Η Τατιάνα Στεφανίδου είναι η καλή μας νεράιδα

16.05.2007
Η πικρία του ξεχασμένου Μπάρκουλη και η αντίδραση της δημοσιογράφου

Η σύζυγος του πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ Ανδρέα Μπάρκουλη, πάντα στο πλευρό του ταλαιπωρημένου και άρρωστου συντρόφου της, μιλάει αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ για τις δύσκολες στιγμές που περνούν αλλά και για μια καλή νεράιδα που τους φώτισε τη ζωή, την Τατιάνα Στεφανίδου. Ας την αφήσουμε, όμως, να μας τα πει η ίδια.

Μαρία, επέλεξες να μιλήσεις για το θέμα του συζύγου σου Ανδρέα Μπάρκουλη σε πρόσφατη εκπομπή του Γιώργου Αυτιά;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάω, γιατί είναι και λίγο μίζερο και δεν έχει κανένα νόημα να βγαίνω και να φωνάζω μόνη μου. Βγήκα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, γιατί υπήρχαν επίσημοι φορείς και δεσμεύτηκαν μπροστά σε όλο τον κόσμο ότι επιτέλους κάτι θα προχωρήσει για το θέμα του Ανδρέα».

Αντέδρασες όταν αναφέρθηκαν στον Κούρκουλο ως τον «τελευταίο ζεν πρεμιέ». Ο ίδιος ο Μπάρκουλης πώς αισθάνθηκε;

«Ήταν κάτι που με πείραξε πολύ και στεναχώρησε και τον Ανδρέα βαθύτατα. Και δεν έχει να κάνει με ανταγωνισμό. Κάθε άλλο. Ο Κούρκουλος υπήρξε από τους σπουδαιότερους ανθρώπους, αλλά όχι ο τελευταίος ζεν πρεμιέ! Στο κάτω κάτω το κορίτσια, ο Μπάρκουλης έχει μείνει στην Ιστορία».

Δημοσιοποίησες για πρώτη φορά τη βοήθεια της Τατιάνας στην οικογένειά σας. Τι αντίδραση υπήρξε από τη μεριά της;

«Ναι, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: Ό,τι κάνω το κάνω γιατί το θέλω και γιατί αγαπάω τόσο τον Ανδρέα Μπάρκουλη, για όλα όσα έχει προσφέρει και προσφέρει ακόμα, όσο κι εσένα με το παιδί από τότε που σας γνώρισα. Το κάνω επειδή το θέλω και όχι για προβολή. Και πράγματι, η Τατιάνα ποτέ δεν μας πίεσε και ούτε ζήτησε να της πούμε ευχαριστώ. Εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω δημόσια. Η Τατιάνα μάς αγαπάει όλους και ο γιος μας, ο μικρός Νικόλας, τη λατρεύει τόσο, που τη φωνάζει νονά».

Παρενέβη και η Άννα Φόνσου για τις τιμητικές συντάξεις.

«Η αλήθεια είναι ότι η Άννα έχει τρέξει πολύ. Έχει φιλήσει κατουρημένες ποδιές, αλλά δεν εισακούεται πουθενά. Είναι ντροπή ένα κράτος να μην μπορεί να φροντίσει ηθοποιούς που έχουν συνεισφέρει τόσο πολύ στην τέχνη. Άντε να χουν μείνει 10-15 από τους παλιούς!».

Πρέπει να γίνονται τιμητικές εκδηλώσεις για τις παλιές δόξες;

«Μα γίνονται. Έκανε και ο Γιάννης Δαλιανίδης μία, πέρυσι το καλοκαίρι, και προβλήθηκε από μεσημεριανές εκπομπές. Βραβεύτηκε ο Βοσκόπουλος, ο Ντούζος και δεν θυμάμαι ποιοι άλλοι, αλλά δεν φώναξε τον Ανδρέα Μπάρκουλη! Ήταν κάτι που πίκρανε πολύ τον Ανδρέα, αλλά κι εμένα. Ακόμα και να μην μπορούσε να πάει μόνος του, θα τον πήγαινα με το αναπηρικό καροτσάκι αν ήταν να τον τιμήσουν!».

Και για σένα;

«Δεν θέλω τίποτα εγώ. Μου κάνει εντύπωση, όμως, που δεν βρέθηκε κανένας να ρωτήσει τον Δαλιανίδη: Συγγνώμη, ο Μπάρκουλης πού είναι;. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Αν όλοι αυτοί είχαν κάνει καριέρα στο εξωτερικό, θα ήταν πάμπλουτοι και θα τους είχαν στα όπα όπα και όχι με συντάξεις πείνας!».

Στέλλα Γεωργίου