Θέλω να πάω στα παιδιά μου!

21.10.2009
Αυτή είναι η φράση που βγαίνει συνεχώς από τα χείλη της μητέρας του Νίκου Σεργιανόπουλου, κυρίας Νικολέτας, μετά και το χαμό της κόρης της, Έφης Παπαθεοδώρου.

Αυτή είναι η φράση που βγαίνει συνεχώς από τα χείλη της μητέρας του Νίκου Σεργιανόπουλου, κυρίας Νικολέτας, μετά και το χαμό της κόρης της, Έφης Παπαθεοδώρου.

Η μοίρα χτύπησε αλύπητα την 81 ετών γυναίκα, που αφιέρωσε όλη τη ζωή της στο μεγάλωμα των δύο της παιδιών, για τα οποία μέχρι χθες καμάρωνε και μέσα σε ένα χρόνο τα έχασε και τα δύο. Μετά και το χαμό της κόρης της, Έφης, που ήταν το στήριγμά της ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Νίκου, η ήδη κλονισμένη υγεία της ηλικιωμένης γυναίκας έχει επιδεινωθεί. Το δράμα της κυρίας Νικολέτας δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο κανέναν.

Συγγενείς και φίλοι που βρίσκονται στο πλευρό της μιλάνε για τραγικές στιγμές. «Δεν μπορεί να αντέξει κι αυτό το χτύπημα. Πρώτα χάνει το καμάρι της, το μοναχογιό της, που μπορεί να ζούσε μακριά, αλλά μέχρι τότε τον είχε ως στήριγμα ? ο Νίκος είχε φροντίσει να μη λείπει τίποτα από τη μητέρα του. Ένα χρόνο μετά χάνει και την κόρη της, αυτή που βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της και δεν την άφησε στιγμή, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του αδερφού της».

Η Έφη Παπαθεοδώρου έδινε εδώ και χρόνια μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό της όλη την οικογένεια. Η δολοφονία του αδερφού της, όμως, την τσάκισε, λένε όσοι την ξέρουν. Η μητέρα της προσευχόταν μέρα νύχτα για να σωθεί το παιδί της και ούτε μια στιγμή δεν είχε πιστέψει ότι μπορεί να την έχανε.

«Αφήστε με να πενθήσω»
Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, Χρήστος Παπαθεοδώρου, που βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της αγαπημένης του Έφης. Πνιγμένος στον πόνο του και χωρίς να χάνει την αξιοπρέπειά του, μένει μακριά από τις κάμερες ζητώντας να τον αφήσουν να πενθήσει τη γυναίκα που ήταν όλη του η ζωή, όπως έχει πει ο ίδιος. Κοντά του και τα τρία τους παιδιά, ο Θόδωρος, ο Γιώργος και η Άννα. Τα ανίψια για τα οποία ήταν περήφανος και ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Ο κ. Παπαθεοδώρου τον τελευταίο καιρό βρισκόταν μεταξύ Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου, και Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο η σύζυγός του. Η ιστορία της οικογένειας έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Δράμας αλλά και όλης της χώρας. Η κυρία Νικολέτα μετά το θάνατο του συζύγου της μεγάλωσε μόνης της τα δύο παιδιά. Ίσως γι’ αυτό και ήταν τόσο κοντά το ένα στο άλλο. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι η Έφη δεν άντεξε μακριά από τον αδερφό της. Όλοι στη Δράμα μιλάνε για μια αξιοπρεπή και καλή οικογένεια.

Αλέξανδρος Ρήγας: «Ο Νίκος αγωνιούσε για την αδερφή του»
Για το φίλο, τον άριστο συνεργάτη, το γλυκύτατο άνθρωπο, που, όχι μόνο αγαπούσε, αλλά και εκτιμούσε έκανε λόγο στην κατάθεσή του στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος Αλέξανδρος Ρήγας.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σχέση του με τον Νίκο Σεργιανόπουλο είπε ότι από το 1997 έως το 2002 ημισυγκατοικούσε με το θύμα.

«Γνώριζα πολλά χρόνια τον Νίκο. Μόνο την καλή του πλευρά ξέρω. Εμένα μέχρι το 2002, που σταμάτησε η συνεργασία μας και μοιραία και η φιλία μας, δεν μου είχε δώσει την εικόνα του οξύθυμου και του ανθρώπου που προσβάλλει τους άλλους. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός φίλος για όλους μας και σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους ένας ευγενικός, γλυκύτατος άνθρωπος, που τον εκτιμούσα πάρα πολύ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συναντήσεις που είχε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο μετά την περιπέτειά του με τα ναρκωτικά, υποστήριξε: «Εγώ ως παλιός φίλος θεώρησα καθήκον μου να τρέξω να τον βοηθήσω, όταν έμαθα ότι τον συνέλαβαν για ναρκωτικά. Εκείνες τις μέρες μοιράστηκα μαζί του την αγωνία που είχε για να μην προφυλακιστεί. Όταν αφέθηκε ελεύθερος και συναντηθήκαμε δυο τρεις φορές, το μόνο πράγμα που τον απασχολούσε ήταν να μην πάει φυλακή».

Τέλος, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δέκα μέρες πριν από τη δολοφονία του του είχε στείλει ένα γραπτό μήνυμα ζητώντας του, αν μπορούσε, να βοηθήσει την αδερφή του Έφη σε ένα προσωπικό πρόβλημα που είχε. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του.