Η πρώτη μου φορά...

09.05.2007
Για πολλούς η πρώτη φορά είναι επεισοδιακή. Για τις ακόλουθες περιπτώσεις, όμως, των πιο διάσημων γυναικών της ελληνικής τηλεόρασης αποτέλεσε έκπληξη μεγατόνων, αφού για αλλού ξεκίνησαν και αλλού βρέθηκαν!

Μαρία Μπακοδήμου: Από ηθοποιός παρουσιάστρια

ΤΟΤΕ:
Πριν από λίγα χρόνια ποιος θα περίμενε ότι η νεαρή Μαρία από το Μεσολόγγι, που έβλεπε το όνειρό της να υλοποιείται όταν γραφόταν στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και περνούσε και από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ότι θα έφτανε σήμερα να είναι η γνωστή σε όλους μας Μαρία. Η πρώτη της δουλειά ήρθε από το ραδιόφωνο στις αρχές της δεκαετίας του 90, ενώ συνέχισε γράφοντας τη δική της στήλη σε αντρικό περιοδικό, στο οποίο μέσα σε μικρό διάστημα αναρριχήθηκε στη θέση της αρχισυντάκτριας και λίγο αργότερα της διευθύντριας σύνταξης. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και την πρώτη της επαφή με το τηλεοπτικό γυαλί, που έγινε όταν με παρότρυνση του κολλητού της Φώτη Σεργουλόπουλου κλήθηκε να αντικαταστήσει με αξιοσημείωτη ομολογουμένως επιτυχία την Άννα Δρούζα στο «Κάτσε καλά» του ΑΝΤ1.

ΤΩΡΑ: Έχοντας επιλέξει ως μόνιμο πλέον τηλεοπτικό παρτενέρ τον Φώτη, κάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά μαγικά «ΤV τιγκλόν» σατιρίζοντας την επικαιρότητα, με το κοινό να την έχει επιβραβεύσει, αφού και φέτος η εκπομπή δύσκολα πέφτει σε ποσοστό τηλεθέασης, παρότι στη μεταμεσονύκτια ζώνη προβολής, κάτω από το 30%.

Εύα Καϊλή: Η TV κέρδισε την πολιτική

ΤΟΤΕ: Στις εκλογές του 2004 γοήτευε τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα, αποτελώντας τη νεότερη υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως, δεν εξελέγη. Έτσι, προτίμησε την τηλεόραση και, για να αντέξει το «βάρος» της, ξεκίνησε σπουδές σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας.

ΤΩΡΑ: Έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε να ομορφαίνει τα μεσημβρινά δελτία του σαββατοκύριακου του Μega.

Χριστίνα Λαμπίρη: Από τις πισίνες στους gossip σκοπέλους

ΤΟΤΕ: Από μικρή ακόμη έπαιζε τένις, ενώ έχει κάνει πρωταθλητισμό στην κολύμβηση. Είναι επίσης απόφοιτη της Ιταλικής Φιλολογίας Αθηνών. Το 1992 ξεκίνησε αρθρογραφώντας σε περιοδικά ποικίλης ύλης, ενώ το 1993 ξεκίνησε την τηλεόραση έχοντας εργαστεί πρώτα ως αρχισυντάκτρια των εκπομπών της άσπονδης φίλης και συχνά ανταγωνίστριάς της Τατιάνας Στεφανίδου.

ΤΩΡΑ: «Το καλό κορίτσι του μεσημεριού» εξακολουθεί να παρουσιάζει το «Super Star», καταλαμβάνοντας υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης έπειτα από 5 χρόνια συνεχούς και σεμνής τηλεοπτικής παρουσίας.

Σοφία Αλιμπέρτη: Το «τσακάλι» έγινε TV star!

ΤΟΤΕ: Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Και η καριέρα της ξεκίνησε όταν σε ηλικία μόλις 12 ετών η μητέρα της την πήγε σε σχολή μανεκέν. Αυτό και μόνο της άνοιξε πόρτες σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και σε ηλικία 14 ετών (!) ανακάλυψε το ταλέντο της ο Γιάννης Δαλιανίδης σε μια οντισιόν για την ταινία «Τα τσακάλια».

ΤΩΡΑ: Ένα χρόνο μετά την επεισοδιακή αποχώρησή της από τον Alpha, που σχολιάστηκε ως μείζον τηλεοπτικό γεγονός, παρουσιάζει με εξαιρετική ευκολία το πολύ πετυχημένο μαγκαζίνο του σαββατοκύριακου «Καλομελέτα κι έρχεται», αλλά και το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», που εξακολουθεί να χτυπάει 40άρια!

Ελεονώρα Μελέτη: Με γαλλικά και σε πρωινάδικο

ΤΟΤΕ: Έβγαζε χαρτζιλίκι παραδίδοντας μαθήματα γαλλικών σε ιδιαίτερα και σε φροντιστήριο, παράλληλα με τις σπουδές της Γαλλικής Φιλολογίας στην Αθήνα και της Ιταλικής Γλώσσας και ΜΜΕ στην Ιταλία. Από το 2001 έως το 2004 εργάστηκε στο Alter, στο τμήμα Διεθνών Ειδήσεων, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2005 αντικατέστησε και επισήμως την Ελένη Μενεγάκη στο δημοφιλέστερο πρωινάδικο της ελληνικής τηλεόρασης.

ΤΩΡΑ: Έπειτα από μια περίοδο «πειραματισμού» με την πρωτόγνωρη για εκείνη πρωινή ζώνη φαίνεται να βρήκε το ρυθμό της και αυτό που θέλει να δει η νοικοκυρά, γι αυτό και τους τελευταίους μήνες βλέπει από την κορυφή μαζί με τον «Πρωινό καφέ» της τον ανταγωνισμό.

Ελένη Μενεγάκη: Το μανεκέν που έγινε «βασίλισσα»

ΤΟΤΕ: Περνούσε από οντισιόν, έχοντας παίξει σε βιντεοκλίπ λαϊκού καλλιτέχνη, για να πάρει μια θέση στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοκτέιλ» δίπλα στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. Συνέχισε ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου στο τηλεπαιχνίδι «Μega Βanca», ενώ από το 1994 ο ΑΝΤ1 πόνταρε όλα τα λεφτά στο παρθένο ταλέντο, δείχνοντάς της εμπιστοσύνη να αναλάβει το ισχυρότερο τηλεοπτικό του χαρτί για 10 χρόνια, τον «Πρωινό καφέ». Από τότε το κοινό την έχρισε «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης και ο ανταγωνισμός δεν πέτυχε να βρει ένα ικανό πρόσωπο που να μπορεί να αντεπεξέλθει στον τυφώνα «Ελένη».

ΤΩΡΑ: Η παρουσιάστρια με τη μακροβιότερη παρουσία στην πρωινή ζώνη συνεχίζει την πορεία της σερβίροντας έναν πετυχημένο και πολύ γλυκό «Καφέ με την Ελένη».

Τατιάνα Στεφανίδου: Η «Τάτι» ξέρει από τέχνες

ΤΟΤΕ: Σπούδαζε στο School of Arts στο Αμβούργο, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στην «Απογευματινή» και λίγο αργότερα στην τηλεόραση και την ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε το μεσημβρινό δελτίο. Η συνέχεια τη βρήκε να «κολυμπά στα βαθιά» στο πλευρό του Τέρενς Κουίκ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1! Ακολούθησε ένα πέρασμα από Alpha και Alter, με εκπομπές κοινωνικής κριτικής ή, αλλιώς, «κουτσομπολιού».

ΤΩΡΑ: Έχει εδραιώσει την παρουσία της στην απογευματινή ζώνη με την εκπομπή «Αξίζει να το δεις», που μπορεί να θυμίζει επικίνδυνα Όπρα, ωστόσο κατάφερε να εξαφανίσει ακόμη και τους τελευταίους ψίθυρους που αμφισβητούσαν το ταλέντο της στην παρουσίαση πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους τηλεοπτικών projects.

Ράνια Θρασκιά: Η παιδαγωγός που δίνει συμβουλές

ΤΟΤΕ: Ποιος να το πίστευε ότι η γλυκιά ξανθιά κοπέλα που σπούδαζε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο θα είχε μια τέτοια επαγγελματική εξέλιξη. Πρώτη της δουλειά στο Ρόδος ΤV7 ως παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας και έπειτα τα δελτία ειδήσεων στο TV Μακεδονία. Από εκεί έφυγε για τον ΑΝΤ1 για 5 χρόνια και μετά σειρά είχε η τηλεοπτική, και όχι μόνο, συνύπαρξη με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

ΤΩΡΑ: Έχει τη δική της απογευματινή εκπομπή «Κοιτάω μπροστά», που έπειτα από 6 μήνες καθημερινής προβολής έχει δημιουργήσει το δικό της πιστό και φανατικό κοινό.

Εμη Λιβανίου: Από την Ευελπίδων στον Ταύρο

ΤΟΤΕ: Έπαιρνε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έφτανε για χάρη των νομικών της ενδιαφερόντων μέχρι και το Στρασβούργο! Εργάστηκε ως δικηγόρος και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Extra Channel. Επίσης, παρουσίασε δελτία ειδήσεων στο Alter και τον ΑΝΤ1.

ΤΩΡΑ: Είναι η μοναδική γυναίκα στην «ανδροκρατούμενη» πρωινή ενημερωτική ζώνη. Το Star της εμπιστεύτηκε την παρουσίαση της εκπομπής «Κάθε μέρα καλημέρα» μετά το «διαζύγιο» και την ακόμη πιο επεισοδιακή αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ.

Εκείνες που δεν άλλαξαν πορεία

Σεμίνα Διγενή: Το ταλέντο της φάνηκε όταν στα 17 της κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ρεπορτάζ του περιοδικού «Φαντάζιο». Το 1985 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο «Τρεις στον αέρα» και σήμερα, έπειτα από 3 χρόνια στο πολύ επιτυχημένο «Κοίτα τι έκανες» του Alpha, σκέφτεται το επόμενο δημοσιογραφικό της βήμα.

Μάρα Ζαχαρέα: Πάντα στο δημοσιογραφικό μετερίζι η έγκριτη Μάρα, που σήμερα σχολιάζει την επικαιρότητα στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Πάντως, ξεκίνησε την καριέρα της στο πλευρό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Δίαυλο 10.

Ολγα Τρέμη: Η «σιδηρά» anchorwoman του μεγάλου καναλιού σπουδάζοντας στο Οικονομικό της Νομικής κατάφερε να συνδυάσει παράλληλα με τις σπουδές της τη δημοσιογραφία, την οποία ξεκίνησε στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Σήμερα δείχνει να «αντέχει» και να οδηγεί τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των δελτίων των 8.

Αγγελική Νικολούλη: Από μικρή στα δημοσιογραφικά «βάσανα», η Ελληνίδα Πουαρό έδειξε την προτίμησή της στο αστυνομικό ρεπορτάζ από τον καιρό που εργαζόταν, λόγω και καταγωγής από τον Πύργο Ηλείας, σε εφημερίδες της Πάτρας. Σήμερα έχει βοηθήσει να βρεθούν γύρω στα 983 άτομα σε λιγότερες από 480 εκπομπές!

Μαρία Καρχιλάκη: Η γνωστή και βραβευμένη πολεμική ανταποκρίτρια (από το 1993 καλύπτει όλες τις εμπόλεμες ζώνες) από μικρή ήξερε τι θέλει από τη ζωή της. Γι αυτό τελείωσε την Κοινωνιολογία στο Πάντειο και ακολούθησε το μεταπτυχιακό της στα ΜΜΕ.

Ελλη Στάη: Η πολύ επιτυχημένη δημοσιογράφος βρέθηκε να σπουδάζει Νομικά στην Αθήνα και Πολιτικές Επιστήμες στη Γαλλία. Άρχισε να ξετυλίγει το δημοσιογραφικό της ταλέντο το 1980 από τις εφημερίδες «Αυγή», «Ακρόπολη» και «Μεσημβρινή». Σήμερα μας «κλείνει» με νάζι τα υπέροχα μάτια της παρουσιάζοντας την εκπομπή «Έλλη».