Δημοπρασία για τους άστεγους

29.06.2007
Το φυλαχτό της Σοφίας Αλιμπέρτη, η αγαπημένη μπλούζα της Νίκης Κάρτσωνα και άλλα αντικείμενα επωνύμων από όλους τους χώρους, που ενώθηκαν για έναν καλό σκοπό
Το φυλαχτό της Σοφίας Αλιμπέρτη, η αγαπημένη μπλούζα της Νίκης Κάρτσωνα και άλλα αντικείμενα επωνύμων από όλους τους χώρους, που ενώθηκαν για έναν καλό σκοπό και έδωσαν αγαπημένα αντικείμενά τους για τη «Δημοπρασία Αγάπης», θα βγουν στο σφυρί απόψε στις 8 το βράδυ στο κατάστημα «ΤGΙ FRΙDΑΥ’S» Κεφαλαρίου. Στόχος είναι τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Μερικά από τα αντικείμενα αναμένεται να «χτυπηθούν» από τα πρώτα και, παρόλο που έχουν χαμηλές τιμές εκκίνησης, ουδείς γνωρίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσουν.

Αυτά είναι: Μια Μπάμπουσκα από την προσωπική συλλογή του Γρηγόρη Αρναούτογλου (τιμή εκκίνησης 100 ευρώ), μια κούπα του «Παρά Πέντε» με τις υπογραφές των πρωταγωνιστών της δημοφιλούς σειράς (70 ευρώ), μια μπλούζα με τις υπογραφές των πρωταγωνιστών της ίδιας σειράς (80 ευρώ), ένα αντίγραφο πίνακα του Αλέκου Φασιανού με την υπογραφή του ζωγράφου από τη συλλογή της Χρύσπας (650 ευρώ), ένας πίνακας του ηθοποιού Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, φιλοτεχνημένος από τη Δέσποινα Μοίρου (120 ευρώ), οικογενειακά κειμήλια από την Κωνσταντινούπολη που κληρονόμησε από τη γιαγιά της η Τζέση Παπουτσή ? σταυρός (150 ευρώ), φυλακτό (120 ευρώ) και διάφορα άλλα από 150 ευρώ τιμή εκκίνησης.

Ο κατάλογος είναι πλούσιος σε αντικείμενα, καθώς υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση.

Ανάμεσά τους μανικετόκουμπα από τη συλλογή του βουλευτή Νάσου Αλευρά, η εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και το φυλακτό που φορούσε στην παιδική της ηλικία η Σοφία Αλιμπέρτη, μπλούζες με υπογραφές αθλητών, ένα άρωμα πάθους από τη Μάρα Μεϊμαρίδη, ένα από τα αγαπημένα πουκάμισα της Παναγιώτας Βλαντή κ.ά.