Ερρίκος Πετιλόν: "Ο άντρας ο σωστός κλαίει"!

26.06.2007
Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της Χριστίνας Λαμπίρη και σίγουρα έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Η τηλεοπτική του παρουσία έφερε αντρικό άρωμα στην καθαρόαιμη γυναικεία μεσημεριανή ζώνη

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη




Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της Χριστίνας Λαμπίρη και σίγουρα έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Η τηλεοπτική του παρουσία έφερε αντρικό άρωμα στην καθαρόαιμη γυναικεία μεσημεριανή ζώνη, κέρδισε εύκολα και τα πιο δύσπιστα γυναικεία βλέμματα και συνεχίζει προετοιμαζόμενος για την παρουσίαση των λαμπερών Playmate 2007 στις 26 Ιουνίου. Ο Ερρίκος είναι εδώ και μας αποκαλύπτει τι εκπομπή θα ήθελε να παρουσιάσει!

Πώς έτυχε να συνεργαστείτε με τη Χριστίνα Λαμπίρη;

«Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη που είχα δώσει στην εκπομπή της Χριστίνας με αφορμή μία από τις επιχειρήσεις μου στον Πειραιά, το σαλόνι ομορφιάς. Με κάλεσαν μια μέρα στο στούντιο μετά τη συνέντευξη για να σχολιάσουμε αυτά που βλέπουμε και είδαμε ότι κολλούσε η χημεία μας. Έριξα την πρόταση στη Χριστίνα να πηγαίνω στο στούντιο και να κάνουμε περισσότερη τηλεοπτική παρέα».

Πριν γνωριστείτε τι γνώμη είχες για εκείνη;

«Την ίδια ακριβώς. Γνωριζόμασταν από πριν και τη θεωρώ ακόμη και σήμερα από τα πιο συνεργάσιμα και ταλαντούχα πλάσματα στην ελληνική τηλεόραση».

Φέτος διανύετε το δεύτερο χρόνο στο «Super Star» με τη Χριστίνα Λαμπίρη. Θα συνεχίσετε και του χρόνου;

«Προς το παρόν είναι όλα πολύ ρευστά. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είμαι και του χρόνου, ναι, αλλά τα πάντα είναι ρευστά. Θα ξέρουμε σίγουρα σε ένα μήνα περίπου».

Θα συνεργαζόσουν με την Τατιάνα Στεφανίδου ή την Άννα Δρούζα, που «παίζουν» περίπου στην ίδια ζώνη με το «Super Star»;

«Δεν θα το έκανα ποτέ να παίξω τηλεοπτικά σε ακριβώς αντίπαλη εκπομπή από τη Χριστίνα. Δεν θα είχα λόγο να το κάνω. Πιθανόν η αμοιβή να ήταν ένας λόγος για μερικούς, για μένα όμως όχι, γιατί πάνω απ όλα έχω κάποιες αρχές που δεν θέλω να παρακούω. Δεν θα το έκανα αν μου πρόσφεραν την ίδια θέση που έχω και σήμερα στο Super Star. Θα το σκεφτόμουν σοβαρά αν μου έλεγαν να κάνω κάτι τελείως δικό μου».

Θυμάσαι κάποια στιγμή που να ένιωσες άσχημα στην εκπομπή με κάποια είδηση που δεν σε έκανε να νιώθεις και πολύ άνετα;

«Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μία από όλες αυτές τις εκπομπές. Θα έλεγα, πάντως, ότι ειδικά φέτος ένιωσα άσχημα και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ από λυπηρά γεγονότα και ειδήσεις που αφορούσαν θανάτους και κηδείες. Πέρυσι ένιωθα περισσότερο άβολα, αφού συν τοις άλλοις προσπαθούσα να εγκλιματιστώ στην εκπομπή και στη θεματολογία της».

Όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετέχεις στο «Super Star», φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι δεν θα σου ταίριαζε πολύ το κουτσομπολιό;

«Δεν σου κρύβω ότι ένιωσα εκτός στρατοπέδου μου και εκτός γηπέδου μου στις πρώτες εκπομπές. Είχα μια δυσκολία και γι αυτό ήμουν κάπως αποστασιοποιημένος από μερικά θέματα. Ένιωσα κάποιες στιγμές ότι δεν μου πολυταιριάζει. Εξάλλου, το κουτσομπολιό είναι περισσότερο γυναικείο άθλημα. Πώς να κολλήσω εγώ σ' αυτό; Γενικά και στην προσωπική μου ζωή δεν είμαι καθόλου κουτσομπόλης. Και φυσικά ούτε και η Χριστίνα είναι. Οι προβληματισμοί μου αυτοί ξεπεράστηκαν όμως, αφού σταδιακά υπήρχε και μια μετακίνηση της θεματολογίας στο σχολιασμό και όχι στον κιτρινισμό. Τα κουτσομπολιά, πάντως, βλέπουμε να παίζουν ακόμη και σε υποτίθεται σοβαρές εκπομπές λόγου. Εμείς και φέτος περιοριζόμαστε σε έναν ευγενικό σχολιασμό. Δεν δημιουργούμε σκάνδαλα, προσπαθούμε απλώς να τα σχολιάσουμε».

Η δική μου εκπομπή

Είσαι έτοιμος να κάνεις κάτι δικό σου στην τηλεόραση;

«Φυσικά κι έχω νιώσει ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι δικό μου».

Τι είδους εκπομπή θα σου άρεσε να παρουσιάζεις;

«Θα ήθελα να αναλάμβανα μια εβδομαδιαία εκπομπή που θα ήταν παιχνίδι με διαγωνισμούς πάνω σε διάφορα extreme sports με ζωντανό κοινό και πολλά εξωτερικά γυρίσματα».

Τι δεν θα έκανες ποτέ στην τηλεόραση όσα λεφτά και αν σου έδιναν;

«Δεν θα έκανα πράγματα που εκ των προτέρων ξέρω ότι δεν μου πηγαίνουν. Δεν μπορώ δηλαδή να κάνω πρωινή εκπομπή. Γιατί απλώς δεν πιστεύω ότι έχω το ταλέντο και αυτό που απαιτεί η ζώνη αυτή. Τα πρωινά μαγκαζίνο νομίζω ότι δεν μου πολυπηγαίνουν».

Παρακολουθείς την Αννίτα Πάνια στην τηλεόραση;

«Φυσικά και την παρακολουθώ. Δεν ανέχομαι να διαγράφουν έτσι εκπομπές, αφού και άλλες δήθεν σοβαρές και ενημερωτικές εκπομπές έχουν ταλέντα χειρότερα από αυτά που βγάζει η Αννίτα. Νιώθω ότι κάποιοι κρίνουν άδικα και μάλλον περισσότερο αυστηρά από όσο πρέπει. Δεν θα μπορούσα να δεχθώ κάποιον να λέει όχι κατηγορηματικό στην κ. Πάνια. Για να είναι τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή της τηλεόρασης, πάει να πει ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Σαν παρουσιάστρια εμένα μου αρέσει».

Κορυφή η Καγιά!

Υπάρχουν στιγμές που αναπολείς τα χρόνια του μόντελινγκ;

«Κατηγορηματικά θα σας πω όχι. Πιστεύω ότι το μόντελινγκ ως επάγγελμα είναι πολύ πιο ευχάριστο σε νεαρότερες ηλικίες. Δεν μπορεί να γεμίσει και να σου δώσει ευτυχία όταν έχεις μεγαλώσει και θέλεις να κάνεις άλλα πράγματα στη ζωή σου».

Ποια θεωρείς την ομορφότερη Ελληνίδα παρουσιάστρια αυτήν τη στιγμή;

«Για μένα η Βίκυ Καγιά είναι η κορυφή αυτήν τη στιγμή στην ελληνική TV. Και σε επίπεδο παρουσίας, αλλά και ως άνθρωπος, επειδή τη γνωρίζω. Είναι από τις γυναίκες που σου αρέσει που υπάρχουν στο γυαλί. Και μακάρι να την αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο».

Νιώθεις κάποιες φορές ότι χρωστάς ένα «ευχαριστώ» σε μερικούς ανθρώπους της TV και, αν ναι, σε ποιους;

«Όχι, δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Εγώ τον Θεό ευχαριστώ και ευγνωμονώ για όσα μου έχει προσφέρει στη ζωή και σε όσα προβλήματα με έχει βοηθήσει. Δεν είμαι θρήσκος, αλλά πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη, στην οποία πρέπει να είμαστε πιστοί. Παρ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια θα ήταν αδικία αν δεν ανέφερα ότι με έχουν βοηθήσει, όσον αφορά στα τηλεοπτικά, υψηλά στελέχη του Star και βέβαια η Χριστίνα Λαμπίρη».

Δεν ζηλεύει η σύζυγός μου

Σε λίγες μέρες θα σε δούμε να παρουσιάζεις το διαγωνισμό Playmate 2007. Δεν θα σε ρωτήσω πώς αισθάνεσαι που θα βρεθείς ανάμεσα σε τόσο ωραίες γυναίκες

«Θα ήμουν τρελός αν δεν σου έλεγα ότι νιώθω περίφημα!»

Η σύζυγός σου ζηλεύει που λόγω επαγγέλματος συναναστρέφεσαι με σέξι γυναίκες;

«Όχι, έτσι μου λέει τουλάχιστον! (Γέλια.) Σοβαρά, τώρα, νομίζω ότι για να έχεις σχέση με κάποιον από το χώρο της τηλεόρασης πρέπει να έχεις σκεφθεί ότι μπορεί να συνεργάζεται με ωραίες γυναίκες και αυτό είναι όλο. Είναι τα δικαιώματα που δίνει ο καθένας. Μπορεί να μην είσαι ανάμεσα σε 12, αλλά σε 100 κοπέλες και πάλι να μη συμβαίνει τίποτε».

Η εμφάνισή σου δεν αφήνει καθόλου ασυγκίνητες τις γυναίκες. Τα χρόνια που είσαι παντρεμένος οι θηλυκές παρουσίες γύρω σου εξακολουθούν να σε φλερτάρουν με τον ίδιο τρόπο όπως παλιότερα;

«Πιστεύω ότι όλοι μας δεχόμαστε καθημερινά το φλερτ. Όλοι έχουμε δεχθεί μια ματιά, ένα βλέμμα με σεβασμό, με ευγένεια. Δεν χρειάζεται να είναι όλο αυτό χυδαίο. Φυσικά, λοιπόν, κι έχω δεχθεί, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το πάνω χέρι το έχεις όταν δεν δίνεις κανένα δικαίωμα για κάτι παραπάνω».

Ποιο είναι το μυστικό μιας πετυχημένης σχέσης και ενός ευτυχισμένου γάμου;

«Υποθέτω ότι η πιο μαγική συνταγή για μια πολύ πετυχημένη σχέση είναι πάνω απ όλα η χημεία που υπάρχει μεταξύ των δύο συντρόφων, η ειλικρίνεια και, βέβαια, η επικοινωνία».

Κάποιοι λένε ότι οι άντρες δεν κλαίνε. Ισχύει αυτό;

«Ο άντρας για μένα κλαίει, αλλά πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια. Μακριά από υπερβολές. Οι άντρες φυσικά και πρέπει να κλαίνε, αφού μέσα από αυτό ανακαλύπτουν και εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους».

Το άλλο του μισό
1. Η μεγαλύτερη κατάχρηση που έχω κάνει είναι «Τα εξαντλητικά ξενύχτια».
2. Δεν μετανιώνω για «Τη ζωή που έκανα έως σήμερα».
3. To μεγαλύτερο απραγματοποίητο όνειρό μου είναι «Να βάλω κάποια τάξη στα επαγγελματικά μου και να μην έχω ανοιχτά τόσα μέτωπα όσα έχω σήμερα».
4. Μικρός ήθελα να γίνω «Ο Χιου Χέφνερ!»
5. Η απιστία σε μια σχέση, σε μια συμβίωση ξεκινά «Όταν δεν λες αυτά ακριβώς που νιώθεις στη σύντροφό σου».