Γιούγκερμαν τότε και τώρα!

29.03.2007
Οι παλιότεροι θυμούνται την τεράστια επιτυχία της πρώτης τηλεοπτικής μεταφοράς του Γιούγκερμαν από την κρατική τηλεόραση το 1976. Υστερα από 30 χρόνια και από τον Οκτώβρη ο ΑΝΤ1 μεταφέρει ξανά στη μικρή οθόνη τη θρυλική σειρά σε μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Ποιοι θα είναι οι βασικοί ήρωες της σειράς που θα συζητηθεί όσο καμία την ερχόμενη σεζόν; Το ΛΟΙΠΟΝ για πρώτη φορά σάς τους παρουσιάζει, θυμίζοντας παράλληλα και ποιοι υποδύθηκαν τους ίδιους ρόλους τρεις δεκαετίες πριν!

ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ
Ο γυναικάς και αμοραλιστής Γιούγκερμαν

Η σειρά παρουσιάζει την πολυτάραχη ζωή ενός Φινλανδού αξιωματικού, Βασίλη (Βάσια) Γιούγκερμαν, του τσαρικού στρατού, που φτάνει ως πρόσφυγας στον Πειραιά και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του και να ανέλθει κοινωνικά σε μια άγνωστη χώρα. Είναι αναμφισβήτητα ο πιο ατίθασος, κυνικός και γυναικάς από τους δυο γιους της τέταρτης και τελευταίας γενιάς Γιούγκερμαν. Ίσως και ο πιο παραμελημένος από τους δυο του γονείς. Τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε με τον πατέρα του Καρλ Γιούγκερμαν, ο οποίος λόγω της δουλειάς του στο εργοστάσιο που είχε τον έβλεπε μόνο λίγες μόνο ώρες την εβδομάδα! Αφού τον αποκλήρωσε ο πατέρας του γνωρίζοντας ότι δεν είναι δικό του παιδί, αλλά καρπός του εξωσυζυγικού έρωτα της μητέρας του με έναν οικογενειακό φίλο, τον στέλνει για να αναζητήσει το νόημα της ζωής του στο στρατό. Γίνεται αξιωματικός στον τσαρικό στρατό και φτάνει ως πρόσφυγας στον Πειραιά και τα καταφέρνει στο τέλος αποκτώντας χρήμα, δόξα και αναγνώριση. Θα πεθάνει όμως μέσα στη μοναξιά γυρνώντας στη Φινλανδία.

ΣΚΛΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ντίνος, ο εφοπλιστής

Ο αγαπημένος μπαμπάς της Σμαράγδας Καρύδη, Ντίνος, θα ενσαρκώσει τον πατέρα της Νταϊάνα Σκλαβογιάννη. Μεγαλοεργοστασιάρχης, που βλέπει τον Γιούγκερμαν ως το σωτήρα του, αφού το οικονομικό του μυαλό και η πολύχρονη εμπειρία του τον γλιτώνουν από τα ανυπέρβλητα χρέη και το σίγουρο κλείσιμο των εργοστασίων του.

ΛΙΛΥ ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ
Η μητέρα Γιούγκερμαν ακολουθεί την καρδιά της

Η Φιλαρέτη Κομνηνού θα υποδυθεί τη μητέρα του Βάσια Γιούγκερμαν που εγκαταλείπει την οικογενειακή εστία για χάρη του έρωτά της με τον Αντεμάρ ντε Κρεσί. Έπειτα από μια ερωτική περίπτυξη που είχε μέσα στο θρυλικό κάστρο των Γιούγκερμαν και την οποία βλέπουν χωρίς η ίδια φυσικά να το γνωρίζει οι δυο της γιοι αναγκάζεται σε φυγή με τον αγαπητικό της. Παρατάει τα παιδιά της στην πιο κρίσιμη ηλικία. Φυσικά, δείχνει μια προτίμηση στο ένα από τα δύο, στον Βάσια, μιας και είναι καρπός του έρωτα που υπερασπίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή στη ζωή. Για είκοσι ολόκληρα χρόνια ζει με τον κόμη Κρεσί και αγνοείται η τύχη της. Ο Γιούγκερμαν τη βρίσκει τυχαίως στη Βουδαπέστη γερασμένη πια και της κάνει την πρόταση να τον ακολουθήσει μόνο εκείνη στην Ελλάδα τη στιγμή που έχει αρχίσει να δημιουργεί την περιουσία του. Εκείνη όμως αρνείται με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να αφήσει τον εκλεκτό της καρδιάς της.

ΑΝΟΥΣΑ
Η πόρνη σύζυγος του Γιούγκερμαν

Η Ταμίλα Κουλίεβα θα υποδυθεί την Ανούσα, την Τσιγγάνα πόρνη που στα 20 του γνωρίζει ο Γιούγκερμαν στη Φινλανδία μαζί με ένα φίλο του. Τη μοιράζονται ερωτικά μέχρι που μένει έγκυος και τότε ρίχνουν κλήρο σύμφωνα με τον οποίο αποκτά την πατρότητα του παιδιού της ο Βάσιας. Μετά από είκοσι χρόνια εμφανίζεται από την Κρακοβία εντελώς ξαφνικά στη ζωή του Γιούγκερμαν και του ζητάει να αναγνωρίσει τη σχέση τους αλλά και τα δύο παιδιά της, που όπως υποστηρίζει τόσα χρόνια αγνοούσε, τη Νατάσα που κατέληξε πόρνη και τον Καρλ που εξελίχθηκε σε εκβιαστή ολκής. Και του ζητά μερίδιο όταν γίνεται υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

ΚΑΘΡΙΝ ΜΑΚ ΛΙ
Η «Ντάλια» πάει... Χόλιγουντ

Μπορεί να ενσαρκώνει με τεράστια επιτυχία το ρόλο της ζάμπλουτης που ζει μέσα στο δικό της παραμυθένιο κόσμο, η «Ντάλια» όμως που όλοι αγαπήσαμε την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν ετοιμάζει τα μπαγκάζια της για... Χόλιγουντ! Κι ενώ στο «Παρά Πέντε» μάς πείθει ότι μαγεύεται από τις ευτράπελες ιστορίες της περίφημης Κονσουέλας σε βραζιλιάνικη σειρά που παρακολουθεί μανιωδώς, από τον Οκτώβρη μάλλον θα πάρει τη θέση της ως διάσημη ηθοποιός, που στην ποδιά της σφάζονται οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές εταιρείες του κόσμου. Στον τηλεοπτικό «Γιούγκερμαν» η αγαπημένη μας Σμαράγδα Καρύδη θα είναι τόσο δημοφιλής και πανέμορφη όσο η Αντζελίνα Τζολί, στο ξανθό του βέβαια! Η Κάθριν Μακ Λι είναι η πιο διάσημη σταρ παγκοσμίως την εποχή που εκτυλίσσεται η ιστορία. Όλα τα μάτια των αντρών είναι πάντα κολλημένα πάνω της στην παράξενη και συναρπαστική ομορφιά της. Και η πρώτη γνωριμία μας μ’ εκείνη γίνεται όταν επισκέπτεται στο γραφείο του τον Γιώργο Μάζη, τον καλύτερο μαθητή του πιο διάσημου ψυχαναλυτή Φρόιντ. Αιτία; βαριάς μορφής κατάθλιψη και μελαγχολία. Απ’ αυτή την πρώτη τους γνωριμία συνάπτουν και ερωτικό δεσμό. Όλα την κουράζουν, ακόμη και ο φυσικός της χώρος, ο κινηματογράφος, που την ανέδειξε ως το πιο λαμπρό αστέρι του. Ένα χρόνο μετά το θρίαμβό της στη «Σεμίραμη» η Metro Goldwyn της πρόσφερε αστρονομικά ποσά για να γυρίσει τη «Βασίλισσα του Σαββά», όμως εκείνη αρνείται. Όλα την αηδιάζουν, ακόμη και οι διασκεδάσεις. Η βίλα της στο Χόλιγουντ που της στοίχισε 300.000 δολάρια της φαίνεται νεκροταφείο με τα μάρμαρα και τις πισίνες της. Τα τρία αυτοκίνητά της δεν τρέχουν όσο θα ήθελε και γι’ αυτόν το λόγο αγόρασε ένα αεροπλάνο. Ανακαλύπτει όμως ότι πάσχει από την ίδια φοβία που πάσχει από μικρή και η Σμαράγδα που θα την υποδυθεί! Διαβολική σύμπτωση λέτε; Όπως και να έχουν τα πράγματα, η πετοφοβία, ο ίλιγγος του ύψους είναι κοινό στοιχείο της Κάθριν και της Σμαράγδας! Το συγκεκριμένο ρόλο τον υποδύθηκε η Ρίκα Διαλυνά με την οποία συνομιλήσαμε: «Από εσάς μαθαίνω ότι θα ενσαρκώσει το ρόλο που έκανα εγώ πριν από 31 χρόνια η Σμαράγδα Καρύδη. Είμαι πολύ περήφανη που θα με "διαδεχθεί" και πιστεύω ότι της ταιριάζει "γάντι" η Κάθριν! Είναι το ίδιο όμορφη και ταλαντούχα όσο εκείνη».

ΝΤΑΪΑΝΝΑ ΣΚΛΑΒΟΓΙΑΝΝΗ
Η Ζέτα, έρωτας-απωθημένο του Γιούγκερμαν

Καλλιτεχνική στροφή 360 μοιρών θα κάνει με τη συμμετοχή της στη σειρά η Ζέτα Μακρυπούλια. Υποδύεται την πλούσια κόρη του Σκλαβογιάννη, ιδιοκτήτη των κλωστοϋφαντουργιών. Και θα είναι το μοιραίο θηλυκό που θα κλέψει για πάντα την καρδιά του Γιούγκερμαν. Για εκείνον θα ήταν υπέρτατη ευτυχία, αν γινόταν γυναίκα του και επισήμως να ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας. Τον κρατούσαν πίσω όμως η καχυποψία του και η διαφορά ηλικίας. Την ερωτεύτηκε όταν ήταν 40 χρονών κι εκείνη είχε πατήσει μόλις τα 20! Και πριν προχωρήσει στην πρόταση της ζήτησε κάποια εχέγγυα, καθώς πίστευε ότι σ’ εκείνον την έσπρωχναν λόγοι συμφέροντος, καθώς όταν την ερωτεύτηκε χριζόταν υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με αστρονομική κληρονομιά που του άφησε όταν πέθανε ο φίλος και πρώην διοικητής της τράπεζας. Την κοπέλα που την πρωτοείδε μέσα από μια κλειδαρότρυπα να αντιστέκεται στον πρώτο ερωτικό εναγκαλισμό και η οποία αργότερα τον αγάπησε παράφορα, έως το θάνατο, και που κι αυτός θα μπορούσε να την είχε αγαπήσει τρυφερά, όμως δεν την κράτησε κοντά του, γιατί τον απομάκρυναν απ’ αυτήν η ανησυχία του και η ακόρεστη επιθυμία του για δράση και επίδειξη. Η κοπέλα θα πεθάνει, και στο πλευρό του Γιούγκερμαν θα επιστρέψει η Φινλανδή γυναίκα του (Ανούσα), που την είχε εγκαταλείψει στη σκανδιναβική χώρα.

Όσα δεν ξέρετε για τον «Γιούγκερμαν»:

1. Το κόστος κάθε επεισοδίου του θρυλικού σίριαλ αγγίζει τα 150.000 ευρώ, όσο περίπου απαιτούνται για να γυριστεί μια ελληνική κινηματογραφική ταινία!

2. Πρώτος σταθμός των γυρισμάτων η Αγία Πετρούπολη, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία του «dream cast». Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε ένα καστ ηθοποιών στο οποίο συμμετέχουν, εκτός των άλλων, οι: Κ. Βουτσάς, Γ. Βογιατζής, μ. Σταυροπούλου, Χ. Θεοδωρακοπούλου, Κ. Κόκλας, Α. Λουδάρος, Φ. Ξυλά, ο Χ. Χατζηπαναγιώτης.

3. Τα γυρίσματα της σειράς, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια, θα πραγματοποιηθούν ως επί το πλείστον σε φυσικούς χώρους, σε περισσότερες από 7 χώρες του εξωτερικού και σε 5 τουλάχιστον περιοχές της Ελλάδας. Ο Γιούγκερμαν (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) θα μας ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη, την Κωνσταντινούπολη, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και την Γκρενόπλ της Γαλλίας. Στην Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα, γυρίσματα θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη, στα Λουτρά Καϊάφα του νομού Ηλείας, τη Μυτιλήνη και σε άλλες περιοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ