Μ. Κορινθίου: "O Γιάννης με διεκδίκησε και με κέρδισε"!

06.10.2009
Μια ηθοποιός, που, παρά τη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει, έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις. Όχι γιατί η Μαρία Κορινθίου είναι... μπλαζέ, όπως κάποιοι μπορεί να τη θεωρούν, απλώς γιατί είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα, που θέλει το χρόνο της για να αποκαλυφθεί.

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Μια ηθοποιός, που, παρά τη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει, έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις. Όχι γιατί η Μαρία Κορινθίου είναι... μπλαζέ, όπως κάποιοι μπορεί να τη θεωρούν, απλώς γιατί είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα, που θέλει το χρόνο της για να αποκαλυφθεί.Ζει την απόλυτη ευτυχία στο πλευρό του αγαπημένου της συζύγου Γιάννη Αϊβάζη, ενώ ο ερχομός του πρώτου τους παιδιού, της Ισμήνης, την έφερε πιο κοντά στο στόχο της, την οικογενειακή γαλήνη.

Αυτόν τον καιρό η νεαρή ηθοποιός βρίσκεται καθημερινά στο Θέατρο «Ζωή Λάσκαρη» κάνοντας πρόβες στο έργο του Άλντο Νικολάι «Φόνος μετά μουσικής», όπου θα πρωταγωνιστήσει το φετινό χειμώνα με τον Λάμπη Λιβιεράτο.

Ολα στη ζωή σου ήρθαν γρήγορα: η αναγνώριση στο χώρο της δουλειάς σου, η σχέση σου με τον Γιάννη Αϊβάζη και η κόρη σου, η Ισμήνη.

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Έχω ζήσει πολλά πράγματα από μικρή ηλικία. Σε κάποιους φαίνεται ότι ήρθαν γρήγορα, αλλά από πίσω υπάρχουν αγώνας, πείσμα, προσπάθεια. Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη κι εμένα, δεν ήταν γρήγορο, ήταν μια φυσική εξέλιξη η διαδρομή της σχέσης μας».

Σε τρόμαξε που δόθηκε τόση δημοσιότητα;

«Καθόλου. Θέλω κάθε φορά να βελτιώνομαι, να εξελίσσομαι, να μην κολλάω σε ταμπέλες. Η δημοσιότητα είναι "αναγκαίο κακό". Για να σε μάθει ο κόσμος, περνάς από αυτή τη διαδικασία».

Πίστευες ότι η εμφάνισή σου θα ήταν το κλειδί να ανοίξει τις πόρτες στην ευτυχία και την επιτυχία;

«Είμαι όπως όλες οι γυναίκες. Υπάρχουν στιγμές που έχω τις ανασφάλειες και τις ανησυχίες μου. Είμαι πολύ πεισματάρα ως Αιγόκερως και αν βάλω κάτι στο μυαλό μου, το κάνω».

Πολλοί σε χαρακτήριζαν sex symbol. Εσύ αισθάνεσαι έτσι;

«Αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Σαφέστατα έχω κι εγώ τις ανασφάλειές μου».

Ανασφάλειες που εντάθηκαν λόγω της εγκυμοσύνης και των παραπάνω κιλών που πήρες;

«Σε μια εγκυμοσύνη αλλάζουν όλα στη ζωή σου. Η ψυχολογία και το σώμα σου. Εξαρτάται πώς θεωρεί ο καθένας το sex symbol. Ο όρος είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Σε ποια γυναίκα δεν αρέσει να τη θεωρούν ερωτική; Ως ηθοποιός είναι κάτι που δεν το αναζητώ ? η ταμπέλα δεν σε αφήνει να εξελιχθείς. Ως γυναίκα μ’ αρέσει».

Ως μαμά πώς βλέπεις τα πράγματα;

«Διαφορετικά, αλλάζουν τα πάντα. Ωριμάζεις, υπάρχει σοβαρότητα και αυστηρότητα στη δουλειά, στις επιλογές και προτεραιότητά σου είναι το παιδί και η οικογένειά σου».

Τι σημαίνει για σένα η Ισμήνη;

«Τα πάντα. Το παιδί μου και ο άντρας μου είναι τα πάντα. Ο Γιάννης και η Ισμήνη είναι ένα για μένα. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό».

Ποια στιγμή σ’ αρέσει στην οικογένειά σου και ποια στα επαγγελματικά σου;

«Όταν παίζουμε όλοι μαζί και κάθε μέρα με τον Γιάννη ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα. Η Ισμήνη κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάνει κάθε φορά κάτι καινούργιο. Μια απόλυτη και ολοκληρωμένη ευτυχία. Ως ηθοποιός παλεύω να κάνω κάτι καλύτερο πάντα, να κάνω σωστές επιλογές και συνεργασίες».

Σε ενδιαφέρει να είσαι πρωταγωνίστρια;

«Σαφέστατα. Ανεβάζω τον πήχη. Και στη ζωή μου μ’ ενδιαφέρει να είμαι πρωταγωνίστρια».

Φτιάξε μου τη μαρκίζα με τα ονόματα Γιάννης Αϊβάζης, Μαρία Κορινθίου...

«Γιάννης Αϊβάζης ? Μαρία Κορινθίου. Ο άντρας μου είναι πάνω απ’ όλα. Επίσης, θα τον ήθελα σκηνοθέτη σε μια ταινία που θα ήμασταν πρωταγωνίστριες εγώ και η κόρη μας».

Όταν τον βλέπεις σε ερωτικές σκηνές στην τηλεόραση, πώς αντιδράς;

«Είμαστε στο ίδιο επάγγελμα και καταλαβαίνω. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να ζηλέψω. Τώρα, αν δω ότι ίσως είναι λίγο πιο "τσιμπημένο", μπορεί να ενοχληθώ. Το σταματάω όμως και συνεχίζει ο επαγγελματισμός».

Παρατήρηση του κάνεις;

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου ναι».

Εκείνος πώς αντιδρά σε παρόμοια κατάσταση μ’ εσένα;

«Ακριβώς το ίδιο. Εμένα με ενοχλεί όταν οι θαυμάστριές του ξεπεράσουν τα όρια.

Έπειτα εξαρτάται και από τον Γιάννη πώς το αντιμετωπίζει».

Ζηλεύει ο ένας τον άλλο;

«Σαφώς. Ερωτευμένοι είμαστε».

Θα παντρευτείτε με θρησκευτικό γάμο;

«Ναι, μετά το Πάσχα. Ο πολιτικός γάμος είναι μια υπογραφή και δεν μου λέει κάτι».

Σκέφτεσαι να κάνεις δεύτερο παιδί;

«Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, μετά πέρασα από επιλόχεια κατάθλιψη... Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι είμαι καλά, ότι έχω συνέλθει και επανέλθει ψυχολογικά, σωματικά και επαγγελματικά. Θέλω ένα αδερφάκι για την Ισμήνη, αλλά όχι τώρα».

Εσύ σκέφτεσαι να πας στην «Παταγονία»;

«(Γέλια.) Δεν μπορώ να πάω, γιατί έχω πρόβες για το θέατρο».

 Ποιος είναι ο πρωταρχικός σου στόχος;

«Η οικογενειακή γαλήνη. Περισσότερο και από τα επαγγελματικά μου».

Θα ήθελες ένα θέατρο με το όνομά σου;

«Ποιος ηθοποιός δεν το θέλει αυτό; Όχι, απλώς δεν είναι εύκολο? Αλλά θέλει να κουβαλάς μεγάλο όνομα για να το κάνεις. Εγώ δεν κουβαλάω τέτοιο μεγάλο όνομα για να μπορώ να το έχω».

Λαμπεροί και επιτυχημένοι και οι δύo, εσύ και ο Γιάννης. Είστε το ζευγάρι του παραμυθιού;

«Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Είμαστε το ζευγάρι που αγαπηθήκαμε παράφορα, αλλά όπως όλα τα άλλα ζευγάρια. Αντιμετωπίζουμε πολλές φορές δυσκολίες στη συμβίωση, πάνω απ’ όλα όμως αγαπιόμαστε. Έχουμε ένα παιδί και αυτό τα λέει όλα. Δεν αφήνουμε να μας επηρεάσουν όλα τα "απέξω". Ευχαριστιόμαστε τη σχέση μας, γιατί με τον Γιάννη ταιριάζουμε. Δεν θέλαμε το γάμο, τη σοβαρή σχέση, παρόλο που εγώ είμαι 30 χρόνων και ο Γιάννης 32. Δεν το κάναμε από επιπολαιότητα ή αφέλεια, απλώς ήρθε πάρα πολύ έντονα από την πρώτη στιγμή».

Δηλαδή, δεν μετρούσε ο χρόνος για εσάς; Για να τα κάνετε όλα τόσο γρήγορα...

«Ακριβώς. Αισθάνομαι ότι είμαι μια γυναίκα που ερωτεύτηκα».

Πώς θεωρείς ότι τον κατέκτησες;

«Υπήρχε ειλικρίνεια από την πρώτη στιγμή, χωρίς διάθεση για παιχνίδια. Δεν βάλαμε προσωπείο. Η αλήθεια μας άφησε πιο χαλαρούς, πιο άνετους να κερδίσει ο ένας τον άλλο. Ο Γιάννης με διεκδίκησε, με κυνήγησε. Έκανε πολλά. Όταν γνωριστήκαμε, εγώ είχα τη ζωή μου».

Θέλεις να πεις ότι τότε ήσουν σε άλλη σχέση;

«Με διεκδίκησε... (Γέλια.)».

Πού διαφέρετε με τον Γιάννη; Πού διαφωνείτε; Δεν μπορεί να είναι όλα αγγελικά πλασμένα σ’ αυτή τη σχέση.

«Σε πολλά. Εγώ έχω υπομονή και τα αναλύω, ενώ ο Γιάννης είναι... μπαμ και κάτω! Βέβαια, αν "μου γυρίσει το μάτι", σπάω όλο το σπίτι!».