Δέσποινα Ολυμπίου: "Δεν χωρίσαμε ποτέ με τον Μιχάλη"!

16.04.2007
Όσοι τη γνωρίζουν μιλούν για την «ήρεμη δύναμη» του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και για μια γυναίκα που χαμογελά γιατί το αισθάνεται και όχι για να προκαλέσει τα φλας. Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της επιτυχίας που της έγραψε ο σύντροφός της Μιχάλης Χατζηγιάννης η Δέσποινα Ολυμπίου μιλάει για τα δημοσιεύματα περί γάμου και για τα σχέδιά της.

Το νέο σου single είναι το «Πες το δυνατά». Προτιμάς να σου λένε ή να σου δείχνουν με τις πράξεις τους οι γύρω σου ότι σε αγαπούν;

«Και να το λένε και να το δείχνουν, γιατί, αν αγαπάς και δεν το εκφράζεις με κανέναν τρόπο, είναι δώρον άδωρον».

Πώς νιώθεις που για πρώτη φορά, με το δικό σου δίσκο, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αναλαμβάνει εξολοκλήρου την παραγωγή και τη σύνθεση των τραγουδιών άλλου καλλιτέχνη;

«Νιώθω τέλεια. Όμορφα, γιατί αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη του Μιχάλη ως προς το ύφος και την ιδιότητά μου. Είναι σημαντικό να σε εμπιστεύεται μουσικά ένας Χατζηγιάννης».

Πιστεύεις ότι μπορεί να εξελιχθεί σε αποκλειστικό συνθέτη σου; Τι σ' αρέσει στη μουσική που γράφει για τα τραγούδια σου;

«Στη μουσική δεν υπάρχει αποκλειστικότητα, μόνο προτιμήσεις».

Ποιο θα είναι το μουσικό ύφος του νέου σου άλμπουμ;

«Τραγούδια ερωτικά, ρυθμικά και μπαλάντες με ωραίες ενορχηστρώσεις. Ένας δίσκος που συνδυάζει το ελληνικό στοιχείο με δυτικούς ήχους και ρυθμούς».

«Θα αργήσω να παντρευτώ»

Πώς γνωριστήκατε; Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας ή ήρθε μέσα από τη συνεργασία;

«Θαύμαζα τη μουσική και τη φωνή του. Γνωριστήκαμε στο Ζυγό όπου δούλευε με τη Γαλάνη. Ήμασταν και στην ίδια εταιρεία και τότε έψαχνα τραγούδια για δίσκο. Για καλή μου τύχη, ο Μιχάλης έψαχνε να κάνει μια παραγωγή. Με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι, είπα ναι, πέρασαν 2-3 μήνες συζητήσεων και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Έτσι, σήμερα κάνουμε τραγούδια μαζί, πιο ώριμοι και όντας ευτυχισμένοι».

Θα παντρευτείς τελικά τον Μιχάλη; Γενικά παίρνεις εύκολα αποφάσεις ζωής;

«Αν περιμένετε να φάτε σύντομα κουφέτα, θα απογοητευτείτε (Γέλια.) Αργώ να πάρω τέτοιες αποφάσεις. Μακάρι να ήμουν πιο τολμηρή! Πάντως, όταν ακολούθησα το ένστικτό μου, μου βγήκε σε καλό».

Πόσο σε ενοχλούν τα δημοσιεύματα που αδιάκριτα «μπαίνουν» στην προσωπική σου ζωή και γράφουν ότι χωρίσατε και όλα τα συναφή;

«Καθετί στα όρια του φυσιολογικού δεν με ενοχλεί. Η επινόηση φανταστικών γεγονότων και διαλόγων καμιά φορά με διασκεδάζει. Το άσχημο όμως είναι που πολλοί τα πιστεύουν και σχηματίζονται λανθασμένες εντυπώσεις».

Ζηλεύεις στις σχέσεις σου;

«Έχει τύχει να είμαστε με τον Μιχάλη και θαυμάστριές του να του βάζουν ραβασάκια μέσα στην τσέπη. Δεν με ενοχλεί! Γιατί δεν μας υποχρεώνει κανείς να είμαστε μαζί. Αν ήμουν ζηλιάρα, δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ αυτήν τη σχέση. μέρος του παιχνιδιού της δουλειάς μας είναι και τα κομπλιμέντα αλλά και οι όποιες αντιδράσεις αντρών και γυναικών».

Θα συγχωρούσες την απιστία;

«Η απιστία είναι πολύ οδυνηρή και κλονίζει την εμπιστοσύνη... Δεν ξέρω αν θα είχα τη δύναμη να ξεπεράσω κάτι τέτοιο και να συνεχίσω χωρίς κανένα πρόβλημα τη σχέση μου».

Στη Eurovision με τραγούδι του

Θα πήγαινες ποτέ στη Eurovision και, αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις;

«Σε αυτήν τη φάση της ζωής μου θα ήθελα μια τέτοια συμμετοχή, εφόσον είχα το δικαίωμα επιλογής τραγουδιού. Θα μου άρεσε πολύ να μου γράψει ένα τραγούδι ο Μιχάλης».

Ποια καλλιτεχνική συνεργασία ξεχωρίζεις στην έως τώρα πορεία σου;

«Αναμφισβήτητα ο Μίμης Πλέσσας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μανόλης Λιδάκης και φυσικά ο Μιχάλης επηρέασαν σημαντικά την πορεία μου και την έως τώρα δισκογραφία μου».

Τι κράτησες από τη συνεργασία σου με την Άννα Βίσση στο «Βοτανικό»;

«Το νούμερο του κινητού της Άννας. Είναι γεμάτη ζωή, απλή και ακομπλεξάριστη. Όσον αφορά στη συνεργασία μας, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ή τσακωμός όπως είχε γραφτεί».

Με ποια τραγουδίστρια ή τραγουδιστή θα ήθελες να συνεργαστείς κάποια στιγμή στο μέλλον;

«Θα ήθελα πολύ να μου γράψει στίχους και μουσική η Ελένη Βιτάλη. Λατρεύω τη φωνή της, όπως όλοι άλλωστε. Αλλά στα τραγούδια που έγραψε ξεχωρίζει και μια σπάνια ευαισθησία συγχρόνως με μια καυστικότητα την οποία καταλαβαίνω απόλυτα».

«Ε όχι και γυμνή φωτογράφηση»

Θα έκανες ποτέ γυμνή φωτογράφηση;

«Ε όχι και γυμνό! (Γέλια.) Δεν είμαι extreme τύπος και νομίζω πως όχι, δεν θα έκανα κάτι για να προκαλέσω. Εξάλλου, η δουλειά μου δεν είναι το μόντελινγκ».

Έχεις κάποια αντικείμενα-φετίχ;

«Έχω αγαπημένα αντικείμενα με τα οποία δένομαι. Ακόμη και ανούσια για άλλους, όπως χαρτάκια που εγώ τα κρατάω γιατί μου θυμίζουν πάρα πολλά. Μαζεύω επίσης κομπολόγια, αλλά και σπίρτα!».

Στην Κύπρο πηγαίνεις συχνά;

«Θα ήθελα να βλέπω την οικογένειά μου πιο συχνά. Λόγω δουλειάς, όμως, κατάλαβα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Πάντως, φροντίζω να κρατάω καθημερινή και συνεχή επαφή με τους αγαπημένους μου εκεί».

6+1 tips
Ζώδιο: Ζυγός.
Αγαπημένο φαγητό: «Όλα τα νόστιμα και με μπόλικη σάλτσα».
Αγαπημένο τραγούδι που ακούς τώρα: «Όλο το άλμπουμ της ΚΤ Τunstall».
Η μεγαλύτερη πολυτέλεια που προσφέρω στον εαυτό μου: «Να δουλεύω μόνο όποτε μου αρέσει».
Τι βλέπει στην τηλεόραση: Ταινίες, Discovery Channel, Animal Planet, Θέμο Αναστασιάδη, «Super Deal», Αλέξη Παπαχελά, «Τα φιλαράκια».