Ελλάδα έχεις... περίεργα ταλέντα

13.04.2007
Είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές που μας καθήλωσαν μπροστά από τις οθόνες μας στο καινούργιο talent show του ΑΝΤ1 «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας τις πιο άγνωστες ανθρώπινες ιστορίες τους.

Ιάκωβος Γκόγκουα: «Το oriental είναι αντρική υπόθεση!»
Είναι ο νεαρός φοιτητής Ιατρικής που ξετρέλανε όχι μόνο την κριτική επιτροπή, αλλά και την παρουσιάστρια Σοφία Αλιμπέρτη χορεύοντας εξαιρετικά oriental. Βλέποντάς τον είπαμε ότι σίγουρα αποτελεί την απάντηση στον Πάνο Μεταξόπουλο αλλά και σε όσους θεωρούν το οριεντάλ γυναικεία υπόθεση. Δυνατό του σημείο, τα ζογκλερικά με τις φωτιές. Πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί όμως με το συγκεκριμένο είδος χορού; «Στις αρχές έβλεπα το σόου να γίνεται από διάφορους χορευτές και με γοήτευσε ο ρυθμός της μουσικής, αλλά και ο ερωτισμός που βγαίνει από αυτό». Ο ίδιος μας λέει ότι δεν φοβήθηκε να διαγωνιστεί με αυτό το είδος του «παρεξηγημένου» χορού: «Δεν είχα παρακολουθήσει όλο αυτόν τον ντόρο με τον Μεταξόπουλο και ένα συνάδελφό μου που χόρεψε. Πάντως, είναι άδικο να υπάρχει προκατάληψη για το oriental». Πώς ένιωσε που απέσπασε αμέσως τα πολύ κολακευτικά σχόλια του Ηλία Ψινάκη, αλλά και τα χάδια της Σοφίας; «Σε ποιον δεν αρέσει να τον αγγίζουν οι γυναίκες και να τον ζηλεύουν οι άντρες;» μας απάντησε. Παράλληλα όμως με τον ανατολίτικο χορό ο Ελληνογεωργιανός Ιάκωβος είναι φοιτητής Ιατρικής με ειδικότητα στην Ψυχιατρική. «Δεν πιστεύω ότι είναι ασυμβίβαστα οι σπουδές και ο χορός. Εξάλλου, έχουν έρθει και καθηγητές μου από τη σχολή να με δουν να χορεύω oriental στα νυχτερινά μαγαζιά που εμφανίζομαι!». Αυτόν το χορό, όπως μας είπε ο ίδιος, τον εξασκεί μόλις ένα χρόνο, ενώ χρόνια πριν είχε ξεκινήσει μαθήματα latin.

Γιάννης Τσαπίνος: Ο 7χρονος Τσιτσάνης
Είναι ο νεαρός «Τσιτσάνης σε πορτ κλε» όπως τον χαρακτήρισε ο Ηλίας Ψινάκης. Και στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα έχει πάντα δίπλα του τους γονείς του. «Από μικρός, όπου και αν πηγαίναμε, έπαιρνε μαζί του μια πλαστική κιθαρίτσα. Όταν άκουγε ένα CD λαϊκών τραγουδιών, έπαιζε μόνος του. Δεν έπαιζε με αυτοκινητάκια ή κάποια άλλα συνηθισμένα παιχνίδια για την ηλικία του. Κάνει μαθήματα στο μπουζούκι εδώ και 13 μήνες. Είδα μαζί με τη γυναίκα μου τη διαφήμιση για το σόου και πήραμε αμέσως τηλέφωνο. Θέλαμε οπωσδήποτε να προβάλλουμε το ταλέντο του γιου μας, που θεωρούμε κάτι που δεν έχει ξαναβγεί προς τα έξω», μας είπε

ο κ. Γιώργος, μπαμπάς του μικρότερου ταλαντούχου υποψηφίου. Η αλήθεια είναι ότι διακρίναμε κι ένα μικρό παράπονο στη φωνή του. «Είμαι οδηγός φορτηγού και δεν βλέπω όσο θα ήθελα το μικρό. Πάντως, ξέρει ότι είμαι δίπλα του σε ό,τι κι αν με χρειαστεί». Ένα μικρό παράπονο όμως, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, έχει και από τους υπεύθυνους της εκπομπής, που δεν προβάλλουν όσο περίμενε τα στιγμιότυπα της συμμετοχής του γιου του. Η οικογένεια Τσαπίνου μένει μόνιμα 27 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, στο χωριό Ζωφόρι.

Τάσος Νικολαϊδης: Από νωρίς στα βάσανα
Το παιδί των δυτικών προαστίων που συμμετέχει στο συγκρότημα «Μαζί στις μάχες» εμφανίστηκε στην πρώτη εκπομπή. Είναι μόλις 17 χρόνων και έφτασε στο στούντιο καταπονημένος, αφού κάνει σκληρή χειρωνακτική εργασία για να ζήσει διαλύει κοντέινερ περιστασιακά. Μένει στο Μενίδι μαζί με τη μητέρα του, πηγαίνει στην Γ Λυκείου και δουλειά σταθερή δεν υπάρχει, γι αυτό αναζητά να δουλέψει κάπου για να τα βγάλει πέρα. «Μου αρέσει ο χορός, το breakdance, το hip hop, είδη χορού που ξέρω ότι δεν βρίσκουν πολύ ανταπόκριση στο κοινό. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσω μέχρι τον τελικό. Είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός και φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρουμε μέχρι την τελική φάση του παιχνιδιού».

Νίκος και Μαρία Παραπονιάρη: Παραλίγο ατάλαντοι
Ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και διαγωνίστηκαν μαζί. Η Μαρία είναι μόλις 14 χρόνων και παίζει από τα 7 της βιολί, ενώ παρακολουθεί και μαθήματα στο κρατικό ωδείο και ο αδερφός της έχει πάρει «μάστερ» στα πλήκτρα. «Στην αρχή παρακαλούσα τον αδερφό μου να έρθουμε στην εκπομπή και να δείξουμε το ταλέντο μας, αλλά εκείνος ήταν αμετάπειστος. Δίνει φέτος πανελλαδικές και δεν θέλει να χάνει αναίτια μαθήματα. Του είπα ότι ίσως αυτή η εκπομπή να είναι η ευκαιρία της ζωής μας και έπειτα από πολλή σκέψη τελικά πείστηκε!» μας άνοιξε την καρδιά της το μικρότερο μέλος της οικογένειας Παραπονιάρη. Αν και δεν σκέφτονται καθόλου την επικράτηση στην τελική φάση, «γιατί δεν μας νοιάζουν καθόλου τα λεφτά», μας δήλωσε ο 19χρονος Νίκος, συμπληρώνοντας: «Ίσως να είναι και η τέλεια ευκαιρία να δούμε από κοντά τη Ματθίλδη, που θαυμάζω τόσο πολύ και από τη Μαρία την άσχημη όπου συμμετέχει, αλλά και τον Ηλία Ψινάκη, που, όπως και να το κάνουμε, είναι θεός».

Μοχάμεντ Σάμις: «Οδηγώ νταλίκα και χορεύω χορό της κοιλιάς»
Η αιγυπτιακή του καταγωγή ίσως και να δικαιολογεί την επιλογή του να καταπλήξει την επιτροπή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» χορεύοντας oriantal και χορό της κοιλιάς! Εκείνο όμως που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό είναι ότι τις ώρες που δεν εξασκεί τους ανύπαρκτους κοιλιακούς παίρνει στα χέρια του το τιμόνι νταλίκας. Τoυ μιλήσαμε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο. Οδηγεί καθημερινά μέχρι και 17 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο που έχει να κάνει! «Αποφάσισα να χορέψω αυτό το είδος, γιατί ήθελα να δείξω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει και ένας άντρας». Οι συνάδελφοί του που τον είδαν χάρηκαν ιδιαίτερα που τους έβγαλε ασπροπρόσωπους! Το επόμενο χορευτικό του νούμερο, όπως μας προετοίμασε, θα είναι τόσο ριψοκίνδυνο, που μπορεί να του στοιχίσει και την ίδια του τη ζωή! «Δεν το έχει κανένας αυτό που θα δείτε. Στην πρόβα μόνο κόντευα να χάσω τη ζωή μου». Πώς είδε όμως ο ίδιος την αυστηρή κριτική επιτροπή; «Από τους κριτές του σόου μόνο η Ματθίλδη μου είπε ότι δεν της άρεσε η στολή που φορούσα και ότι θα έπρεπε κανονικά να φοράω κάτι πιο αποκαλυπτικό για να ταιριάζει και στο συγκεκριμένο είδος χορού». Τον Σάμι δεν τον ενδιαφέρει άμεσα να βγει τελικός νικητής του παιχνιδιού. «Έχω αυτοκίνητα και λεφτά. Αυτό που με ενδιαφέρει πρώτα απ όλα είναι να βγω νικητής στην αγάπη του κόσμου».