Φτωχή πλην τίμια Ντονατέλα!

17.05.2007
Ο Τζιάνι Βερσάτσε χάραξε όσο λίγοι το δρόμο του glamour, με δημιουργίες που έκαναν στην κυριολεξία διάσημες όσες τις φόρεσαν (Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ) με μοναδική εξαίρεση την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Τζιάνι Βερσάτσε χάραξε όσο λίγοι το δρόμο του glamour, με δημιουργίες που έκαναν στην κυριολεξία διάσημες όσες τις φόρεσαν (Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ) με μοναδική εξαίρεση την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Άξια διάδοχός του ανακηρύχτηκε στη διάρκεια του χρόνου η αδελφή του Ντονατέλα, προσθέτοντας μια ροκ νότα στο στυλ των κολεξιόν της και πάντα στη φιλοσοφία του sexy glam. Η Ντονατέλα, που είχε ασχοληθεί όσο ζούσε ο Τζιάνι με το σχεδιασμό πλεκτών ενώ σπούδαζε λογοτεχνία στη Φλωρεντία, βρέθηκε ξαφνικά το 1997 στο τιμόνι μιας αυτοκρατορίας που έπρεπε να διατηρήσει στην κορυφή, με πολλούς να αμφισβητούν τις δυνατότητές της. Πιο φανταχτερές στην αρχή και περισσότερο κομψές στη συνέχεια, οι δημιουργίες της θεωρούνται από τις πιο σέξι της διεθνούς μόδας, ιδανικές για εκείνες που επιδιώκουν να τραβούν την προσοχή στις κοσμικές δεξιώσεις και τα φλας των παπαράτσι της showbiz. Μερικές μόνο από τις διάσημες πελάτισσες του οίκου είναι οι Μαντόνα, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζένιφερ Άνιστον, Κέιτ Χάντσον, Κριστίνα Αγκιλέρα, Εύα Χερτζίκοβα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η Ντονατέλα είναι στην κορυφή του οίκου Βερσάτσε, δεν σημαίνει ότι είναι και στην κορυφή των ποσοστών της στην επιχείρηση, αφού έχει μόλις το 20%, με την κόρη της Αλέγκρα να έχει το 45% και τον αδελφό της Σάντο το υπόλοιπο 35%! Αυτές ήταν οι βουλές του ιδρυτή του οίκου και η οικογένεια τις σεβάστηκε απολύτως, δίνοντας μάχη για να διατηρήσει το όνομα Versace στην κορυφή.