Jet setters

04.04.2007

Από την Αριάννα Δημητροπούλου

Ο χρόνος είναι χρήμα

Μόνο συλλέκτες του γνωστού γαλλικού οίκου κοσμημάτων θα μπορούσαν να διαθέτουν τα συλλεκτικά και μοναδικά ρολόγια Santos του Cartier. Το συγκεκριμένο ρολόι απεικονίζει έναν παπαγάλο με υπέροχα έντονα χρώματα, σχεδιασμένο με την εξαιρετική τεχνική Cartier-enameling. Το τετράγωνο καντράν του είναι διακοσμημένο με διπλή σειρά διαμαντιών και μετατρέπει ένα μικροσκοπικό πίνακα ζωγραφικής σε κόσμημα υψηλής αισθητικής. Υπάρχουν μόνο 40 συλλεκτικά κομμάτια σε όλο τον πλανήτη και η αξία του καθενός ανέρχεται στην τιμή των 70.000 ευρώ. Λέγεται ότι ένας από τους συλλέκτες που το έχουν στη κατοχή τους είναι ο ιδιοκτήτης του οίκου Luis Vuitton και όχι μόνο, εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Bernard Arnault.

Σαν σταρ του Χόλιγουντ

Αν δεν ήταν μια επίδειξη μόδας, θα μπορούσε να είναι ένα διάλειμμα στα γυρίσματα μερικών από τις ωραιότερες κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ. Ο λόγος για την επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια στην ελληνική εβδομάδα μόδας, όπου ο γνωστός στυλίστας παρουσίασε την πρώτη του κολεξιόν Pret-a-Porter, εκτός από την καταπληκτική του συλλογή σε παπούτσια και τσάντες σε συνεργασία με την Κατερίνα Καρούσου. Τα μεταξωτά σαντούνγκ, ο ταφτάς μουαρέ, η οργάντζα, το μαλλί και το κασμίρ ήταν από τα υφάσματα που «έντυσαν» τις μαύρες ως επί το πλείστον χήρες της πασαρέλας με τα αυστηρά βέλα και τα καπέλα πλαφονιέρες. Τα κοκτέιλ μαύρα φορέματα με έμπνευση τις style icon Τζάκι Κένεντι και Όντρεϊ Χέπμπορν έκλεψαν την παράσταση, ενώ τα εξαιρετικά καπέλα πλαισίωσαν μια μόδα με φινέτσα, στυλ και αέρα της παλιάς αριστοκρατικής Αθήνας. Ίσως και αυτός ήταν και ο λόγος που πολλά ονόματα του ελληνικού jet set ήταν εκεί, όπως η κ. Εγγονοπούλου, ο κ. Μαυρολέων, η κ. Πατέρα, η κ. Νταϊφά, η κ. Δασκαλαντωνάκη, εκ των οποίων οι κυρίες είναι και φανατικές πελάτισσες του οίκου.

Μια Bentley για τα μάτια της μόνο

Υπάρχουν πολλοί εντυπωσιακοί τρόποι για να κατακτήσετε την αγαπημένη σας. Ο πιο glamour όμως είναι να της κάνετε δώρο ένα σπάνιο αυτοκίνητο, που θα την κάνει να αισθάνεται βασίλισσα της καρδιάς σας. Όπως έκανε ο διεθνής Έλληνας επιχειρηματίας Γιώργος Οικονόμου για την αγαπημένη του και καλλονή σύντροφο Άντζελα Ισμαήλου. Τα γαλαζοπράσινα μάτια της, όπως μάθαμε, έλαμψαν τόσο στη θέα της, που η ευτυχία εκείνου δεν θα μπορέσει να μετρηθεί όσα χιλιόμετρα και να διατρέξει με το νέο τους απόκτημα. Αδυναμία στις Bentley έχουν πολλοί Έλληνες jet setters, όπως ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο οποίος αγόρασε εφέτος μία για τα μάτια της καλής του Τζίνας και το ζευγάρι την αφήνει συχνά στο πάρκινγκ της Πλατείας Κολωνακίου για να γευματίσει στο αγαπημένο του στέκι, το «Central».

Μια Bentley αλλά σε τζιπ έχει και το ζεύγος Γιάννη και Πηνελόπης Μαυρή και την παρκάρουν συχνά στο πάρκινγκ του κοσμικού «Βaraonda» όταν δειπνούν με φίλους.

Ραντεβού στο Κολωνάκι

Στο πιο trendy στέκι του Κολωνακίου έχει εξελιχτεί το μινιμάλ εστιατόριο που άνοιξε η κοσμοπολίτισσα Βίκυ Βωβού, σύζυγος του γνωστού επιχειρηματία στον τομέα των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που δεσπόζουν επί της Λεωφόρου Κηφισίας Άρη Βωβού. Ο λόγος για το μοντέρνο και ατμοσφαιρικό «Calvi», επί της οδού Χάριτος, με τη διεθνή κουζίνα και τον ειδυλλιακό φωτισμό. Εκεί μετά τις 9 το βράδυ μπορεί να συναντήσει κάποιος τα μεγαλύτερα ονόματα της πολιτικής, της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου. Η Ελένη με τον Σωκράτη Κόκκαλη καθώς και ο γιος τους Πέτρος απολαμβάνουν συχνά το δείπνο τους εκεί όταν βρίσκονται στο κοσμικό quartier. Ο Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου με την καλή τους φίλη Ρίτα Αττάλα επίσης, το ζεύγος Αλέξη και Γκιούλ Λούβαρη πίνουν την εκλεκτή σαμπάνια τους και τρώνε ζυμαρικά με θαλασσινά, η εκκεντρική γλύπτρια Μάρα Καρέτσου το διαιτητικό μενού της, όπως και η κούκλα Ιωάννα Σουλιώτη με το σύζυγό της Κωνσταντίνο Γέρου, ενώ η Βίβιαν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προτιμούν το άπαχο ψάρι με λαχανικά στον ατμό. Η χαμογελαστή επιχειρηματίας φροντίζει να παρέχει τις υψηλοτέρου επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους εκλεκτούς θαμώνες της νέας μεγάλης της επιχειρηματικής αδυναμίας με το εξωτικό όνομα, κι εκείνοι το αναγνωρίζουν καθιστώντας το στέκι τους.

Το πρόβλημα της Βικτόρια Μπέκαμ

Άναυδοι έμειναν όσοι είδαν από κοντά τη διάσημη σύζυγο του άσου της μπάλας Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βικτόρια, να βγαίνει πριν από λίγες εβδομάδες από την έξοδο του αεροδρομίου «JFΚ» φορώντας ένα πολύ εφαρμοστό μαύρο παντελόνι. Η αδυναμία της σε βαθμό υπερβολής και η καταβεβλημένη της όψη έδιναν την εντύπωση ότι έχει χάσει πολύ βάρος, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπός της σε ερώτηση δημοσιογράφου. Έμοιαζε με σκιά του παλιού της εαυτού και, όπως λέγεται, διανύει μια δύσκολη φάση στη ζωή της. Το να ψάχνει μόνη της σπίτια για μετακόμιση για την εγκατάστασή τους στο Λος Άντζελες, όπου θα μένουν πια μετά την πανάκριβη μεταγραφή του συζύγου της στην LAs Galaxy, και καινούργια σχολεία για τα παιδιά τους, να οργανώσει τη μετακόμιση και να ταξιδεύει πάνω από τις ΗΠΑ και τον Ατλαντικό κάθε τόσο την κατέβαλαν. Όλες αυτές οι αλλαγές της ώρας από χώρα σε χώρα, από τη Μαδρίτη στο Λος Άντζελες, τη Νίκαια, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη αναστάτωσαν το βιολογικό της ρολόι και τις καθημερινές της συνήθειες, με αποτέλεσμα να της κόψουν την όρεξη. Οι αγαπημένες της φίλες, μεταξύ των οποίων η Κέιτι Χολμς και η Ελ ΜακΦέρσον, της έχουν συστήσει πολλές φορές να προσέξει τη διατροφή της και να φροντίσει να περιφρουρήσει την υγεία της για να μην έχει συνέπειες από την υπερκόπωση και τη δίαιτα συγχρόνως. Ακόμη και ο σύζυγός της Ντέιβιντ, που αγαπά τις λεπτές γυναίκες, δείχνει να διαφωνεί με την καινούργια εμφάνιση της Βικτόρια και αντιδρά τονίζοντάς της ότι πρέπει να πάρει μερικά κιλά για να αποκτήσει την παλιά της όψη. Θα τα καταφέρει η Βικτόρια να αποκτήσει και πάλι τους βιορυθμούς της και την πιο υγιή όψη της ή θα γίνει ένα ακόμη θύμα νευρικής ανορεξίας με σοβαρές συνέπειες στη ζωή της;