Η μεταμόρφωση της Βάνας

09.04.2007
Ανανεωμένη, λαμπερή και 15 κιλά πιο αδύνατη, η Βάνα Μπάρμπα ετοιμάζεται για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της. Την τρίτη ημέρα του Πάσχα, στις 5.30 το απόγευμα, κάνει πρεμιέρα με την τηλεοπτική της εκπομπή «Αλήθειες και ψέματα» από τον Alpha.

Και φυσικά, είναι πέρα ως πέρα αλήθεια η ριζική ανανέωση της δημοφιλούς ηθοποιού. Ποιος ήταν ο λόγος που την έκανε ακόμη πιο λαμπερή; «Είμαι ευτυχισμένη και σε φάση δημιουργίας», μας λέει η ίδια και ο τόνος της φωνής της δηλώνει ότι όντως η Βάνα διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της. Η καλή της διάθεση λοιπόν ήταν το Α και το Ω για εκείνη και αυτό είναι το μυστικό που τη βοήθησε να διώξει από πάνω της 15 ολόκληρα κιλά. Το πρόγραμμα διατροφής που ακολούθησε έχει γίνει πλέον για την ίδια τρόπος ζωής, καθώς αποδείχθηκε θαυματουργό.

Πώς έχασε τα κιλά
Μια πρωτεϊνούχα δίαιτα αλλά και μικρά πολύτιμα μυστικά βοήθησαν τη Βάνα να αποκτήσει ξανά καλλίγραμμη σιλουέτα.

Το διαιτητικό σχήμα υψηλών πρωτεϊνών και χαμηλών υδατανθράκων περιορίζεται στο θαυματουργό δίπτυχο ελαφριά άπαχη πρωτεϊνη και πράσινα λαχανικά. Καταναλώνετε πέντε μικρά γεύματα την ημέρα με πρωτεϊνη και μικρή ποσότητα λαχανικών.

Μια τυπική μέρα

Πρωινό: Ένα χυμό γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι

Ενδιάμεσα: Ένα αυγό βραστό ή μία ομελέτα με δύο ασπράδια αυγών και μία μικρή φρυγανιά σικάλεως

Μεσημεριανό: Απεριόριστο κοτόπουλο ή ψητό ψάρι και δύο φορές την εβδομάδα μία μεγάλη μπριζόλα ή ένα φιλέτο με το ένα τρίτο περίπου της ποσότητας σε αγγούρι ή μαρούλι, ή χόρτα, ή κολοκυθάκια, ή λάχανο σαλάτα με λεμόνι ή ξίδι και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Το απόγευμα τσάι ή καφέ με γλυκαντικό

Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό

Τι αποφεύγετε: Ό,τι δεν αναφέρεται και ειδικά ζάχαρη, άμυλο, αμυλούχα λαχανικά (αρακάς, πατάτα, καλαμπόκι), υδατάνθρακες και λιπαρά. Καλό είναι να αποφεύγετε την ντομάτα σε μεγάλη ποσότητα, το βραστό καρότο και τα παντζάρια

Ημέρα αποτοξίνωσης
Επιλέξτε μία μέρα την εβδομάδα με σχετικά χαλαρό πρόγραμμα για να κάνετε την αποτοξίνωσή σας. Σήμερα θα τραφείτε αποκλειστικά με υγρές τροφές. Δηλαδή, γάλα, χυμούς, τσάι και ελαφρές σούπες λαχανικών χωρίς λιπαρά.

Ξεκινήστε νωρίς το πρωί με ένα ποτήρι χλιαρό νερό, όπου μέσα θα έχετε στάξει δυο τρεις σταγόνες χυμό λεμονιού.

Συνεχίστε όλη τη μέρα καταναλώνοντας άφθονο μεταλλικό νερό, αφεψήματα της αρεσκείας σας, χυμούς λαχανικών, άπαχο γάλα μέχρι 1% λιπαρά (μέχρι 3 ποτήρια ημερησίως), τσάι (κατά προτίμηση πράσινο) και καφέ χωρίς ζάχαρη, μόνο με γλυκαντικό.

Το γλυκό επιτρέπεται μόνο μία φορά την εβδομάδα (απογευματινή ώρα).

Ποδαρικό από τον Πάγκαλο
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος κάνει ποδαρικό στη εκπομπή της Βάνας και το θέμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την πολιτική και την προσωπική ευτυχία των πολιτικών.

«Η εκπομπή είναι τελείως διαφορετική απ ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα», μας λέει η Βάνα. «Για κάθε καλεσμένο που θα έχουμε το κοινό θα ψηφίζει αν τελικά μας είπε αλήθειες ή ψέματα. Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά της».

Η εκπομπή παράλληλα θα «διατηρεί» στενή σχέση με την επικαιρότητα, διερευνώντας τα θέματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απασχολούν την ελληνική οικογένεια.