνισε την επαγγελματική και αισθηματική σας ζωή. Ωστόσο, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δραπετεύσετε και θυμηθείτε πως η καλύτερη εκτόνωση για ένα Σκορπιό είναι η μουσική και οι άνθρωποι που τον καταλαβαίνουν.

Θα παίξετε μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, θα νιώσετε άνετοι και θα αιφνιδιαστείτε μόνο τον Ιούλιο, όταν περιστασιακές δυσκολίες θα αλλάξουν το πρόγραμμά σας. Μην πιέσετε τότε ούτε τους γύρω σας ούτε το χρόνο. Πάντως, χαρακτηριστική θα είναι η επικοινωνία με το περιβάλλον σας. Σχέσεις, συναλλαγές, μετακινήσεις, νέες γνωριμίες, προτάσεις συνεργασίας αλλά και φιλοξενίας φαίνεται πως θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας και παίξτε τα παιχνίδια που η ίδια η ζωή σάς προτείνει. Οικονομικά μπορεί να μην είστε και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά θα έχετε διευκολύνσεις τη στιγμή που δεν θα το περιμένετε. Αρκετοί από εσάς θα συναντήσετε το σύντροφο της ζωής σας και άλλοι θα βάλετε ένα νέο σκοπό στη ζωή σας. Αξιοποιήστε και τις δύο περιπτώσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Την περίοδο αυτή δίνετε ουσιαστική μάχη με την εύνοια του Δία. Καθετί που θέλετε είναι εφικτό. Απλώς πρέπει να αποφύγετε υπερβολές.

Το παιχνίδι των αντιθέσεων και ο δικός σας περίπλοκος χαρακτήρας θα παίξουν ρόλο. Οι σχέσεις θα πάρουν άλλες διαστάσεις, οι ανάγκες κάποια στιγμή θα οξυνθούν, τα χρήματα δεν θα είναι αρκετά, αλλά το κέφι και ο ενθουσιασμός δεν θα σας λείψουν. Πολλοί, βέβαια, δεν θα κάνετε διακοπές όπως συνηθίζατε άλλες χρονιές, αλλά θα τα καταφέρετε με μπίζνες και άλλα σχετικά. Ο Άρης από το τέλος Ιουλίου και μέχρι το τέλος σχεδόν του καλοκαιριού εισάγει μια νέα εποχή στις σχέσεις αλλά και στους ανταγωνισμούς. Κάνει όμως τον έρωτα πιο προκλητικό και σύνθετο, γιατί θα σας απασχολήσουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι που θα ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο. Εκείνο που πρέπει, πάντως, να προσέξετε είναι οτιδήποτε γύρω από πρακτικά ζητήματα, υποχρεώσεις, οικονομικές εκκρεμότητες, δάνεια και αγοραπωλησίες. Δείξτε ότι μπορείτε να βρίσκετε λύσεις εκεί που άλλοι αδυνατούν και αφήστε το χρόνο να αναλάβει τα υπόλοιπα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αυτό το καλοκαίρι χρειάζεστε αλλαγή περιβάλλοντος και πολλή ξεκούραση. Καταπολεμήστε μαύρα προαισθήματα, βασανιστικά άγχη και μπερδεμένες καταστάσεις που σας διατήρησαν στο σκοτάδι.

Θα προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια καινούργια εικόνα και μια ασπίδα προστατευτική γύρω από εσάς και ίσως αιφνιδιαστείτε λίγο με τη συμπεριφορά μερικών από τους δικούς σας ανθρώπους. Κάποια περιστατικά θα είναι ενοχλητικά, μια υπόσχεση θα ματαιωθεί, μια δουλειά δεν θα γίνει. Ο Ιούλιος, όμως, θα δώσει περισσότερη δύναμη, καταλληλότητα και εύνοια για αισθαντικές διακοπές, ενώ ο Αύγουστος θα σας βοηθήσει να κάνετε από θαύματα έως τα αδύνατα δυνατά. Έχετε το χάρισμα της γοητείας, της τέχνης, όποια και αν είναι αυτή, και της διαίσθησης για να αναπληρώνετε τα κενά που σας κάνουν να νιώθετε την ευαισθησία και την έλλειψη της προσαρμοστικότητας στην πραγματικότητα. Θα βρείτε τρόπους να πείσετε τους άλλους και θα επωφεληθείτε από τις δικές σας αδυναμίες. Μη διστάσετε, προχωρήστε μεθοδικά και αποφασιστικά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αυτό το καλοκαίρι σας δίνει την ευκαιρία της φυγής και της εξαφάνισης. Θα νιώσετε λιγότερο εκτεθειμένοι και ότι δεν κινδυνεύετε να παρασυρθείτε από γεγονότα που δεν έχετε τη δύναμη να ελέγξετε. Στιγμές ευκαιρίας και καινούργιοι άνθρωποι θα είναι το μεγάλο δώρο.

Είναι ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι, με τις ευκολίες και τις δυσκολίες του, με τις ευχάριστες αλλά και τις νευρικές του στιγμές. Βέβαια, θα έχετε ένα μικρό, αν όχι και μεγάλο, πρόβλημα στις προσωπικές σας σχέσεις. Το έχετε όμως συνηθίσει και θα μετατρέψετε τη μοναξιά σας σε κοινωνική δραστηριότητα. Σφάλμα ίσως θα είναι να επιβάλετε απόλυτα τα ιδεολογικά και τα επαγγελματικά σας «πιστεύω» στους άλλους και να παραμελήσετε τα προσωπικά και τα οικογενειακά σας ενδιαφέροντα. Πολλοί θα ταξιδέψετε Ιούλιο και Αύγουστο. Το ερωτικό σας πάθος προβλέπεται να εκφραστεί με σωστό τρόπο, για να καταλήξετε σε ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, η φρόνηση και ο ρεαλισμός που πλέον σας έγιναν δεύτερη φύση θα αποτελούν το σωτήριο «φρένο» όταν τα γεγονότα θα πατάνε... γκάζι.

ΙΧΘΥΕΣ
Αν και θα αναλάβετε περισσότερες ευθύνες από ό,τι στο παρελθόν, μη συμβιβαστείτε με καταστάσεις που σας καταπιέζουν. Αγαπήστε ξανά το ρομαντικό, ονειροπόλο και ασυνεπή εαυτό σας.

Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς την κατανόηση των ευθυνών και των υποχρεώσεών μας. Το καλοκαίρι σάς ευνοεί να αποδείξετε τις υπευθυνότητες και τις ικανότητες που αναπτύχθηκαν μέσα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Ο Δίας ευνοεί ερωτικές περιπέτειες και κοινωνικές συναναστροφές. Βέβαια, δεν θα αποφύγετε τις οικονομικές σπατάλες, αλλά, βλέπετε, έχετε το χάρισμα να σας συγχωρούν οι άλλοι τη στιγμή που νομίζετε πως είστε ήδη καταδικασμένοι. Μπορείτε να πάρετε πρωτοβουλίες και να κλείσετε νέες δουλειές τον Αύγουστο και να προτιμήσετε διακοπές τον Ιούλιο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αφήσετε εκκρεμότητες και άλλα πράγματα να σας δημιουργήσουν εκ των υστέρων ανεπιθύμητες συνέπειες. Το φετινό καλοκαίρι θα αρχίσει περίεργα, αλλά θα τελειώσει απολαυστικά. Μη χάσετε το τέλος του. Εκεί βρίσκεται το μυστικό του.