Ο Μάικλ Ντάγκλας μιλάει για τον καρκίνο του

01.09.2010
Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο 65χρονος ηθοποιός στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποκάλυψη του προβλήματος που έχει με την υγεία του, παρόλο που παραδέχτηκε ότι ο καρκίνος που έχει στον λάρυγγα βρίσκεται στο πιο προχωρημένο στάδιο.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο 65χρονος ηθοποιός στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποκάλυψη του προβλήματος που έχει με την υγεία του, παρόλο που παραδέχτηκε ότι ο καρκίνος που έχει στον λάρυγγα βρίσκεται στο πιο προχωρημένο στάδιο.

Φανερά αδυνατισμένος και αδύναμος, ο Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) εμφανίστηκε χθες το βράδυ στο "Late Show" του Ντέιβιντ Λέτερμαν (David Letterman). Η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη για την προώθηση της νέας του ταινίας "Wall street 2", αλλά μοιραία το θέμα της συζήτησης δεν ήταν μόνο αυτό, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το πώς έμαθε για την αρρώστια του, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε ενοχλήσεις από την αρχή του καλοκαιριού αλλά παρά το ότι πήγε σε άπειρους γιατρούς δεν είχαν βρει τίποτα το ανησυχητικό, τότε. Μετά από τις διακοπές όμως, ένας γιατρός είδε κάτι ύποπτο, το έκοψαν και αφού η βιοψία έδειξε καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, έπρεπε να το χτυπήσουν κατευθείαν στο... κεφάλι.

"Τα ποσοστά όμως είναι πολύ καλά", ισχυρίστηκε ο Ντάγκλας τονίζοντας ότι για πολλούς γιατρούς το 80% που του έχουν δώσει είναι πολύ θετικό και φυσικά περιμένουν κι άλλη βελτίωση.

Ο διάσημος ηθοποιός, για τον οποίο αυτός ο χρόνος δεν ήταν και ο καλύτερος αφού εκτός από το ιατρικό του θέμα, πριν από λίγους μήνες είδε τον γιο του Κάμερον (Cameron) να πηγαίνει στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών και πιο πρόσφατα αντιμετώπισε την πρώην γυναίκα του στο δικαστήριο για οικονομικά ζητήματα, παραδέχτηκε ότι ο καρκίνος του οφείλεται στο ποτό και το τσιγάρο. Αποκάλυψε επίσης ότι έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη εβδομάδα (από τις οκτώ που χρειάζεται συνολικά) χημειοθεραπείας και ακτινοβολιών και γι' αυτό έχει ακόμη λίγη ενέργεια και φαίνεται καλά στην όψη. Όμως, περιμένει, όπως είπε, να "πέσει" αρκετά στη συνέχεια.

Παρά τις δυσκολίες όμως, ο Μάικλ Ντάγκλας είναι αισιόδοξος και φαίνεται αποφασισμένος να το νικήσει το κακό, που παρεμπιπτόντως έχει περιοριστεί μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, ευτυχώς.

Η σύζυγός του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) καθώς και τα δύο παιδιά τους, ο 10χρονος Ντίλαν (Dylan) και η 7χρονη Καρίς (Carys) είναι στις Βερμούδες, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται μαζί του. Τουλάχιστον προς το παρόν, όπως είπε ο ίδιος ο Ντάγκλας.

Επιμέλεια - Απόδοση: Ζωή Κίττα