Για την ψυχή μου... και όχι μόνο!

02.07.2007
Ολο και κάποιο πλοίο θα σας πάει στην Τήνο τώρα το καλοκαίρι. Το νησί της Παναγιάς γνωρίζει πια και μέρες- κοσμικής δόξας, αφού εκατοντάδες επώνυμοι -καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της showbiz- προτιμούν

Ολο και κάποιο πλοίο θα σας πάει στην Τήνο τώρα το καλοκαίρι.

Το νησί της Παναγιάς γνωρίζει πια και μέρες- κοσμικής δόξας, αφού εκατοντάδες επώνυμοι -καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της showbiz- προτιμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι εκεί, κάπου στα πανέμορφα χωριά, και να... πετάγονται στη Μύκονο, έτσι για μια βόλτα.

Η τηνιακή αγορά εκσυγχρονίζεται για καλά και σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε. Αυτήν τη φορά, λοιπόν, σας ξεναγούμε στην οδό Ταξιαρχών, τον αρχοντικό πεζόδρομο πίσω από τις κεντρικές καφετέριες. Απαραίτητο πέρασμα για όλους, ντόπιους και επισκέπτες.

Ας πάρουμε δυνάμεις με έναν εξαιρετικό καφέ ή με κάποια από τις ποικιλίες σε μους στο «Επίλεκτο» και ξεκινάμε

Πρώτα για ένα κεράκι στην ομώνυμη εκκλησία κι έπειτα για εφημερίδες, περιοδικά και δώρα στη Μαίρη Κρικελλή.

Ακολουθεί το γλυκό της ημέρας στον περίφημο «Χάλαρη» και στη συνέχεια μια στάση στου «Μπαλλή», για υπέροχο φρέντο και χυμούς ή φαγητό, αν είναι η κατάλληλη ώρα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τηνιακά πιάτα του, αλλά αφεθείτε και στις δημιουργικές γεύσεις του, όπως το φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με λιαστή ντομάτα, σπανάκι και μπέικον.

Αν μάλιστα καθίσετε στα έξω τραπέζια, είναι σίγουρο ότι το βλέμμα σας θα «πετάξει» στις απέναντι βιτρίνες της «Ταβουλάρη». Εδώ θα βρείτε παπούτσια σε εκπληκτικές τιμές για όλα τα γούστα. Ο πεζόδρομος, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Πάρτε ανάσα για τα καλύτερα:

  • Στο νεοκλασικό του Πέτκοβιτς σας περιμένει η μπουτίκ ρούχων με τα μοναδικά κομμάτια που φέρνει η Κατερίνα απ’ όλες τις γνωστές φίρμες σε τιμές κόστους.
  • Δίπλα, στον πρώτο όροφο, το κομμωτήριο της Ρόζμαρι για σπέσιαλ περιποίηση και αλλαγή λουκ.

CΑLΜ DESIGNS για εκλεκτικούς
Στο ισόγειο του αρχοντικού κάτω από τη σκάλα άνοιξε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες κάτι ξεχωριστό. Μεταξύ μπουτίκ, γκαλερί και relax space, το κομψό, αλλά και φευγάτο, «Μύρτινο», με ειδικότητα τα calm designs, με άλλα λόγια, τις ήρεμες τεχνοτροπίες. Μικροσκοπικό, αλλά πληθωρικό, κρύβει το πάθος της αναζήτησης και της αυθεντικότητας, την ομορφιά της απλότητας, της γλυκιάς αταξίας, της λιτής αισθητικής και της γαλήνης. Επηρεασμένο από το ύφος, τα χρώματα, τα αρώματα και το design ανάλογων μπουτίκ στην Τοσκάνη, την Προβηγκία, την Ανδαλουσία, τη Βενετία αλλά και την Κωνσταντινούπολη ?τα λατρεμένα μέρη της ιδιοκτήτριάς του, απ’ όπου διαλέγει ένα ένα τα αντικείμενά της?, το «Μύρτινο» φιλοδοξεί να γίνει το στέκι του καλού γούστου και της θετικής διάθεσης στο νησί. Καθόλου τυχαίο, αφού η Μαίρη, η ιδιοκτήτριά του είναι κλινική ψυχολόγος και σύμβουλος stress management. Περάστε από το «Μύρτινο» για μια επίσκεψη με χαλαρωτική μουσική και αφεθείτε στο χαμόγελο της κούκλας διακοσμήτριας Σοφίας που θα σας κατακτήσει με το γούστο της.

Έξυπνο και παιχνιδιάρικο
Φεύγοντας, μην παραλείψετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο «Carousel» του Τάκη. Ένας πλούσιος, πολύχρωμος χώρος με ό,τι πιο έξυπνο σε gadgets για μικρούς και μεγάλους. Ατελείωτες συλλογές από παιχνίδια, μικροδώρα, διακοσμητικά θα κλέψουν το ενδιαφέρον σας και πιο πολύ θα συγκινήσουν τα παιδιά. Και οι τιμές του; Αχτύπητες.

Αν τώρα η Τήνος σάς κρατήσει και το βράδυ, σίγουρα θα θυμηθείτε να ξαναπεράσετε από τον πεζόδρομο αργά. Τότε θα δείτε μια άλλη εικόνα. Πιο ζωηρή, πιο κοσμική. Τα μπαράκια ανοίγουν τις πόρτες τους, οι d.js παίρνουν τις θέσεις τους κι εσείς ίσως αναρωτηθείτε: «Είμαι Τήνο ή στα Ματογιάννια στη Μύκονο;».

Αλλά για Τήνο θα τα λέμε συχνά, αφού το ΛΟΙΠΟΝ διαθέτει ένα δίκτυο fan αναγνωστών εκεί και τα μαθαίνει όλα από πρώτο χέρι!