"Με βοήθησε ο Θεός και όλα πήγαν καλά"

22.10.2009
Υπήρξαν δύο από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς που διανύουμε... Ο Περικλής και η Κατερίνα Παναγοπούλου βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα έπειτα από την απαγωγή του επιχειρηματία, αλλά κατάφεραν με το πείσμα, την αγάπη και την υπομονή τους να προσπεράσουν αυτή τη μεγάλη περιπέτεια και να επανέλθουν με όσο το δυνατόν λιγότερα τραύματα στην καθημερινότητά τους.

Υπήρξαν δύο από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς που διανύουμε... Ο Περικλής και η Κατερίνα Παναγοπούλου βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα έπειτα από την απαγωγή του επιχειρηματία, αλλά κατάφεραν με το πείσμα, την αγάπη και την υπομονή τους να προσπεράσουν αυτή τη μεγάλη περιπέτεια και να επανέλθουν με όσο το δυνατόν λιγότερα τραύματα στην καθημερινότητά τους.

Συναντήσαμε το ζευγάρι πριν από λίγες ημέρες σε ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά στέκια του Κολωνακίου? Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ όταν το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού jet set κάθισε δίπλα μας. Χαμηλών τόνων, χαμογελαστοί, απόλυτα διακριτικοί και ευγενείς, μιλούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα με οποιονδήποτε τους πλησίαζε για να τους πει μια ζεστή κουβέντα.

«Δεν βγαίνουμε συχνά... Κινούμαστε μακριά από την περιοχή, αλλά αυτό είναι το αγαπημένο μας μέρος», ομολογούσαν σε φίλους και γνωστούς τους που πέρασαν από το τραπέζι τους για να τους χαιρετήσουν. Έχοντας την τύχη να καθόμαστε στο διπλανό τραπέζι, πήραμε το θάρρος να συστηθούμε, τονίζοντας φυσικά ότι είμαστε δημοσιογράφοι. Η απάντηση της κυρίας Παναγοπούλου ήταν αφοπλιστική: «Με τη δική σας συμπαράσταση πετύχαμε»!

«Με βοήθησε ο Θεός και όλα πήγαν καλά. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να μην τον πειράξουν. Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο, ούτε καν αν κινδυνεύω εγώ, παρά μόνο να είναι καλά εκείνος! Είναι χαρισματικός άνθρωπος. Ήξερα ότι θα κέρδιζε τους απαγωγείς, αν ήταν άνθρωποι. Δεν λέω αν είχαν ηθική ή όχι. Δεν ήταν θέμα ηθικής Φτωχά παιδιά ήταν», μας είπε με πολλή συγκίνηση η κυρία Παναγοπούλου μιλώντας μας για τις δύσκολες ημέρες της απαγωγής του συζύγου της και κατάφερε με την απλότητα και την ειλικρίνειά της να μας κερδίσει από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Όταν, τέλος, της ανέφερα ότι στάθηκε πολύ δυνατή και θαρραλέα σε μια τόσο δύσκολη περίσταση, που διακινδύνευε επί της ουσίας ακόμα και τη ζωή της, μου απάντησε: «Κι εσείς αν αγαπούσατε έναν άνθρωπο το ίδιο θα κάνατε. Είμαστε πολύ αγαπημένοι»!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ