Στυλ για golf

10.05.2007
Είναι τυχαίο που τώρα τελευταία επικρατεί πανικός στην Κρήτη σχετικά με τα μεγαλεπήβολα projects κατασκευής γηπέδων γκολφ στην περιοχή του Φοινικοδάσους του Βάι; Όχι φυσικά, αφού οι διεθνείς τάσεις του υψηλής ποιότητας τουρισμού το επιτάσσουν.

Είναι τυχαίο που τώρα τελευταία επικρατεί πανικός στην Κρήτη σχετικά με τα μεγαλεπήβολα projects κατασκευής γηπέδων γκολφ στην περιοχή του Φοινικοδάσους του Βάι; Όχι φυσικά, αφού οι διεθνείς τάσεις του υψηλής ποιότητας τουρισμού το επιτάσσουν. Εκατομμύρια τουρίστες υψηλού εισοδήματος δεν έρχονται στη χώρα μας επειδή τα γήπεδα του γκολφ που διαθέτουμε είναι λίγα και συγκεκριμένα μόνο 6 από τα 30.000 που υπάρχουν ανά τον κόσμο.

Εγώ προσωπικά δεν παίζω, όμως θαυμάζω εκείνους που με πολύ στυλ και κομψό look παίζουν στα δάχτυλα το πρωτοκλασάτο άθλημα, όπως η αρχισυντάκτριά μας Κατιάνα Ματζαρίδου. Είναι αναμφισβήτητα ένα ακριβό σπορ για στυλάτους jet setters, όπως ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, που έπαιζε στο γήπεδο του γκολφ της Γλυφάδας και στην Κέρκυρα. Γνωστός για τις επιδόσεις του είναι και ο Σάκης Ρουβάς.

Ο πρόεδρος της Aegean Θοδωρής Βασιλάκης, φανατικός του σπορ, ανέλαβε πέρυσι την πρωτοβουλία για το διεθνές τουρνουά γκολφ στην Κρήτη, στο οποίο παραβρέθηκαν οι φαν του αθλήματος, αδελφοί επιχειρηματίες Σπύρος και Γιώργος Κοκκοτός, ο ολυμπιονίκης Λεωνίδας Κόκκας και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος. Γνωστός φαν του σπορ είναι και ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ