Κοστούμια με αύρα

07.06.2007
Τη Δευτέρα 14 Μαϊου έγιναν στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της έκθεσης θεατρικών κοστουμιών στο ξενοδοχείο «Les Lazaristes» σε συνεργασία με το «Σπίτι του ηθοποιού».

Τη Δευτέρα 14 Μαϊου έγιναν στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της έκθεσης θεατρικών κοστουμιών στο ξενοδοχείο «Les Lazaristes» σε συνεργασία με το «Σπίτι του ηθοποιού». Η έκθεση που ονομάζεται «Les Lazaristes? on stage» θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2008 και περιλαμβάνει πάνω από 20 θεατρικά κοστούμια και αντικείμενα φορτισμένα με την αύρα ανθρώπων-θρύλων του ελληνικού θεάτρου. Η Αλίκη, η Μελίνα, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Αλέκος Αλεξανδράκης και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί «ζωντανεύουν» μέσα από τα κοστούμια και τα αντικείμενα των παραστάσεών τους.

Προγράμματα θεατρικών παραστάσεων, φωτογραφικό υλικό, γνήσια αυτόγραφα, καπέλα, τσαντάκια, χτενάκια, καρφίτσες, κολιέ, βραχιόλια και κορδέλες. Όλα αυτά που χρησιμοποιούσαν οι μεγάλοι «δάσκαλοι» του παρελθόντος, οι οποίοι μας έμαθαν με τη διδασκαλία και την ερμηνεία τους τι είναι θέατρο. Στις 31 Ιανουαρίου του 2008, οπότε θα κλείσει η έκθεση με πανηγυρική εκδήλωση, θα σπάσει και ο κουμπαράς της και όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού». Σ.Γ.