Μιμή Ντενίση: "Χρυσή συνεργασία-έκπληξη"!

24.04.2007
Μεσημέρι Δευτέρας και η Μιμή Ντενίση καταφτάνει στη σχολή της στο Πεδίον του Άρεως. Για άλλη μια φορά πρέπει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούν

Από τη Στέλλα Γεωργίου

Ακούστηκε ότι το Μ. Σάββατο στο μοναστήρι της Μαλαισίνας κάποιοι έσπασαν με πέτρες το παρμπρίζ του αυτοκινήτου που οδηγούσες. Αληθεύει;

«Καλά, το τι σαχλαμάρα έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια για μένα δεν περιγράφεται! Ασφαλώς και δεν συνέβη τέτοιο περιστατικό. Ούτε καν οδηγώ μόνη μου το αυτοκίνητό μου. Ένα άλλο που κυκλοφόρησε ευρέως είναι ότι έχω χτυπήσει το πόδι μου στην παράσταση. Το κεφάλι μου χτύπησα, γι αυτό ζαλίζομαι κιόλας».

Γιατί δεν ξεκουράζεσαι από τις υποχρεώσεις σου;

«Το Θέατρο Ιλίσια έχει δύο σκηνές. Εάν σταματήσω, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο. Έπρεπε να σηκωθώ και να πάω να παίξω, για τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς. Είμαι υπεύθυνη γι αυτούς. Έχω δίπλα μου ικανούς ανθρώπους που με βοηθούν και δεν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι μου αρέσει να τα κάνω όλα μόνη μου. Πρέπει να έχω την τελευταία ματιά. Έπειτα και η δουλειά που γίνεται εδώ στη σχολή είναι πολύ σημαντική. Πέρα από το κτίριο, που όπως βλέπεις είναι εξαιρετικό, δουλεύουμε πάρα πολύ σε πολλούς τομείς: από υποκριτική μέχρι ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου και από σκηνογραφία μέχρι ξιφασκία, χορό και τραγούδι. Και δεν είναι η Ντενίση μόνη της. Έχουμε καθηγητές πανεπιστημίου και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Δεκατρία μαθήματα, σεμινάρια και γύρω στους 30 καθηγητές, που όλοι έχουν διαπρέψει στον τομέα τους».

Πώς σου φαίνονται οι ηθοποιοί σε ρόλο παρουσιαστών;

«Πάντα γινόταν αυτό κι εγώ ήμουν από τις πρώτες ηθοποιούς που παρουσίασα εκπομπές τόσο στην κρατική τηλεόραση όσο και στο Mega. Δεν το θεωρώ κακό, εκτός εάν πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν και συνεντεύξεις. Γιατί άλλο παίρνω συνέντευξη ή προσπαθώ να βγάλω είδηση και άλλο κάνω συζήτηση. Κάποιοι ελάχιστοι ηθοποιοί έχουν την παιδεία και το χάρισμα να κάνουν και συζήτηση στην τηλεόραση».

Για την εκπομπή της Βάνας Μπάρμπα τι γνώμη έχεις;

«Δεν την έχω δει, δυστυχώς, γιατί ήμουν στο Θεολόγο. Ωραία ήταν;».

Τι ετοιμάζεις για τη νέα σεζόν;

«Το βασικό που θα κάνω το χειμώνα είναι μια μεγάλη σειρά για την τηλεόραση. Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά ακόμα, έχει όμως σχέση με τηλεοπτική σειρά που έχει παιχτεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Και βέβαια, έχω 2-3 πολύ ωραίες παραγωγές που θα ανεβάσω στο θέατρο».

Θα παίζεις και η ίδια;

«Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παίζω, γιατί η τηλεοπτική σειρά προβλέπεται να έχει πολλά γυρίσματα. Στο θέατρο, όμως, θα έχω ένα σούπερ συνδυασμό. Γιώργο Καπουτζίδη, Ζέτα Μακρυπούλια και Αργύρη Αγγέλου σε ένα έργο πολύ αστείο, αλλά και συναισθηματικό, σε δική μου παραγωγή και μετάφραση».