Μενεγάκη: αγοράζει σπίτι στην Άνδρο

03.09.2010
Η τακτική της Ελένης Μενεγάκη να επενδύει στο real estate δεν αλλάζει, αλλάζουν μόνο τα μέρη και πλέον στις άμεσες προτεραιότητές της είναι ένα σπίτι στην Άνδρο.

Η τακτική της Ελένης Μενεγάκη να επενδύει στο real estate δεν αλλάζει, αλλάζουν μόνο τα μέρη και πλέον στις άμεσες προτεραιότητές της είναι ένα σπίτι στην Άνδρο.

«Θέλω να μου βρεις ένα σπίτι στο νησί», είπε πρόσφατα η παρουσιάστρια σε καλό της φίλο, πολύ γνωστό κτηματομεσίτη της Κηφισιάς. Όχι όμως στη δύσβατη περιοχή της Άχλας, αλλά στην κοσμοπολίτικη Χώρα, με τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια των αρχών του προηγούμενου αιώνα, που ως επί το πλείστον ανήκουν σε γνωστές οικογένειες «καραβοκύρηδων».

Είναι γεγονός ότι η Ελένη έχει γοητευτεί από τις φυσικές ομορφιές της Άνδρου και τις πραγματικά ξέγνοιαστες στιγμές που πέρασε εκεί τόσο πέρυσι το καλοκαίρι στο συγκρότημα των οικολογικών κατοικιών του Ματέο όσο και φέτος τα Σαββατοκύριακα που βρέθηκε εκεί.

Αρχικά η παρουσιάστρια σκέφτηκε να πραγματοποιήσει μια επένδυση στην περιοχή της Άχλας, όμως γρήγορα αναθεώρησε για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή και, δεύτερον, γιατί δεν προσφέρεται για αποδράσεις με τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα λόγω του κακού οδικού δικτύου (χωματόδρομος με στροφές).

Έτσι, πρώτη προτεραιότητα για την παρουσιάστρια είναι αυτή τη στιγμή η κοσμοπολίτικη Χώρα, που λόγω της παρουσίας των εφοπλιστών είναι σχετικά πιο απομονωμένη από τις υπόλοιπες πιο τουριστικές περιοχές του νησιού (Γαύριο, Μπατσί), και αρέσει ιδιαίτερα στην Ελένη.

Μάλιστα, φημολογείται πως ο κτηματομεσίτης βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ενός από τα υπέροχα νεοκλασικά που διαθέτει κοντά στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Πρόκειται πραγματικά για πανέμορφα σπίτια με πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Σε περίπτωση που δεν κλείσει το deal, η Ελένη εξετάζει ήδη τις εναλλακτικές: το χωριό Μένητες, αλλά περισσότερο τα Αποίκια, τον οικισμό κοντά στη φημισμένη πηγή Σάριζα, αλλά και την Πυθάρα, ένα βιότοπο μοναδικής ομορφιάς με λίμνες και καταρράκτες.

Η Ελένη θέλει ένα σπίτι κοντά στη φύση, που θα αρέσει και στα τρία της παιδιά. Σε κάθε περίπτωση θέλει να είναι άνετο και λειτουργικό και φυσικά χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες και extra, που ούτως ή άλλως δεν ταιριάζουν με το attitude του νησιού.

Ο κτημετομεσίτης υποσχέθηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό και πως θα προσπαθήσει να της βρει ό,τι καλύτερο υπάρχει στο πανέμορφο νησί. Ένα σπίτι το οποίο φυσικά δεν σκοπεύει να χρησιμοποιεί μόνο για τις καλοκαιρινές τις διακοπές, αλλά και για σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα.

Η ζωή με τον Ματέο
Τα ελάχιστα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην Ελένη, αν και δεν μιλάνε για τα προσωπικά της παρουσιάστριας, αντιλαμβάνονται πλήρως τις αλλαγές στη ζωή της. Απόλυτα χαλαρή και ήρεμη, έχει υιοθετήσει πλέον ένα τελείως διαφορετικό lifestyle, σαφώς επηρεασμένο από το μποέμ στυλ του Μάκη Παντζόπουλου. Κυκλοφορεί τελείως άβαφη και casual και δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε πολυτέλειες και glamorous καταστάσεις. Αντίθετα, προτιμά πιο χαλαρές στιγμές, όπως καλό φαγητό σε ήρεμα ταβερνάκια. Το ίδιο έκανε και σε πρόσφατη απόδρασή της στην Άνδρο, όπου μαζί με τον Ματέο προτίμησαν ονομαστή για τα κρέατά της ταβέρνα του νησιού. Στο ζευγάρι αρέσει βέβαια πολύ και το καλό ψάρι, καθώς είναι γνωστή η προτίμηση της Ελένης στον ξιφία.

Όσο για τα σενάρια που θέλουν τον Ματέο να αναλαμβάνει δική του στήλη στην εκπομπή, ανεπίσημα στελέχη του Alpha κάνουν λόγo για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας». Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει την εμφάνισή του στην εκπομπή ως καλεσμένου;