Βρες ποιον θα παντρευτείς

30.03.2007
Στην ταινία «Οnly you» η Μαρίζα Τομέι και οι φίλες της παίζουν ένα παράξενο παιδικό παιχνίδι μαντικής, όπου τα γράμματα της αλφαβήτου υποδεικνύουν το όνομα εκείνου που θα τους περάσει τη βέρα στο δεξί.

Στην ταινία «Οnly you» η Μαρίζα Τομέι και οι φίλες της παίζουν ένα παράξενο παιδικό παιχνίδι μαντικής, όπου τα γράμματα της αλφαβήτου υποδεικνύουν το όνομα εκείνου που θα τους περάσει τη βέρα στο δεξί. Σκηνοθετική αδεία, μια σειρά παρεξηγήσεων και απρόοπτων στήνουν μια χαριτωμένη ερωτική κομεντί, η οποία περιστρέφεται γύρω από το αιώνιο θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες από καταβολής κόσμου: Θα παντρευτώ; Σήμερα, στην εποχή της νανοτεχνολογίας και της ρομποτικής, υπάρχουν δοκιμασμένες τεχνικές ερωτικής μαντείας που κρύβουν τη σοφία του παρελθόντος. Τυχαία γεγονότα, σημάδια κάθε είδους, υλικά της φύσης μπορούν να ερμηνευτούν και να μας υποδείξουν αν το μέλλον επιφυλάσσει λευκό νυφικό ή όχι.

Σημαδιακά προμηνύματα

  • Καθαρίστε ένα μήλο έτσι ώστε να έχετε ένα ενιαίο κομμάτι φλούδας και ρίξτε την πάνω από τον αριστερό σας ώμο. Το γράμμα που θα σχηματιστεί είναι το αρχικό του ονόματος εκείνου που θα παντρευτείτε.
  • Το βράδυ της Πανσελήνου, στο φως του φεγγαριού, σπάστε ένα αυγό και ρίξτε το σε μια γαβάθα με νερό. Το σχήμα που θα πάρει το ασπράδι θα σας υποδείξει το επάγγελμα του ανθρώπου που θα παντρευτείτε.
  • Ακουμπήστε ένα μαχαίρι στο τραπέζι και γυρίστε το σαν σβούρα με τη φορά του ρολογιού. Αν η κόψη είναι στραμμένη προς το μέρος σας όταν ακινητοποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι ο μελλοντικός σύζυγος θα είναι μελαχρινός, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα είναι ξανθός.
  • Για να βρείτε ποιον θα παντρευτείτε, γράψτε τα ονόματα των υποψηφίων σε φουντούκια. Ψήστε τα φουντούκια. Το πρώτο που θα σκάσει θα είναι εκείνο που γράφει το όνομα του άντρα που θα παντρευτείτε.
  • Κόψτε στη μέση ένα τετράφυλλο τριφύλλι. Βάλτε το μισό στο παπούτσι σας και κάντε μια βόλτα. Ο πρώτος άνθρωπος που θα συναντήσετε θα έχει τα ίδια αρχικά με το μέλλοντα σύζυγό σας.
  • Φτιάξτε έναν κατάλογο με τους υποψήφιους γαμπρούς. Κρατώντας ένα μήλο από το κοτσάνι, γυρίστε το σαν σβούρα, ενώ λέτε τα ονόματα. Το όνομα που θα λέτε την ώρα που θα σπάσει το κοτσάνι και θα πέσει το μήλο θα είναι εκείνου που θα παντρευτείτε.
  • Πάρτε δύο κάστανα και ονοματίστε το ένα για σας και το άλλο για τον αγαπημένο σας. Τοποθετήστε τα πάνω σε ένα αναμμένο κούτσουρο και παρατηρήστε πώς καίγονται. Αν καούν ομοιόμορφα, η σχέση σας θα είναι αρμονική. Αν του αγαπημένου σας σκάσει, η σχέση σας θα είναι ταραγμένη, ενώ αν σκάσει το δικό σας, θα βαρεθείτε σύντομα.

Κοιμήσου και ονειρέψου τον!

  • Φορέστε ανάποδα την μπλούζα ή το νυχτικό σας.
  • Βάλτε έναν καθρέφτη κάτω από το μαξιλάρι σας.
  • Βάλτε στο αριστερό σας παπούτσι ένα κλωναράκι θυμάρι και στο δεξί ένα κλωνάρι δεντρολίβανο. Αφήστε τα παπούτσια στα πόδια του κρεβατιού όλη νύχτα για να δείτε στον ύπνο σας το μελλοντικό σύντροφο.
  • Αφήστε κάτω από το μαξιλάρι δύο φύλλα δάφνης σε σχήμα σταυρού.
  • Τρίψτε το μέτωπό σας με φλούδα κίτρου πριν ξαπλώσετε. Το πρόσωπο ή το όνομα του υποψήφιου συζύγου θα σας επισκεφτεί στα όνειρά σας.