Καυτό φιλί

11.05.2007
Μπουρλότο, που έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά! Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, βέβαια, δεν έχει γνώση ούτε των υποκριτικών ικανοτήτων που είχε η μεγάλη ηθοποιός μας

Μπουρλότο, που έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά! Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, βέβαια, δεν έχει γνώση ούτε των υποκριτικών ικανοτήτων που είχε η μεγάλη ηθοποιός μας, αλλά ούτε φυσικά και της ελληνικής ταινίας στην οποία «ξεστόμισε» την κλασική αυτή ατάκα.

Ο Γκιρ, όμως, έβαλε μπουρλότο στην καριέρα της Σίλφα Σέτι, της Ινδής πρωταγωνίστριας του βρετανικού «Βig Βrother» και σταρ του Bollywood με την κίνησή του να τη φιλήσει σε δημόσιο χώρο επί ινδικού εδάφους. Μια ενέργεια που προκάλεσε την οργή των φανατικών θρησκευτικών φονταμενταλιστών και των χίντου. Οι τελευταίοι, που δεν αποδέχονται τέτοιες εκδηλώσεις, αφού είναι αντίθετες με τα θρησκευτικά τους πιστεύω, έβαλαν φωτιά σε αφίσες της Ινδής ηθοποιού και απείλησαν θεούς και δαίμονες, ζητώντας άμεσα την αποπομπή του Γκιρ από τη χώρα. Το «καυτό» φιλί του Γκιρ στη Σέτι δόθηκε στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης στο Νέο Δελχί για την καταπολέμηση του AIDS, η οποία απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στους οδηγούς φορτηγών.

Ο 57χρονος ηθοποιός, λοιπόν, στο τέλος της εκδήλωσης προτίμησε να σφιχταγκαλιάσει τη Σέτι και να της δώσει ένα θερμό φιλί στο μάγουλο, αντί για το χειροφίλημα που προβλέπεται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σε περιπτώσεις όπου το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο. Η κίνησή του αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και οι αντιδράσεις δεν καταλάγιασαν ούτε και όταν η Ινδή ηθοποιός προσπάθησε να μπαλώσει την κατάσταση, υποστηρίζοντας πως περισσότερη ζημιά έγινε με την υπερβολική προβολή της σκηνής από τα media. Η καριέρα τώρα της Ινδής ηθοποιού ενδεχομένως να βρεθεί σε κρίση, καθώς οι φανατικοί στην Ινδία δεν ξεχνούν εύκολα, ενώ και οι ταινίες του Γκιρ πιθανότατα θα βρεθούν στο στόχαστρο των πιστών.