Χτίζουν παρεκκλήσι για την κορούλα τους

03.07.2007
Την πιο τυχερή μέρα του χρόνου, την 7η Ιουλίου, που έκανε χιλιάδες επώνυμα ζευγάρια ανά τον κόσμο να τρέξουν για να κλείσουν εκκλησία για το γάμο τους, επέλεξε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η σύζυγός του Ιωάννα Λίλλη για να βαφτίσουν τη μονάκριβη κόρη τους Μαρία.

Για τους εξειδικευμένους αριθμολόγους τα τρία εφτάρια της ημερομηνίας 07.07.07 αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό, που συμβολίζει τη σταθερότητα. Αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που προνοητικοί και προληπτικοί, όπως είναι τόσο η Ιωάννα όσο και ο Θοδωρής, άρχισαν να σχεδιάζουν την ημέρα εκείνη, οπότε και θα δουν την κορούλα τους να βουτάει στην κολυμπήθρα.

Σύμφωνα με όσα μας είπε άνθρωπος πολύ κοντινός στο αγαπημένο ζευγάρι, ανάμεσα στις πρώτες σκέψεις τους ήταν να τελέσουν το μυστήριο σε ένα παρεκκλήσι που θα έχτιζαν μέσα στο κτήμα του υπέροχου σπιτικού τους στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες ξεκίνησαν, αλλά έβλεπαν την ημερομηνία παράδοσης να παρατείνεται μέρα με την ημέρα. Αποτέλεσμα; Να βλέπουν ότι δεν προλαβαίνουν τη συγκεκριμένη γουρλίδικη ημερομηνία. Το θετικό, όμως, είναι ότι βρήκαν ένα άλλο εκκλησάκι, στο οποίο τελικά θα γίνει η βάφτιση. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκεται θα εξασφαλίσει στο διάσημο ζευγάρι ότι δεν θα γίνει ο συνηθισμένος «πόλεμος» των δημοσιογράφων και των φωτογράφων για το ποιος θα πετύχει το καλύτερο πλάνο. «Θέλουν να κρατήσουν», μας είπε φίλος της Ιωάννας, «τον πολύ πριβέ χαρακτήρα του μυστηρίου, όπως άλλωστε και στο γάμο τους». Η λίστα των καλεσμένων θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και σαφώς μακριά από τα φώτα των δημοσιογράφων. Γι’ αυτό, άλλωστε, και μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει ακόμη γνωστό ποιοι θα είναι οι νονοί.

Όσο για το ιδιωτικό εκκλησάκι, απ’ ό,τι μαθαίνουμε συνεχίζονται οι εργασίες, έτσι ώστε τον Δεκαπενταύγουστο, στην πρώτη ονομαστική εορτή της κορούλας τους, να είναι πανέτοιμο. Άλλωστε, θα είναι αφιερωμένο στο όνομα της Παναγίας.

Όσοι γνωρίζουν από κοντά τη μικρή Μαρία λένε ότι μοιάζει περισσότερο στον πατέρα της. «Είναι πολύ γλυκό και όμορφο μωράκι. Είναι εκπληκτικό, γιατί έχει πάρει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα χρώματα του Θοδωρή. Από την Ιωάννα έχει κληρονομήσει, βέβαια, την καλοσχηματισμένη μυτούλα», μας αποκάλυψε στενός φίλος του ζευγαριού. Η Ιωάννα, πάντως, ως υπερπροστατευτική μητέρα δεν αφήνει από την αγκαλιά της το μωρό ούτε στιγμή.