Φούντωσε νέος έρωτας στη «Βέρα στο δεξί»

29.06.2007
Το τελευταίο μεγάλο ειδύλλιο της «Βέρας»: Κλαίρη και Αντώνης. Η Κάτια Δανδουλάκη και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ΛΟΙΠΟΝ. Φωτογραφίζονται για μας, αποκαλύπτουν αν τελικά θα βάλουν βέρα στο δεξί και μυστικά από το σίριαλ που μας κράτησε με κομμένη την ανάσα για τρία χρόνια, αλλά και από την προσωπική τους ζωή, τα οποία συζητούν για πρώτη φορά.

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Υστερα από τρία χρόνια η «Βέρα στο δεξί» μας αποχαιρετά την 1η Ιουλίου. Πιστεύετε ότι ο κάθε ήρωας θα πάρει αυτό που του αξίζει;

Κ.Δ.: «Ναι, γιατί η Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης έχουν κάνει μια πολύ δίκαιη κατανομή του τι αξίζει στον καθένα μας».

Κ.Κ.: «Συμφωνώ. Κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ το φινάλε».

Εσείς ποιο θα θέλατε να είναι το τέλος της δικής σας ερωτικής ιστορίας;

Κ.Δ.: «Θα ήθελα να καταλήξει σε σχέση μιας ζωής. Και νομίζω ότι αυτό θα γίνει, γιατί ο Αντώνης και η Κλαίρη έχουν απόλυτη ταύτιση».

Κ.Κ.: «Θα ήθελα ο Αντώνης να πάρει την Κλαίρη και να πάνε σε μια χώρα που να έχει λιγότερη φασαρία. Ίσως στην Ιαπωνία, αν η χώρα αυτή είναι έτσι όπως την έχουμε στο μυαλό μας, όπου είναι όλα ήσυχα».

Υπάρχει περίπτωση την ιστορία του Αντώνη και της Κλαίρης να τη δούμε να συνεχίζεται σε κάποιο άλλο σίριαλ, όπως γίνεται σε σειρές του εξωτερικού;

Κ.Δ.: «Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, όπως και για όλα μας τα ζευγάρια, να συνεχίσουν τη ζωή τους. Αισθάνομαι ότι, τελειώνοντας τα γυρίσματα, αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν πίσω μας. Το λέω και ανατριχιάζω, γιατί το νιώθω για τους ρόλους μου και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Δηλαδή, για παράδειγμα, ποτέ δεν εγκατέλειψα τη Βίρνα από τη Λάμψη. Νομίζω ότι κάπου ζει στο εξωτερικό και κάθε φορά φαντάζομαι τι ζωή μπορεί να κάνει. Πού ξέρετε, αν κάποια στιγμή η Έλενα και ο Γιώργος έχουν πάλι τέτοια τρελά κέφια, όπως με τη "Βέρα" μπορεί να μας κάνουν την έκπληξη».

Κ.Κ.: «Δεν ήξερα ότι αυτό γίνεται στο εξωτερικό. Αλλά, αν μου δινόταν η ευκαιρία να ξαναπαίξω με την Κάτια, θα ήταν για μένα μεγάλη χαρά».

Τι πήρατε από τους ήρωες που αγαπήσαμε;

Κ.Δ.: «Νομίζω ότι πήρε πάρα πολλά η Κλαίρη από εμένα. Η Έλενα μου έκανε το δώρο να μπορέσω να βγάλω από μέσα μου ?επειδή με ξέρει πάρα πολύ καλά? τη χαρά της ζωής και το κωμικό της υποκριτικής, το οποίο λατρεύω. Από την Κλαίρη πήρα την εικόνα του εαυτού μου απέναντι, που έκανα πολύ χάζι να τον βλέπω και καμιά φορά τον μάλωνα, τον διόρθωνα. Την αγάπησα πάρα πολύ την Κλαίρη. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, γιατί τελικά είναι ο εαυτός μου».

Κ.Κ.: «Με τον Αντώνη μοιράστηκα την εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι παντρεμένος και να έχεις παιδιά. Με όλα αυτά που πέρασε ο Αντώνης -με το διαζύγιο και τόσα άλλα - δεν ξέρω αν εγώ θα άντεχα τέτοια προβλήματα στη ζωή μου. Ίσως γι’ αυτό και να έχω αποφύγει τέτοιες καταστάσεις.

Είναι επιλογή μου να μη θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά.

Τον τελευταίο χρόνο ο Αντώνης πήρε κάποια στοιχεία από εμένα. Έχει μια πιο στωική ματιά απέναντι στα πράγματα».

Ο Αντώνης και η Κλαίρη έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα. Νιώθετε ότι αυτή μπορεί να είναι καλύτερη;

Κ.Δ.: «Θα σας αποκαλύψω κάτι. Δεν είναι ο πρώτος γάμος της Κλαίρης αυτός που είχε με τον Άρη. Είναι ο δεύτερος, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό που θα αποκαλυφθεί στο τελευταίο επεισόδιο και είναι μια έκπληξη-βόμβα. Θα το μοιραστεί μόνο με τον Αντώνη. Έτσι, η ζωή τής δίνει μια τρίτη ευκαιρία. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε πολλές ευκαιρίες στον έρωτα.

Πάντα υπάρχει το παρά πέντε στη ζωή. Στο παρά πέντε κάτι γίνεται».

Κ.Κ.: «Δεν το ξέρω. Νομίζω όμως ότι κάθε φορά που έρχεται ο έρωτας κάτι μαθαίνεις, κάτι καλυτερεύεις στην ψυχή σου».

Έχετε συνεργαστεί και στο θέατρο. Πόσο εύκολες είναι για σας οι ερωτικές σκηνές;

Κ.Δ.: «Έχουμε μια αδελφική σχέση με τον Κωνσταντίνο, απόλυτης εμπιστοσύνης. Τον θαυμάζω και τον αγαπώ πάρα πολύ βαθιά. Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο. Είναι, λοιπόν, για μένα δεν ξέρω για τον Κωνσταντίνο, γιατί είναι ντροπαλός πάρα πολύ εύκολο να παίζω μαζί του ερωτικές σκηνές».

Κ.Κ.: «Εμένα η Κάτια, παρόλο που την αγαπώ πολύ, την εκτιμώ απεριόριστα και είμαστε πια αγαπημένοι φίλοι, εξακολουθεί να με καθιστά θεατή της. Κάθομαι και τη χαζεύω και ώρες ώρες μου αποπνέει ένα δέος, που νομίζω πως, αν την αγγίξω, είναι κάτι εύθραυστο που θα διαλυθεί. Στην πραγματικότητα, όμως, η Κάτια είναι πολύ γήινη, αλλά και τόσο συναρπαστική, τόσο γοητευτική, που θες να τη χαζεύεις».

Η Κλαίρη έχει περάσει πάρα πολλά. Μαζί της κι εσείς, που πρόσφατα βιώσατε και τη μεγάλη απώλεια του συντρόφου σας Μάριου Πλωρίτη. Εκείνη είπε «ναι» σε έναν καινούργιο έρωτα, εσείς τι θα κάνατε;

Κ.Δ.: «Δεν μιλάω ποτέ για τόσο ιερά-προσωπικά θέματα. Είμαι ευγνώμων γιατί μου δόθηκε κι έδωσα πολλή αγάπη. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να κάνει αυτό το υπέροχο ταξίδι. Να κλάψει, να γελάσει, να απατήσει, να τον απατήσουν, να μισήσει, να τον μισήσουν, να ζητήσει συγνώμη, να δώσει και να του προσφέρουν αγάπη. Θεωρώ πως κάθε φορά που περνάμε μέσα από τεράστιες δοκιμασίες η ζωή είναι τόσο δυνατή - και το σκέφτομαι αυτό όταν βλέπω μανάδες που έχουν χάσει τα παιδιά τους -, που σε κάνει να προχωρήσεις. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μάχεται και δεν το βάζει κάτω».

Κ.Κ.: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως κοιμάμαι αγκαλιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος, δόξα τον Θεό».

Έχετε κλείσει κάτι τηλεοπτικό;

Κ.Δ.: «Μου έχουν γίνει προτάσεις για τρία σίριαλ σε διαφορετικά κανάλια. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει».

Κ.Κ.: «Συζητάω, αλλά δεν έχω κλείσει ακόμα κάτι τηλεοπτικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σκηνοθετήσω ένα καινούργιο θεατρικό σχήμα που λέγεται ?"υν κάτι", με νέους ηθοποιούς σε νεοελληνικό έργο».

Τι έχετε ζηλέψει στους ήρωες που υποδύεστε στη «Βέρα»;

Κ.Δ.: «Το χιούμορ της Κλαίρης. Αυτό είναι και στοιχείο δικό μου και με έχει βοηθήσει, όπως κι εκείνη άλλωστε, να ξεπεράσω πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Κ.Κ.: «Κάποιες φορές ζηλεύω τον Αντώνη, γιατί έχει γράψει ένα βιβλίο και έχει αποκτήσει παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία κρίση περί γάμου την πέρασα πριν από δύο χρόνια. Τη γυναίκα μου την έχω συναντήσει και ξέρω ποια είναι, αλλά δεν θέλω να παντρευτώ ούτε να κάνω παιδιά. Μου αρκεί αυτή η αγκαλιά».

Φτάνοντας στο τέλος, πώς νιώθετε;

Κ.Δ.: «Την τελευταία μέρα των γυρισμάτων νιώθω συγκινημένη έως δακρύων. Αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένη που έπαιξα στη σειρά. Ήταν ένα σπάνιο δώρο από τον Γιώργο και την Έλενα. Να πω επίσης ένα τεράστιο ?ευχαριστώ? και να στείλω ένα μεγάλο φιλί όχι μόνο στους συναδέλφους μου, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν τη σειρά. Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της επαγγελματικής μου ζωής και μου έδωσε ακόμα μια οικογένεια».

Κ.Κ.: «Νιώθω μια γλυκιά μελαγχολία».

Το καλοκαίρι τι θα κάνετε;

Κ.Δ.: «Θα ήθελα να πάω κάπου, να εξαφανιστώ για καμιά εικοσαριά μέρες, γιατί με περιμένει πολλή δουλειά και στο θέατρο το χειμώνα. Ετοιμάζουμε με τον Αλέξανδρο Ρήγα και τον Δημήτρη Αποστόλου μια μαύρη κωμωδία-έκπληξη!».

Κ.Κ.: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα».

Κλείνοντας, τι ευχή μας δίνετε για τα 800 τεύχη που κλείνουμε πανηγυρικά με αυτήν τη συνέντευξή σας;

Κ.Δ.: «Να γίνουν ατέλειωτα, να είναι πάντα νεανικά και να έχουν θετική ενέργεια».

Κ.Κ.: «Άπειρα τεύχη από καρδιάς».

Μυστικά & αφιερώσεις

Κ.Δ.: «Πιο γρήγορη στο να αποστηθίζει το ρόλο της είναι η Μαριάννα Τουμασάτου, που έχει φωτογραφική μνήμη, και ακολουθεί ο Κώστας Καζάκος».
Κ.Δ.: «Η φράση που λέω συνεχώς στο γύρισμα είναι: Μπράβο βρε».
Κ.Κ.: «Εγώ προτιμώ το όλα καλά». 
Κ.Δ.: «Από το ρόλο μου μια φράση μου έχει μείνει ανεξίτηλη στην καρδιά: Για τη Ρεγγίνα θα έδινα και τη ζωή μου ακόμα».
Κ.Κ.: «Η ζωή είναι μπροστά μας».
Κ.Δ.: «Αφιερώνω στον Κωνσταντίνο το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα did it my way».
Κ.Κ.: «Αφιερώνω στην Κάτια το τραγούδι που λατρεύει, το Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία».