Γ. Σεϊταρίδης: "Το 90% αυτών που γράφουν για μένα είναι ψέματα"

10.04.2007
Τρίτη μεσημέρι και στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» γυρίζεται ένα ακόμα επεισόδιο των «Singles» υπό το άγρυπνο βλέμμα του σκηνοθέτη Στέφανου Μπλάτσου. Τελειομανής, ο Στέφανος δεν αφήνει να του ξεφύγειτίποτα. Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι, αλλά πετύχαμε σε κάποιο κενό τον Γιώργο Σεϊταρίδη και ασφαλώς δεν τον αφήσαμε να μας ξεφύγει

Από τη Στέλλα Γεωργίου

Τελευταία διαβάζουμε πολλά και διάφορα για την προσωπική σου ζωή.Τα τροφοδοτείς αυτά τα σχόλια;

«Το 90% απ αυτά που γράφονται και λέγονται για την προσωπική μου ζωή είναι ψέματα! Προφανώς τα γεννάει το μυαλό κάποιων. Εγώ μιλάω όταν αισθάνομαι ότι υπάρχει λόγος να το κάνω. Είναι επιλογή μου το τι θα βγει, πότε θα βγει και πώς θα βγει. Κανείς δεν μπορεί να μπαίνει αυθαίρετα στο σπίτι μου».

Πρόσφατα αισθάνθηκες ότι έπρεπε να μιλήσεις;

«Ε, ναι. Είχε παραγίνει το κακό με τα όσα ακούγονταν για μένα και τη γυναίκα μου. Οπότε, βρέθηκε μια εκπομπή με έναν αξιολογότατο δημοσιογράφο, που ως άνθρωπος έχει και ποιότητα και ήθος, εννοώ τον Σταύρο Θεοδωράκη, και μου ταίριαξε να το κάνω εκεί. Πάντως, το να βγάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι πράγματα από το μυαλό τους τείνει να γίνει κίνημα στη δημοσιογραφία! Και δεν αφορά μόνο εμάς τους καλλιτέχνες. Έχει γενικευθεί η ψευδολογία σε σχέση με τα δημόσια πρόσωπα. Και για τους πολιτικούς τα ίδια κάνουν. Το ίδιο έγινε και με την υπόθεση Βαρθολομαίου. Έγινε ένα ερωτικό έγκλημα και ξαφνικά γέμισαν τα κανάλια απόψεις για το τι, το πώς, το γιατί, όλα με λεπτομέρειες. Αναρωτιέμαι: Αφού υπάρχει δικαιοσύνη σ' αυτόν τον τόπο, πώς την αντικαθιστούν τα κανάλια; Νιώθω ότι καταργείται κάθε έννοια δικαίου».

Πες μας για το χαρακτήρα του Περιστερόπουλου στο «Singles»

(Γελάει.) «Α, όχι, δεν μιλάω για τους χαρακτήρες ποτέ μέχρι να τελειώσει η σειρά. Θα χαθεί το σασπένς!».

Καλά, τότε πες μας για το δικό σου χαρακτήρα.

«Τι να σου πω για μένα. Ένα βασικό που είχα, έχω και θα έχω μέχρι το τέλος της ζωής μου είναι ότι κινούμαι πάντα με το συναίσθημα και όχι με τη λογική. Πιστεύω ότι το μυαλό χρειάζεται για να αποκωδικοποιεί το αίσθημα. Πρώτα αισθάνομαι, μετά αποκωδικοποιείται αυτό που αισθάνομαι κι έτσι γίνομαι δημιουργικός. Το αίσθημα και το μυαλό κάνουν το συναίσθημα. Αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα».

Για τα προσωπικά σου, όμως, μίλησες!

«Αφού έκανες την αρχή στην κουβέντα μας με αυτά, τι ήθελες να κάνω». (Γέλια.)

Σε σχέση με τη δουλειά σου τι θεωρείς σωστό για σένα;

«Δεν ξέρω ακόμα. Το ψάχνω συνέχεια. Εκείνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται αφοσίωση σ' αυτό που κάνεις και πολλή δουλειά. Τρία σημαντικά πράγματα λοιπόν: πρόοδος, δημιουργία και δουλειά, δουλειά, δουλειά! Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας».

Πόσο ρόλο έχει παίξει στην επιτυχία της σειράς η «φρέσκια» αισθητική της;

«Εμείς κάνουμε τη σειρά επιτυχημένη. Ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση και η τηλεόραση την προσφέρει και μάλιστα φτηνά. Η οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα δεν είναι καλή και του είναι δύσκολο να βγει έξω. Η τηλεόραση είναι μια λύση. Το θέμα είναι τι προσφέρουν στον τηλεθεατή και με ποιον τρόπο. Διαφορετικά, μπλέκει η κατάσταση».

Πώς μπλέκει δηλαδή;

«Όλοι θεωρούν ότι ο κόσμος θέλει διασκέδαση. Κάνουν λάθος. Ο κόσμος ζητάει ψυχαγωγία και όχι διασκέδαση. Είναι πολύ διαφορετικό. Ας μην υποτιμούμε το κριτήριο του κόσμου και ας προσπαθήσουμε να του προσφέρουμε ψυχαγωγία».

Φωνάζουν τον Γιώργο Σεϊταρίδη να κάνει τις σκηνές του, κι εμείς αποχωρούμε διακριτικά. Το επόμενο κενό των ηθοποιών θα είναι αργά το μεσημέρι για break, κοινώς φαγητό στο πόδι και μετά ξανά δουλειά, δουλειά, δουλειά.